Ένας ειδικός αστυφύλακας στην Λευκωσία, έκλεψε κοσμήματα από το πτώμα μίας γυναίκας, κατά την μεταφορά της σορού στο νεκροτομείο.
Ο 44χρονος υπηρετούσε στο γραφείο μεταφορών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας και ήταν υπεύθυνος για τη μεταφορά νεκρών από σημεία εγκλημάτων ή δυστυχημάτων στο νεκροτομείο.
Ο αστυφύλακας άνοιξε τον σάκο μέσα στον οποίο βρισκόταν νεκρή γυναίκα και έκλεψε από τα χέρια της δύο δακτυλίδια, ενώ τη μετέφερε με υπηρεσιακό όχημα μέσα σε ψυκτικό θάλαμο.
Στη συνέχεια πούλησε τα τιμαλφή σε κατάστημα έναντι 120 ευρώ, τα οποία πόνταρε σε στοιχήματα, εξαιτίας του εθισμού του στα τυχερά παιχνίδια.
Η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο που επέβαλε στον δράστη ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή, για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και της κλοπής.
Η δράση του αστυφύλακα αποκαλύφθηκε όταν οι συγγενείς της νεκρής αναζήτησαν τα δακτυλίδια της συγγενούς τους χωρίς να τα βρουν στο σπίτι της.
Όταν απευθύνθηκαν στο γραφείο τελετών, οι υπεύθυνοι τους διαβεβαίωσαν πως είχαν παραλάβει τη σορό χωρίς κοσμήματα.
Δεκαπέντε ημέρες αργότερα, ο ειδικός αστυφύλακας φέρεται να μετάνιωσε για την πράξη του και ομολόγησε σε υπαστυνόμο της υπηρεσίας του ότι ήταν υπεύθυνος για την κλοπή.
Ο ίδιος επέστρεψε τα χρήματα που αντιστοιχούσαν στην πώληση των δακτυλιδιών, τα οποία παραδόθηκαν στους συγγενείς της νεκρής.
Όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Πολίτης», ο αστυφύλακας δήλωσε μετανιωμένος στο δικαστήριο: «Είμαι χωρισμένος, έχω δύο παιδιά, και δεν έχω τίποτε άλλο να κάνω. Παραδέχομαι και λυπούμαι για τη θέση στην οποία έβαλα τον εαυτό μου».
Ο δικαστής επιβάλλοντας τη ποινή ανέφερε: «Κατανοώ ότι γενεσιουργός αιτία ήταν ο εθισμός του κατηγορουμένου στον τζόγο και επίσης λαμβάνω υπόψη την απουσία προσχεδιασμού, όπως και τη σχετικά μικρή αξία των κλαπέντων. Ωστόσο η σοβαρότητα των αδικημάτων, η αναγκαιότητα αποτροπής και η καταπολέμηση κάθε μορφής διαφθοράς από δημόσιους λειτουργούς και δη αστυφύλακες επιβάλλει αυστηρή αντιμετώπιση. Οι μετριαστικοί παράγοντες μπορούν να προσμετρήσουν μόνο στο ύψος της ποινής, όχι όμως και στο είδος που δεν μπορεί να είναι άλλο από τη φυλάκιση».
σχόλια