Διαψεύδει ο Τραμπ τα σενάρια για μείωση των αμερικανικών δυνάμεων στη Νότια Κορέα

Διαψεύδει ο Τραμπ τα σενάρια για μείωση των αμερικανικών δυνάμεων στη Νότια Κορέα Facebook Twitter
EPA/MICHAEL REYNOLDS
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέψευσε σήμερα τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι σχεδιάζει να προχωρήσει σε μείωση των αμερικανικών στρατευμάτων που σταθμεύουν στη Νότια Κορέα, δηλώνοντας ότι το θέμα αυτό «δεν βρίσκεται στο τραπέζι».

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος πρόσθεσε ωστόσο ότι «κάποια στιγμή» θα ήθελε να εξοικονομήσει χρήματα από αυτά που δαπανώνται για τις στρατιωτικές δυνάμεις στη Νότια Κορέα.

Λίγο νωρίτερα ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπόλτον ανέφερε ότι ο πρόεδρος δεν έχει ζητήσει από το Πεντάγωνο να εξετάσει σενάρια για τη μείωση των αμερικανικών δυνάμεων που σταθμεύουν στη Νότια Κορέα. Χαρακτήρισε μάλιστα «απόλυτη ανοησία» το δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times που αναφερόταν σε ένα τέτοιο σενάριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM