Οι θλιβερές ζωές των ελεφάντων της Κεράλα - Γιατί ξαφνικά πεθαίνουν όλο και περισσότεροι

Οι θλιβερές ζωές των ελεφάντων της Κεράλα - Γιατί ξαφνικά πεθαίνουν όλο και περισσότεροι Facebook Twitter
0

Περίπου 10.000 φεστιβάλ και πομπές ναών πραγματοποιούνται στην Κεράλα ετησίως και πολλοί από αυτούς περιλαμβάνουν ελέφαντες.

Φορτωμένοι με βαριά στολίδια και πολύχρωμες διακοσμήσεις, οι ελέφαντες αναγκάζονται να κουβαλούν ογκώδη θρησκευτικά είδωλα κατά τη διάρκεια μεγάλων παρελάσεων.

Αυτές οι πομπές είναι αναμφισβήτητα ένα εντυπωσιακό θέαμα που προσελκύει επισκέπτες, όχι μόνο από άλλες περιοχές της Ινδίας, αλλά και από το εξωτερικό, συμβάλλοντας εν μέρει στα τουριστικά ταμεία του κράτους.

Από όλους τους αιχμάλωτους ελέφαντες της Ινδίας, μόνο η Κεράλα έχει σχεδόν το ένα τρίτο, οι οποίοι είναι πάνω από 500.

Πολλοί από αυτούς ανήκουν σε ναούς ή πλούσιους ιδιώτες, καθώς ο ιδιοκτήτης ενός ελέφαντα παραμένει σύμβολο δύναμης.

Ωστόσο, παρά τους ρόλους τους στους θρησκευτικούς εορτασμούς, αυτοί οι γίγαντες ζουν συχνά σε άθλιες συνθήκες. Μόνο φέτος, έχουν πεθάνει από τον Ιανουάριο 17 αιχμάλωτοι ελέφαντες, συμπεριλαμβανομένων τριών θηλυκών.

Σχεδόν όλα τα ζώα υπέστησαν αφύσικους θανάτους με ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων να επικαλούνται ως βασικούς λόγους «βασανιστήρια και παραμέληση».

Οι κυβερνητικές αρχές έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση των θανάτων μέσω της αυστηρής εφαρμογής των κανονισμών. Εντούτοις, οι ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι η σημερινή κατάσταση είναι απίθανο να βελτιωθεί, εκτός εάν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, συμπεριλαμβανομένων των ιδιοκτητών, των εκπαιδευτών και των αξιωματούχων, αποφασίσουν να ασχοληθούν σοβαρά υπόψη την ευημερία των ζώων.

Η δράση Elephants UK, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, έχει χαρακτηρίσει την Κεράλα ως χώρο βασανιστηρίων των ελεφάντων και έχει χαρακτηρίσει την μεταχείρισή τους ως τη χειρότερη περίπτωση σκληρότητας των ζώων στον κόσμο.

Οι θλιβερές ζωές των ελεφάντων της Κεράλα - Γιατί ξαφνικά πεθαίνουν όλο και περισσότεροι Facebook Twitter

Ο VK Venkitachalam του οργανισμού pro-animal Task Force Animal Heritage δήλωσε στην DW ότι σχεδόν όλοι αυτοί οι ελέφαντες είναι κωφοί λόγω της συνεχούς έκθεσης στους δυνατούς ήχους από τύμπανα για αρκετές ώρες ενώ οι διακοσμήσεις παρέχουν βολική κάλυψη για τις ουλές, τις πληγές, την τύφλωση και άλλους τραυματισμούς.

Σχεδόν όλοι οι αιχμάλωτοι ελέφαντες στην Κεράλα υποφέρουν επίσης από σοβαρές πνευμονικές διαταραχές και εντερικά προβλήματα λόγω κακής συντήρησης και αμέλειας.

«Όλοι οι ελέφαντες που πέθαναν πρόσφατα ήταν ηλικίας μεταξύ 22 και 45 ετών. Οι περισσότεροι πέθαναν λόγω βασανιστηρίων και παραμέλησης και πολλοί πέθαναν κοντά σε χώρους φεστιβάλ», πρόσθεσε ο Venkitachalam.

Ο Venkitachalam υπογράμμισε ότι οι ιδιοκτήτες των ελεφάντων δεν ακολουθούν τους κανονισμούς και τα πλάσματα αναγκάζονται να συμμετέχουν σε φεστιβάλ για 12 ώρες συνεχώς την ημέρα. Στη συνέχεια μεταφέρονται αμέσως σε άλλους χώρους με μεγάλα ανοιχτά φορτηγά και είναι όρθιοι σε όλη τη διαδρομή.

Η έντονη υπερβολική εργασία, η ανεπαρκής ανάπαυση, η αφυδάτωση και η κακή ή λίγη τροφή συχνά χαρακτηρίζονται ως οι κύριες αιτίες της απότομης μείωσης των αριθμών των ελεφάντων τα τελευταία χρόνια.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι ελέφαντες αναγκάζονται να περπατούν σε καυτούς δρόμους, παρά τους κυβερνητικούς κανονισμούς που απαγορεύουν τη χρήση ελεφάντων σε παρελάσεις μεταξύ 11 π.μ. και 4 μ.μ.

Την ίδια ώρα, μεταξύ Νοεμβρίου και Απριλίου, οι αρσενικοί ελέφαντες βιώνουν την περίοδο της αναπαραγωγής και υπάρχει μεγάλη αύξηση των αναπαραγωγικών ορμονών η οποία χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά επιθετική συμπεριφορά. Ιδανικά, τα ζώα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να περπατούν και να ζευγαρώνουν.

Αντ' αυτού, υπάρχουν αναφορές ότι οι ιδιοκτήτες δίνουν φάρμακα στα ζώα για να καταστέλλουν τις ορμόνες τους κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, πράγμα που επίσης βλάπτει σημαντικά τα εσωτερικά τους όργανα. Οι νεκροψίες ελεφάντων έχουν δείξει ότι το εντερικό τους σύστημα ήταν γεμάτα με σκουλήκια.

Το 2016 και το 2017, 46 αιχμάλωτοι ελέφαντες πέθαναν στην Κεράλα. Η έλλειψη των ελεφάντων σημαίνει επιπλέον φόρτο εργασίας για τους υπόλοιπους υγιείς αιχμαλωτούς ελέφαντες - συνεχίζοντας έτσι τον φαύλο κύκλο.

Αυτά τα ανησυχητικά σημάδια που έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο των ελεφάντων έχουν αναγκάσει την κυβέρνηση να εκδώσει ειδική ειδοποίηση στους ιδιοκτήτες, αλλά ακόμη δεν έχουν ληφθεί σοβαρά μέτρα.

Οι αξιωματούχοι αναγνώρισαν τον ασυνήθιστο αριθμό των θανάτων των ελεφάντων τους τελευταίους μήνες, αλλά πρόσθεσαν ότι εξακολουθούν να περιμένουν μια πλήρη έκθεση σχετικά με την κατάσταση για να καθορίσουν εάν υπάρχει κάποιο πρότυπο.

Το ζήτημα έχει επίσης οικονομικές επιπτώσεις, καθώς ο τουριστικός τομέας - ο οποίος παραμένει βασικός πόρος εσόδων για την κρατική κυβέρνηση - επηρεάζεται λόγω της αυξανόμενης αρνητικής δημοσιότητας που προκαλείται από αυτούς τους θανάτους και τα περιστατικά κακοδιαχείρισης.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκλογές Ρουμανία: Μεγάλη έκπληξη με επικράτηση του φιλορώσου Γγκεοργκέσκου στον πρώτο γύρο

Διεθνή / Ρουμανία: Μεγάλη έκπληξη η επικράτηση του ακροδεξιού, φιλορώσου Γκεοργκέσκου

Ο Καλίν Γκεοργκέσκου δεν έχει δικό του κόμμα και έκανε καμπάνια μέσω του TikTok, ζητώντας επιτακτικά να σταματήσει η στρατιωτική και οικονομική βοήθεια της Ρουμανίας προς την Ουκρανία.
LIFO NEWSROOM
Άδεια τα κέντρα κράτησης μεταναστών της Μελόνι στην Αλβανία - Επιστρέφει στην Ιταλία το προσωπικό τους

Διεθνή / Άδεια τα κέντρα κράτησης μεταναστών της Μελόνι στην Αλβανία - Επιστρέφει στην Ιταλία το προσωπικό τους

Περίπου ένα μήνα μετά το πολυδιαφημισμένο άνοιγμα των κέντρων κράτησης, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, «επαναπατρίζονται» στην Ιταλία δεκάδες αστυνομικοί και κοινωνικοί λειτουργοί
LIFO NEWSROOM