Κένυα: Ιπποπόταμος σκότωσε Κινέζο τουρίστα που επιχείρησε να τον φωτογραφίσει από κοντά

Κένυα: Ιπποπόταμος σκότωσε Κινέζο τουρίστα που επιχείρησε να τον φωτογραφίσει από κοντά Facebook Twitter
EPA
0

Ένας Κινέζος τουρίστας σκοτώθηκε στην Κένυα όταν πλησίασε έναν ιπποπόταμο, σε καταφύγιο άγριας ζωής. 

Ο 66χρονος Τσανγκ Μινγκ Τσουάνγκ, έπεσε θύμα ενός ιπποπόταμου στις ακτές της λίμνης Ναϊβάσα στην Κένυα, το Σάββατο, λίγες ώρες μετά τον θάνατο ενός ψαρά στην περιοχή, επίσης από επίθεση ιπποπόταμου. 

Ένας 62χρονος Κινέζος που τραυματίστηκε στο ίδιο περιστατικό, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. 

  

Από τις αρχές του έτους, έξι άτομα έχουν σκοτωθεί από τα φυτοφάγα αυτά θηλαστικά που ζουν στη λίμνη. 

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, οι αιματηρές συναντήσεις με ιπποπόταμους οφείλονται στην ανθρώπινη παρέμβαση στις περιοχές βοσκής των ζώων. 

Ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Προστασίας Άγριας Ζωής σχολίασε πως οι επιθέσεις σε τουρίστες είναι σπάνιες, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει ένας οδηγός που προνοεί και προστατεύει τόσο τους τουρίστες όσο και τα ζώα. 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται η τοπική εφημερίδα Star, ο Τσουάνγκ πλησίασε υπερβολικά ενώ έβγαζε φωτογραφίες και ο ιπποπόταμος επιτέθηκε στον τουρίστα, δαγκώνοντάς τον στο στήθος. 

«Ο ιπποπόταμος αναζητούσε βοσκή κοντά στο ξενοδοχείο Sopa», είπε ο πρόεδρος των ιδιοκτητών πλωτών μέσων της λίμνης. 

«Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά», πρόσθεσε, παρατηρώντας πως τα ζώα αναγκάζονται συχνά να περιπλανηθούν αρκετά μακριά για να βρουν τροφή, καταλήγοντας κοντά σε ξενοδοχεία και φάρμες εξαιτίας της ανόδου της στάθμης των υδάτων. 

Η υπηρεσία Άγριας Πανίδας ανακοίνωσε πως αναζητά τον ιπποπόταμο. 

Λίγες ώρες νωρίτερα, ένας ψαράς είχε χάσει τη ζωή του όταν ήρθε αντιμέτωπος με έναν ιπποπόταμο. Και σε αυτή την περίπτωση το θύμα δέχτηκε ένα μοιραίο δάγκωμα στο στήθος. 

«Πέθανε μέσα σε λίγα λεπτά μετά την ανάσυρσή του από τη λίμνη», δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνών εγκληματικών υποθέσεων, Γκίντεον Κιμπούντζα. 

Τον Ιανουάριο, ένας ψαράς είχε σκοτωθεί από επίθεση ιπποπόταμου ενώ έφτιαχνε τα δίχτυα του στη λίμνη Ναϊβάσα. 


Η λίμνη αποτελεί έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό για τους τουρίστες, που ελπίζουν να δουν από κοντά ιπποπόταμους, καμηλοπαρδάλεις και ζέβρες. 

Με πληροφορίες από Independent

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολομέτωπη επίθεση Τραμπ στο Χάρβαρντ: Απειλεί το αφορολόγητο καθεστώς του πανεπιστημίου

Διεθνή / Ολομέτωπη επίθεση Τραμπ στο Χάρβαρντ: Απειλεί το αφορολόγητο καθεστώς του πανεπιστημίου

Το Χάρβαρντ να φορολογηθεί ως πολιτική οντότητα «αν συνεχίσει να προωθεί πολιτικές, ιδεολογικές και τρομοκρατικής έμπνευσης/υποστήριξης "αρρώστιες"» λέει ο Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στις Άλπεις: Νεκρός ο Αντιπρόεδρος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας

Διεθνή / Τραγωδία στις Άλπεις: Νεκρός ο αντιπρόεδρος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας της Δανίας

Ο 64χρονος Δανός χρηματοοικονομικός σύμβουλος διακομίστηκε άμεσα με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όμως υπέκυψε λίγο αργότερα από εσωτερική αιμορραγία
LIFO NEWSROOM
Η αξία της Hermès ξεπέρασε αυτή της LVMH που είχε προσπαθήσει να την αγοράσει πριν από 15 χρόνια

Διεθνή / Η χρηματιστηριακή αξία της Hermès ξεπέρασε αυτή της LVMH, η οποία είχε προσπαθήσει να την αγοράσει πριν από 15 χρόνια

Η Hermès ξεπέρασε την LVMH σε κεφαλαιοποίηση, ενισχυμένη από την ανθεκτικότητα του μοντέλου της πολυτέλειας, ενώ η LVMH πλήττεται από χαμηλότερα κέρδη λόγω της ποικιλίας εμπορικών σημάτων
LIFO NEWSROOM
Η CIA αποκαλύπτει αρχείο της KGB: Εξωγήινοι μετέτρεψαν σε πέτρα σοβιετικούς στρατιώτες

Διεθνή / Όταν οι εξωγήινοι μετέτρεψαν σε πέτρα σοβιετικούς στρατιώτες - Το αποχαρακτηρισμένο αρχείο της CIA που έγινε viral

Μια έκθεση της CIA αποκαλύπτει την ιστορία σοβιετικών στρατιωτών που φέρεται να μετατράπηκαν σε πέτρα μετά από συνάντηση με εξωγήινο αντικείμενο, προκαλώντας έντονες αντιπαραθέσεις και σκεπτικισμό
LIFO NEWSROOM
«Ο Έντι Ράμα λέει ψέματα στην Ελλάδα»

LiFO politics / «Ο Έντι Ράμα λέει ψέματα στην Ελλάδα»

Ο διπλωμάτης Αλέξανδρος Μαλλιάς, πρώην πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, τα Τίρανα και τα Σκόπια, μιλάει για τις αλλαγές που φέρνει η πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, καθώς και για τις δύσκολες σχέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία, ειδικά κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του Έντι Ράμα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ