Ξεκίνησε η δίκη του «Ελ Τσάπο»- Υποψήφιος ένορκος του ζήτησε αυτόγραφο

Ξεκίνησε η δίκη του «Ελ Τσάπο»- Υποψήφιος ένορκος του ζήτησε αυτόγραφο Facebook Twitter
EPA
0

Μια περίεργη εξέλιξη στη δίκη του Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκούσμαν, ενός από τους πιο διαβόητους εμπόρους ναρκωτικών του πλανήτη. Ένας υποψήφιος ένορκος ζήτησε αυτόγραφο από τον κατηγορούμενο. 

Σήμερα ήταν η δεύτερη μέρα επιλογής ενόρκων στη δίκη που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη. Ο Μεξικανός «βαρώνος των ναρκωτικών» κατηγορείται πως εισήγαγε στις ΗΠΑ συνολικά πάνω από 200 τόνους ναρκωτικών. 

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει περίπου 4 μήνες. 

Στη χτεσινή πρώτη μέρα επιλογής ενόρκων ο υποψήφιος, που ζει στη Νέα Υόρκη για περίπου 20 χρόνια άλλα έχει γεννηθεί στο Μεντεγίν της Κολομβίας, ανέφερε πως του αρέσουν οι αστυνομικές τηλεοπτικές σειρές και ότι γνωρίζει καλά το θέμα του εμπορίου ναρκωτικών, λόγω της καταγωγής του.

Το Μεντεγίν έγινε γνωστό σε όλον τον κόσμο καθώς ήταν το κέντρο του παγκόσμιου εμπορίου κοκαΐνης την εποχή του Πάμπλο Εσκομπάρ.

Σήμερα, ο νεαρός φαίνεται ότι ρώτησε έναν κλητήρα του δικαστηρίου αν θα μπορούσε να έχει το αυτόγραφο του Ελ Τσάπο, ο οποίος ήταν ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στις ΗΠΑ, μετά τον Οσάμα μπιν Λάντεν.

Ένας από τους εισαγγελείς ζήτησε να απορριφθεί από ένορκος ο νεαρός, επειδή είναι «ερωτευμένος» με τον Ελ Τσάπο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης όμως είχε διαφορετική άποψη. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως και ο ίδιος έχει στην κατοχή του αυτόγραφο του Τσαρλς Μάνσον και δύο ηγετών της Χαμάς. «Προφανώς δεν είμαι οπαδός τους. Ίσως τον ενδιαφέρουν απλά αυτόγραφα από κακόφημους διάσημους. Όπως και εμένα».

Ο δικαστής παρενέβη και  ρώτησε τον υποψήφιο ένορκο γιατί ζήτησε αυτόγραφο από τον κατηγορούμενο. Και εκείνος απάντησε: «Επειδή είμαι κάπως θαυμαστής του».

Ως αποτέλεσμα, τον διέγραψαν αμέσως από τον κατάλογο των πιθανών ενόρκων.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος που καθόταν στο εδώλιο φάνηκε να διασκεδάζει με το περιστατικό αυτό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, New York Post

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυβέρνηση Τραμπ έδωσε εντολή να μελετηθεί η «λύπη» των τρανς ατόμων μετά τη φυλομετάβαση

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ έδωσε εντολή να μελετηθεί η «λύπη» των τρανς ατόμων μετά τη φυλομετάβαση

Η εντολή αυτή έρχεται στον απόηχο πολυάριθμων μελετών που έχουν δείξει ότι η πλειονότητα των ατόμων δεν μετανιώνει για την επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου
LIFO NEWSROOM
Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Διεθνή / Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Η πρόσφατη συμφιλίωση της Madonna με τον Έλτον Τζον έβαλε τέλος σε μία μακροχρόνια διαμάχη, αλλά στον κόσμο της μουσικής πολλές ακόμη «κόντρες» δεν έχουν επιλυθεί
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική βιβλιοθήκη - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για ρατσισμό, φεμινισμό και το Ολοκαύτωμα

Διεθνή / ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική ακαδημία - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για το Ολοκαύτωμα

Η αυτοβιογραφία της Μάγια Αγγέλου «Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί» ήταν ένας από τους 381 τίτλους που αφαιρέθηκαν στο πλαίσιο «εξάλειψης της DEI»
LIFO NEWSROOM
Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Διεθνή / Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Σε εξέλιξη οι έρευνες της δικαστικής αστυνομίας για τις απειλές εναντίον της Μπενεντίκτ ντε Περθουί που αποφάσισε τον 5ετή αποκλεισμό της Μαρίν Λεπέν από την πολιτική
LIFO NEWSROOM