Δώδεκα χρόνια συμπληρώνονται, φέτος, από την καθιέρωση του «θεατρικού Βραβείου Μελίνα Μερκούρη» που απονέμεται σε αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας νέας ηθοποιού της περασμένης θεατρικής περιόδου.
Οι φετινές υποψήφιες για το βραβείο είναι: η Ευγενία Δημητροπούλου για την ερμηνεία της στην παράσταση «Στέλλα Βιολάντη» (Σκηνοθεσία: Γιώργος Λύρας, Θέατρο Χώρα), η Αμαλία Καβάλη για το «Ορλάντο» (Διασκευή και Σκηνοθεσία: Ιώ Βουλγαράκη, Θέατρο Skrow), η Αλεξάνδρα Καζάζου για το «Insenso» (Σκηνοθεσία: Πέτρος Σεβαστίκογλου, Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν) και η Ιωάννα Κολλιοπούλου για την ερμηνεία της στην παράσταση «Στέλλα Κοιμήσου» (Σκηνοθεσία: Γιάννης Οικονομίδης, Εθνικό Θέατρο).
![Αυτές είναι οι 4 υποψήφιες ηθοποιοί για το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη](/sites/default/files/styles/main/public/articles/2021-03-16/insenso_photo_t__karol_jarek_-3-.jpg?itok=hVeRG1oO)
Η τιμητική διάκριση στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη συνεκτιμά τη μέχρι τώρα σκηνική παρουσία των νέων ταλαντούχων ηθοποιών και τις υποκριτικές επιδόσεις τους.
Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ.
Κάθε χρόνο η τιμώμενη ηθοποιός κρατά την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία παραδίδει στη νικήτρια της επόμενης χρονιάς.
![Αυτές είναι οι 4 υποψήφιες ηθοποιοί για το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη](/sites/default/files/styles/main/public/articles/2021-03-16/orlando1_kiki_papadopoulou.jpg?itok=mOYUCsyC)
![Αυτές είναι οι 4 υποψήφιες ηθοποιοί για το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη](/sites/default/files/styles/main/public/articles/2021-03-16/ethniko_oikonomidis2.jpg?itok=FIjD1Dmd)
Η φετινή απονομή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 16 Απριλίου (στις 20:00), στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, στην Πλάκα, με ελεύθερη είσοδο.
Την επιτροπή του βραβείου αποτελούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου (πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης και Ρένη Πιττακή (μέλη).