Νέο καραβάνι μεταναστών από το Ελ Σαλβαδόρ αναχώρησε με την ελπίδα να φτάσει στις ΗΠΑ

Νέο καραβάνι μεταναστών από το Ελ Σαλβαδόρ αναχώρησε με την ελπίδα να φτάσει στις ΗΠΑ Facebook Twitter
Twitter
0

Περίπου 200 μετανάστες που ελπίζουν να φθάσουν, χωρίς βίζα, στις ΗΠΑ, παρά τον κίνδυνο να απελαθούν, σχημάτισαν ένα νέο καραβάνι στην κεντρική Αμερική, αυτή τη φορά στο Ελ Σαλβαδόρ, από όπου αναχώρησαν την Κυριακή.

Οι άνθρωποι αυτοί, που εξήγησαν ότι φεύγουν για να σωθούν από τους πολέμους των συμμοριών και την ενδημική φτώχεια, συγκεντρώθηκαν σε μια πλατεία στο δυτικό τμήμα της πρωτεύουσας, του Σαν Σαλβαδόρ, πριν επιβιβαστούν σε τρία λεωφορεία για να μεταβούν 66 χιλιόμετρα από εκεί, στην πόλη Σονσονάτε, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Κατόπιν πέρασαν στην επικράτεια της Γουατεμάλας, από την οποία θέλουν να διέλθουν προς βορρά.

Ανάμεσα στους μετανάστες ήταν πολλές οικογένειες, με παιδιά κουκουλωμένα με ζεστά ρούχα και με σακίδια πλάτης.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω επιλογή. Δεν θέλω να φύγω, αλλά τι να κάνω εδώ, μόνη με δύο παιδιά; Δεν έχω καμιά βοήθεια από κανέναν. Και οι συμμορίες μας απειλούν. Καλύτερα να φύγουμε», εξήγησε η Σεσίλια Μπονίγια, 36 ετών, που εγκατέλειψε το μικρό σπίτι όπου έμενε σε μια φτωχή συνοικία όπου η βία των συμμοριών αποτελεί γάγγραινα, μαζί με τους δύο της γιους, τον Στίβεν, 5 ετών, και τον Ντανιέλ, 13 ετών.

Τη 13η Οκτωβρίου, χιλιάδες πολίτες της Ονδούρας σχημάτισαν ένα καραβάνι και αναχώρησαν από την πόλη Σαν Πέδρο Σούλα με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να φθάσουν στις ΗΠΑ. Οι περισσότεροι βρίσκονται πλέον στην Τιχουάνα, μια μεξικανική πόλη στα σύνορα· οι πιθανότητες να τους επιτραπεί να εισέλθουν στην αμερικανική επικράτεια είναι ελάχιστες.

Εκατοντάδες άλλοι μετανάστες, κυρίως από το Σαλβαδόρ, πήραν τον ίδιο δρόμο.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Διεθνή / Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Πρέπει να πάμε εκεί και να διαπιστώσουμε εάν είναι εκεί όντως ο χρυσός, επιμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - «Ίσως ο Μάσκ θέλει να δει πώς μοιάζει ο πλούτος του στην πραγματικότητα»
LIFO NEWSROOM
Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Διεθνή / Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Ο νομάρχης της Αδριανούπολης, Γιουνούς Σεζέρ, ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαγωνισμών και τα έργα προχωρούν με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Άμυνας
LIFO NEWSROOM
Επτά σημεία από την ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο: «Ο πρόεδρος ακόμη δεν άρχισε»

Διεθνή / Επτά σημεία από την ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο: «Ο πρόεδρος ακόμη δεν άρχισε»

Εκστασιασμένοι Ρεπουμπλικανοί και αποσβολωμένοι Δημοκρατικοί παρακολούθησαν τον Τραμπ να αναφέρεται στην Ουκρανία, τους δασμούς, τη Γροιλανδία και τον Παναμά, τις πολιτικές DEI και, φυσικά, στον Έλον Μασκ
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα απαντά στους δασμούς Τραμπ: Αν οι ΗΠΑ θέλουν πόλεμο, θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους

Διεθνή / Η Κίνα απαντά στους δασμούς Τραμπ: Αν οι ΗΠΑ θέλουν πόλεμο, θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους

Είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε είδος πολέμου, απαντά το Πεκίνο, αποδεικνύοντας ότι μία υπερδύναμη είναι σαν τη γυναίκα του Καίσαρα: πρέπει και να είναι ισχυρή και να φαίνεται
LIFO NEWSROOM