Αιγύπτια τραγουδίστρια φυλακίστηκε επειδή έτρωγε προκλητικά μια μπανάνα στο βιντεοκλίπ της

Αιγύπτια τραγουδίστρια φυλακίστηκε επειδή έτρωγε προκλητικά μια μπανάνα στο βιντεοκλίπ της Facebook Twitter
0

Μια ποπ τραγουδίστρια από την Αίγυπτο συνελήφθη και κρατήθηκε στη φυλακή για 4 ημέρες για «πρόκληση ανηθικότητας» επειδή σε βιντεοκλίπ έτρωγε μια μπανάνα με τρόπο που αφήνει «σεξουαλικά υπονοούμενα».

Η Shaimaa Ahmed, ευρύτερα γνωστή με το καλλιτεχνικό της όνομα Shyma, εμφανίζεται στο βιντεοκλίπ με τα εσώρουχα και υποδύεται μια δασκάλα ενώπιον μιας τάξης γεμάτης με νεαρούς άντρες, ενώ στον πίνακα πίσω της αναγράφεται η φράση «Class #69». Η τραγουδίστρια στη διάρκεια του βίντεο τρώει με λάγνο ύφος διάφορα φρούτα, ανάμεσά τους και μια μπανάνα αφού προηγουμένως την έχει περιλούσει με κάτι σαν γάλα. 

Αιγύπτια τραγουδίστρια φυλακίστηκε επειδή έτρωγε προκλητικά μια μπανάνα στο βιντεοκλίπ της Facebook Twitter

Το βιντεοκλίπ του τραγουδιού «I Have Issues» όπως ήταν αναμενόμενο δημιούργησε έντονη αίσθηση αλλά και αντιδράσεις στα social media της συντηρητικής Αιγύπτου και έφτασε να γίνει θέμα αντιπαράθεσης μέχρι και σε τηλεοπτικά σόου. Ως αποτέλεσμα οι αρχές στο Κάιρο διέταξαν την σύλληψή της 25χρονης τραγουδίστριας, η οποία τέθηκε υπό κράτηση για 4 ημέρες ενώ ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με περισσότερες κυρώσεις, μέχρι και φυλάκιση τριών ετών. Επίσης προς το παρόν της έχει απαγορευθεί να τραγουδά. 

Σε ανάρτησή της στη σελίδα της στο Facebook, που τώρα έχει διαγραφεί, η Ahmed απολογήθηκε για το βιντεοκλίπ και ζήτησε συγγνώμη «από όλους τους ανθρώπους που το είδαν και αναστατώθηκαν και το εξέλαβαν με ακατάλληλο τρόπο». «Δεν φανταζόμουν πως θα γινόταν όλο αυτό και θα δεχόμουν τέτοια μαζική επίθεση σαν νεαρή τραγουδίστρια που από πάντα ονειρευόμουν να γίνω τραγουδίστρια», έγραψε η 25χρονη. Μάλιστα φέρεται να κατηγόρησε τον σκηνοθέτη του βιντεοκλίπ για το αμφιλεγόμενο αποτέλεσμα, τον Mohammed Gamal, που επίσης συνελήφθη. 

Οι θαυμαστές της ωστόσο εξέλαβαν την σύλληψή της ως σύμβολο της καταπίεσης που υφίστανται οι γυναίκες στην Αίγυπτο, η οποία το 2013 ψηφίστηκε ως η χειρότερη στον Αραβικό κόσμο σχετικά με τη θέση των γυναικών.

Δείτε το επίμαχο στιγμιότυπο από το βιντεοκλίπ:

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ