Ο Τραμπ θα συναντηθεί με τον Πούτιν «στο εγγύς μέλλον»

Ο Τραμπ θα συναντηθεί με τον Πούτιν «στο εγγύς μέλλον» Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί πιθανότατα με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν «στο εγγύς μέλλον», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

Την Πέμπτη, ο ίδιος ο Τραμπ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι υπάρχει πιθανότητα να γίνει αυτή η συνάντηση τον Ιούλιο.

Ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι οι λεπτομέρειες μια συνόδου κορυφής θα συζητηθούν με την ευκαιρία της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στη Μόσχα ο Τζον Μπόλτον, ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου σε θέματα εθνικής ασφάλειας.

«Ξέρω ότι ο πρεσβευτής Μπόλτον σκοπεύει να μεταβεί στη Μόσχα την Κυριακή ή την Δευτέρα. Θα συναντηθεί με τον ομόλογό του και πιστεύω ότι είναι πιθανό ο πρόεδρος Τραμπ να συναντηθεί με τον ομόλογό του μάλλον σύντομα μετά από αυτή τη συνάντηση», είπε ο Πομπέο.

Ο Τραμπ θα συμμετάσχει στις 11 και 12 Ιουλίου στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ενώ στις 13 του ίδιου μήνα θα βρίσκεται στη Βρετανία όπου θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Στις αρχές Ιουνίου ο Πούτιν είχε δηλώσει ότι είναι έτοιμος για μια συνάντηση με τον Τραμπ, λέγοντας ότι πολλές χώρες, όπως η Αυστρία, θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν αυτην την πολυαναμενόμενη σύνοδο κορυφής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Διεθνή / Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε τη συνάντηση «δυνητικά ιστορική», αν οδηγήσει στην πολυπόθητη ειρήνη, ενώ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου την περιέγραψε ως «πολύ εποικοδομητική»
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Για διαφθορά ή για το Kanal Istanbul οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν;

Διεθνή / Τουρκία: Για το Kanal Istanbul και όχι για διαφθορά οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν

Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 53 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα 47, στο πλαίσιο έρευνας που αφορά τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ