Σολτς: Ελπίζουμε σε ένα καλό τέλος στο ελληνικό πρόγραμμα

Σολτς: Ελπίζουμε σε ένα καλό τέλος στο ελληνικό πρόγραμμα Facebook Twitter
EPA
0

Την ελπίδα και την αξιολόγηση που εξέφρασε χθες η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ για το ελληνικό πρόγραμμα, ότι θα οδηγηθεί τώρα σε καλό τέλος, συμμερίζεται και ο υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς.

Ο υπουργός Οικονομικών «συμμερίζεται την ελπίδα και την αξιολόγηση της καγκελαρίου, ότι το πρόγραμμα προσαρμογής για την Ελλάδα θα οδηγηθεί τώρα σε καλό τέλος.

Και σε αυτό το σημείο μπορώ να επισημάνω ότι έως τώρα ήταν και μία επιτυχία, κοιτάζοντας τις επιτυχίες της ελληνικής οικονομίας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τώρα υπάρχουν και πλεονάσματα. Λαμβάνοντας υπόψη και τους αριθμούς σχετικά με την ανάπτυξη» δήλωσε η κ. Σβάμπεργκερ, αρνήθηκε, ωστόσο, να προκαταλάβει την απόφαση του αυριανού Eurogroup.

«Αύριο συναντάται το Eurogroup για να διαβουλευτεί για το τέλος του προγράμματος του ΕΜΣ για την Ελλάδα. Αυτό εκπνέει στις 20 Αυγούστου. Από τη μία πλευρά πρέπει τώρα να δούμε πώς εκτιμάται η τελευταία αξιολόγηση, δηλαδή τα τελευταία milestones αυτού του προγράμματος και εάν αυτά έχουν εκπληρωθεί από την ελληνική πλευρά.

Το τι θα συμβεί μετά το τέλος του προγράμματος προσαρμογής, η λέξη κλειδί ελάφρυνση χρέους περιλαμβάνεται στα θέματα τα οποία θα συζητηθούν αύριο και δεν μπορώ να προκαταλάβω τις αποφάσεις» ανέφερε η κ. Σβάμπεγκερ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη γερμανική θέση, περιορίστηκε να επισημάνει ότι «αυτά τα θέματα έχουν συζητηθεί επανειλημμένα και στον κύκλο των υπουργών Οικονομικών του ευρώ και υπάρχουν από το 2016 και 2017 αποφάσεις, στις οποίες περιγράφονται κατά κάποιον τρόπο εργαλειοθήκες, τι δηλαδή θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο, ποια μεσοπρόθεσμα μέτρα, μετά το τέλος ενός προγράμματος προσαρμογής, σε συντονισμό κοινών αποφάσεων και σε συνεννόηση με ευρωπαϊκούς και άλλους θεσμούς».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM