Τουρκία: Νομίζαμε ότι ο λόγος του Τσίπρα για τους 8 στρατιωτικούς ήταν «λόγος ανδρός»

Τουρκία: Νομίζαμε ότι ο λόγος του Τσίπρα για τους 8 στρατιωτικούς ήταν «λόγος ανδρός» Facebook Twitter
«Θα τους βρούμε, όπου και να πάνε, θα τους πακετάρουμε, θα τους επιστρέψουμε στην Τουρκία και θα τους παραδώσουμε στην τουρκική δικαιοσύνη», αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ (EPA)
3

Την έντονη δυσαρέσκεια της Άγκυρας προκάλεσε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να αφήσει ελεύθερους και τους τελευταίους τέσσερις από τους συνολικά 8 Τούρκους αξιωματικούς που ζητούν άσυλο στη χώρα μας.

Σχολιάζοντας την οριστική αποφυλάκιση και των οχτώ Τούρκων αξιωματικών, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα που έχει περάσει πολλά από πραξικοπήματα, όπως και η Τουρκία. Αναφορικά με την έκδοση εγκληματιών υπάρχουν διεθνείς κανόνες. Ως μία χώρα που έχει πληρώσει μεγάλο τίμημα από τα πραξικοπήματα, πρέπει οι πραξικοπηματίες τρομοκράτες να επιστρέψουν στην Τουρκία».

Ο Μποζντάγ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προστατεύει «γκιουλενιστές τρομοκράτες» που προέβησαν σε απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. «Το ελληνικό κράτος τους παρέχει στήριξη. Αυτό ως Τουρκία δεν είναι δυνατόν να το αποδεχτούμε».

«Θεωρήσαμε ότι ο λόγος του Αλέξη Τσίπρα είναι λόγος ανδρός. Αλλά δεν τους επέστρεψε. Σε αυτή την υπόθεση υπάρχει πολιτική κατεύθυνση» πρόσθεσε ο Μποζντάγ.

«Είναι δικό μας καθήκον και θα τους βρούμε, όπου και να πάνε, θα τους πακετάρουμε, θα τους επιστρέψουμε στην Τουρκία και θα τους παραδώσουμε στην τουρκική δικαιοσύνη», απειλεί τώρα ο Μποζντάγ.

Οι τέσσερις στρατιωτικοί που το τελευταίο διάστημα κρατούνταν στο αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού, απελευθερώθηκαν λόγω της παρέλευσης του δεκαοκτάμηνου, που αποτελεί το ανώτατο διάστημα προφυλάκισης.

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί είχαν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη χώρα τους με την Τουρκία ζητά επίμονα την έκδοσή τους.

Όλοι τους θα παραμείνουν σε μυστική και καλά φρουρούμενη τοποθεσία στην Αττική.

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί έχουν ζητήσει να φύγουν από την Ελλάδα, εάν και εφόσον τους χορηγηθεί άσυλο

Το ΣτΕ έχει ήδη, οριστικά και αμετάκλητα, κρίνει πως πρέπει να χορηγηθεί άσυλο στον ένα από τους οχτώ αξιωματικούς και η ίδια απόφαση ενδέχεται τώρα να ληφθεί και για τους υπόλοιπους επτά.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Τα οχήματα που ήταν παράνομα παρκαρισμένα ήταν όλα της δεκαετίας του 1980 και χρησιμοποιούνταν για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του βραβευμένου με τρία Όσκαρ ηθοποιού
LIFO NEWSROOM
Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Διεθνή / Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Πολυτελή σκάφη που έκαναν κρουαζιέρες στον Λίβανο, τώρα χρησιμοποιούνται για τη διαφυγή των αμάχων - με πολύ υψηλό αντίτιμο - Ελάχιστες πλέον οι διαθέσιμες θέσεις σε πτήσεις
LIFO NEWSROOM
Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

Διεθνή / Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

«Δεν έχουμε επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από χθες», είπε στο Reuters πηγή από τον Λίβανο - Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν αποδεκατίσει την ηγεσία της Χεζμπολάχ, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων
LIFO NEWSROOM