Πάνος Καμμένος: «Σώσαμε τη χώρα από τους παραλογισμούς της Αριστεράς»

Πάνος Καμμένος: «Σώσαμε τη χώρα από τους παραλογισμούς της Αριστεράς» Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Την άποψη πως οι ΑΝΕΛ έσωσαν τη χώρα από τους παραλογισμούς της Αριστεράς διατύπωσε ο Πάνος Καμμένος σήμερα, σε κομματική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη. 

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε αρχικά στις θετικές παρεμβάσεις των ΑΝΕΛ κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης, λέγοντας πως το κόμμα τήρησε τις κόκκινες γραμμές που είχε θέσει. 

«Όταν έφτασε η ώρα του παραλογισμού για τον διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας, την αποκοπή της ορθοδοξίας από τον ελληνισμό, είπαμε ξεκάθαρα 'θα ρίξουμε την κυβέρνηση', απομακρύνθηκαν τρεις υπουργοί εξαιτίας των δικών μας παρεμβάσεων και προστατεύσαμε αυτόν τον δεσμό της ορθοδοξίας με τον ελληνισμό».

«Το ίδιο κάναμε στην εξωτερική πολιτική (...) περίεργες ιδέες για τριτοκοσμικούς και Μαδούρο δεν περάσανε», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ωστόσο ο Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Από εδώ καλώ τους βουλευτές της ΝΔ να έρθουν και να πουν εάν είναι υπέρ της Βόρειας Μακεδονίας ή όχι. Το παραμύθι Κάναμε αρκετή υπομονή ακούγοντας τους παραλογισμούς τους», είπε ο κ. Καμμένος αναφέροντας πως οι βουλευτές της ΝΔ έπαιξαν παιχνίδι σε βάρος των βουλευτών των ΑΝΕΛ στη Βόρεια Ελλάδα. 

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε πως «Μητσοτάκης και Τσίπρας είναι ακριβώς το ίδιο», λέγοντας πως παρέδωσαν το όνομα της Μακεδονίας χωρίς σεβαστούν την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992.

Παράλληλα υποστήριξε ότι είναι μύθος πως η εθνική θέση για την ονομασία της γειτονικής χώρας άλλαξε το 2008 λέγοντας πως η Ντόρα Μπακογιάννη αν διαπραγματεύτηκε, διαπραγματεύτηκε μόνη της. 

«Ποτέ ο Κώστας Καραμανλής δεν δέχθηκε να προτείνει γεωγραφικό προσδιορισμό στο γεύμα των ηγετών», λέγοντας πως «άδειασε την Μπακογιάννη».

Σφοδρή ήταν η επίθεση του Πάνου Καμμένου κατά του πρώην ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά. Τον χαρακτήρισε ολετήρα «που υπέγραψε την προδοτική συμφωνία».

Συνεχίζοντας τη σκληρή επίθεση κατά της ΝΔ είπε πως η θέση του κόμματος είναι για «Βόρεια Μακεδονία», εξηγώντας πως δεν υπήρξαν παραιτήσεις από το κόμμα του το καλοκαίρι του 2018 γιατί η ΝΔ «θα τα έβρισκε με τον ΣΥΡΙΖΑ και θα περνούσαν τη Συμφωνία».

Αναφέρθηκε ακόμα στην έγκριση από το ελληνικό κοινοβούλιο της εισόδου των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ «που δεν περνά χωρίς 180 ψήφους. Εκεί θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος».

«Και θα δούμε πως θα περπατάνε αυτοί στη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία και την Θράκη.» 

Τέλος ο κ. Καμμένος επιτέθηκε και στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον πως «δεν φέρθηκε με εντιμότητα» και πως «πρότεινε καρέκλες στους βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έναντι ψήφων». 

«Τον χαρίζω τον κ. Κουίκ στον κ. Τσίπρα πρέπει όμως να επιστραφεί η έδρα που ανήκει στους ΑΝΕΛ», επισήμανε χαρακτηριστικά. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Ουδεμία ενημέρωση υπάρχει, ουδείς ανέλαβε την ευθύνη της απώλειας αυτών των ζωών και επικρατεί  πλήρης άγνοια για τη διοικητική και δικαστική έρευνα», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM