Εκατοντάδες διαδήλωσαν στο Βερολίνο υπέρ του Πουτζντεμόν

Εκατοντάδες διαδήλωσαν στο Βερολίνο υπέρ του Πουτζντεμόν Facebook Twitter
EPA/OMER MESSINGER
0

Μερικές εκατοντάδες υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Καταλονίας διαδήλωσαν την Κυριακή στο Βερολίνο για να ζητήσουν την απελευθέρωση του πρώην προέδρου της συγκεκριμένης ισπανικής επαρχίας Κάρλες Πουτζντεμόν, ο οποίος συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα στη Γερμανία.

Οι διαδηλωτές -300 σύμφωνα με την αστυνομία, 400 με 500 σύμφωνα με τους διοργανωτές- πραγματοποίησαν πορεία από την Πύλη του Βρανδεμβούργου ως το υπουργείο Δικαιοσύνης έπειτα από έκκληση της Καταλανικής Εθνικής Συνέλευσης (ANC).

Κάποιοι κρατούσαν πανό που έγραφαν: «Απελευθερώστε τον Πουτζντεμόν και τους Καταλανούς πολιτικούς κρατούμενους» και «Η Ισπανία δεν είναι δημοκρατία», ή κρατούσαν καταλανικές σημαίες.

«Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι απλό: απελευθερώστε τους εκλεγμένους Καταλανούς πολιτικούς», δήλωσε η 34χρονη Μόνικα Ζάντιβαρ, σύμφωνα με την οποία η ισπανική κυβέρνηση χρησιμοποιεί τη δικαιοσύνη για να επιτεθεί στους αυτονομιστές ηγέτες της Καταλονίας, αντί να προσπαθήσει να βρει μια λύση. «Κατά τη γνώμη μου αφορά τη δημοκρατία στην Ισπανία», τόνισε.

Ο Πουτζντεμόν κρατείται στην Νοϊμίνστερ και αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου του Κιέλου για το αν θα εκδοθεί στην Ισπανία. Η γερμανική δικαιοσύνη έχει περιθώριο 60 ημερών για να αποφασίσει.

Χθες ο Καταλανός πρώην πρόεδρος απηύθυνε ηχογραφημένο μήνυμα στους υποστηρικτές του από τη φυλακή όπου κρατείται, καλώντας τους «να μην εφησυχάζετε έναντι σε ένα κράτος που συμπεριφέρεται ολοένα και περισσότερο με αυταρχικό τρόπο».

Το μήνυμα αυτό ηχογραφήθηκε από τον Ντίτερ Ντεμ, έναν Γερμανό βουλευτή του αριστερού κόμματος Die Linke που επισκέφθηκε τον Καταλανό πολιτικό στη φυλακή.

«Θα ήθελα να πω ότι πρέπει να συνεχίσουμε, πρέπει να συνεχίσουμε όπως είμαστε, να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας που αναγνωρίζονται από τον ΟΗΕ», τόνισε ο Πουτζντεμόν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ με την Κίνα θα μπορούσε να είναι καλός για την Ινδία

Διεθνή / Η Ινδία θα μπορούσε να κερδίσει από τον εμπορικό πόλεμο Τραμπ - Κίνας

Ενώ η Ινδία ονειρεύεται να γίνει ένα νέο εργοστάσιο για τον κόσμο, οι κατασκευαστές της αγωνίζονται να βρουν ειδικευμένους εργάτες, να εξασφαλίσουν εξαρτήματα και να ξεπεράσουν τη γραφειοκρατία.
LIFO NEWSROOM
Από το Νόνι Σαντ στο Στρασβούργο: Οι φοιτητές της Σερβίας σε μια ποδηλατική διαμαρτυρία 1.400 χιλιομέτρων

Διεθνή / Από το Νόβι Σαντ στο Στρασβούργο: Οι φοιτητές της Σερβίας σε μια ποδηλατική διαμαρτυρία 1.400 χιλιομέτρων

Οι μαζικές αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες στη Σερβία μετά το Νόβι Σαντ έχουν εξελιχθεί στη μεγαλύτερη πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς
LIFO NEWSROOM
Ολομέτωπη επίθεση Τραμπ στο Χάρβαρντ: Απειλεί το αφορολόγητο καθεστώς του πανεπιστημίου

Διεθνή / Ολομέτωπη επίθεση Τραμπ στο Χάρβαρντ: Απειλεί το αφορολόγητο καθεστώς του πανεπιστημίου

Το Χάρβαρντ να φορολογηθεί ως πολιτική οντότητα «αν συνεχίσει να προωθεί πολιτικές, ιδεολογικές και τρομοκρατικής έμπνευσης/υποστήριξης "αρρώστιες"» λέει ο Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στις Άλπεις: Νεκρός ο Αντιπρόεδρος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας

Διεθνή / Τραγωδία στις Άλπεις: Νεκρός ο αντιπρόεδρος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας της Δανίας

Ο 64χρονος Δανός χρηματοοικονομικός σύμβουλος διακομίστηκε άμεσα με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όμως υπέκυψε λίγο αργότερα από εσωτερική αιμορραγία
LIFO NEWSROOM