6 συμβουλές για καλύτερο σεξ

6 συμβουλές για καλύτερο σεξ Facebook Twitter
Η σεξουαλική απόλαυση, ο έρωτας, το φλερτ και οι αξιοζήλευτες επιδόσεις στο σεξ αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου και ζωτικότατο κομμάτι στο παζλ της προσωπικής μας ευεξίας.
0

Ο έρωτας, και μαζί μ' αυτόν η σεξουαλική υγεία, υπήρξαν παράπλευρες απώλειες στα χρόνια της κρίσης, όπως δείχνουν και οι έρευνες που διεξήγε όλα αυτά τα χρόνια το Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, αυξήθηκαν κατακόρυφα οι διαταραχές στυτικής λειτουργίας σε νέους ανθρώπους –και στους μεσήλικες–, ενώ παράλληλα αυξήθηκαν οι εξωσυζυγικές σχέσεις, καθώς η ισοπέδωση θεσμών και αξιών στην ελληνική κοινωνία προκάλεσαν την απομυθοποίηση του γάμου.

Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα προβλημάτων και αντιμέτωποι με τους τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητας, είναι δύσκολο να διατηρήσουμε τη σεξουαλική μας υγεία, η οποία συχνά μπαίνει στο περιθώριο, υποχωρώντας μπροστά σε άλλες προτεραιότητες.

Κι όμως, η σεξουαλική απόλαυση, ο έρωτας, το φλερτ και οι αξιοζήλευτες επιδόσεις στο σεξ αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου και ζωτικότατο κομμάτι στο παζλ της προσωπικής μας ευεξίας.

Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα προβλημάτων και αντιμέτωποι με τους τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητας, είναι δύσκολο να διατηρήσουμε τη σεξουαλική μας υγεία, η οποία συχνά μπαίνει στο περιθώριο, υποχωρώντας μπροστά σε άλλες προτεραιότητες.

Στο ακόλουθο «εγχειρίδιο» θα βρείτε έξι μυστικά για να ανακτήσετε την ερωτική επιθυμία και τη σεξουαλική σας υγεία, καθώς και ποια συμπτώματα πρέπει να σας προβληματίσουν ώστε να «ψαχτείτε» και να αναζητήσετε ιατρική συμβουλή:

• Τα φάρμακα που ανήκουν στην κατηγορία του βιάγκρα μπορούν να διορθώσουν τα προβλήματα στυτικής λειτουργίας, αρκεί να υπάρχει ερωτική επιθυμία. Όταν λείπει αυτή, κανένα μπλε (ή άλλου χρώματος) χαπάκι δεν πρόκειται να δράσει.

• Μην «τσιμπάτε» στον διαδεδομένο αστικό μύθο που θέλει το αλκοόλ σύμμαχο του καλού σεξ. Στην πραγματικότητα, ενώ αρχικά δρα διεγερτικά, τελικά δημιουργεί προβλήματα, έχει κατασταλτική δράση και καταστρέφει το ήπαρ, οδηγώντας σε κίρρωση ή ηπατικό καρκίνο.


• Η μελαγχολία και η κατάθλιψη, αμφότερες χαρακτηριστικά της εποχής μας, επηρεάζουν καταλυτικά τη στυτική λειτουργία. Αντιμετωπίζοντας σωστά το αίτιο, με ψυχοθεραπεία, θα δείτε σημαντική βελτίωση (και) στη σεξουαλική σας υγεία.


• Μετά την ηλικία των 50 ετών, πολλοί άνδρες εμφανίζουν σταδιακά υπερπλασία του προστάτη, γεγονός που επηρεάζει την ουρολογική τους υγεία, οδηγεί σε χρόνιες ουρολοιμώξεις και προστατίτιδες κι έχει αντίκτυπο στη σεξουαλική τους υγεία. Μην ξεχνάτε να εξετάζεστε ετησίως ή ανά διετία μετά τα 45 έτη, με εξέταση για το προστατικό αντιγόνο (PSA), δαχτυλική εξέταση και, αν χρειαστεί, υπέρηχο ουροδόχου κύστης και προστάτη.


• Η στυτική δυσλειτουργία δεν επισκιάζει μόνο τις επιδόσεις στο κρεβάτι, μπορεί να υποκρύπτει κάποια υποβόσκουσα διαταραχή. Αν πάσχετε από διαταραχές στύσης, εξεταστείτε για σακχαρώδη διαβήτη, μεταβολικό σύνδρομο και καρδιαγγειακά προβλήματα, για να προλάβετε ένα επερχόμενο έμφραγμα.


• Όταν αξίες και θεσμοί καταρρέουν, η απιστία αναδεικνύεται ισχυρό αφροδισιακό και καθίσταται ακόμα πιο ελκυστική. Μην ξεχνάτε, όμως, πως πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να παίρνετε προφυλάξεις (βλέπε προφυλακτικό) όταν αλλάζετε τακτικά ερωτικούς συντρόφους, για να απαλείψετε τον κίνδυνο να προσβληθείτε από κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.

Όλες οι ασθένειες αυτής της κατηγορίας γνωρίζουν μεγάλη αναζωπύρωση και λόγω των μετακινούμενων πληθυσμών. Ωστόσο, στην ιατρική φαρέτρα υπάρχουν διαγνωστικά «όπλα», όπως το γρήγορο τεστ για τον HIV και το τεστ της ηπατίτιδας C, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε νωρίς λοιμώξεις που γίνονται επικίνδυνες, αν αφεθούν στην τύχη τους.

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αλκοόλ προκαλεί καρκίνο: Η Ιρλανδία γίνεται η πρώτη χώρα που καθιερώνει την προειδοποίηση στις ετικέτες των ποτών

Υγεία & Σώμα / «Το αλκοόλ προκαλεί καρκίνο»: Η Ιρλανδία γίνεται η πρώτη χώρα που καθιερώνει την προειδοποίηση στις ετικέτες των ποτών

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο, σχεδόν οι μισοί Ευρωπαίοι δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της κατανάλωσης αλκοόλ και της πιθανότητας να προσβληθούν από επτά τύπους καρκίνου.
THE LIFO TEAM
Πόσο διαφορετικά είναι στην πραγματικότητα τα ανδρικά προϊόντα περιποίησης από τα γυναικεία;

Υγεία & Σώμα / Πόσο διαφορετικά είναι στην πραγματικότητα τα ανδρικά προϊόντα περιποίησης από τα γυναικεία;

Νέες μάρκες εμφανίζονται διαρκώς στη βιομηχανία της ανδρικής περιποίησης. Το ερώτημα όμως παραμένει: χρειάζονται πραγματικά οι άνδρες τόσα πολλά εξειδικευμένα προϊόντα;
THE LIFO TEAM
Η Ελληνίδα που θέλει να θεραπεύσει τη νόσο του Κρον

Επιστήμες / Η Ελληνίδα που θέλει να θεραπεύσει τη νόσο του Κρον

Η Νεφέλη Σκούφου-Παπουτσάκη ανήκει στους επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ που δημιούργησαν «μίνι έντερα» προκειμένου να βοηθήσουν στην κατανόηση της νόσου του Κρον και στην εύρεση ακριβέστερων και πιο εξατομικευμένων θεραπειών.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Θα το κάνω για μένα»: Πόσο υαλουρονικό αντέχει το συκώτι και η αισθητική μας;

Υγεία & Σώμα / «Θα κάνω υαλουρονικό στα χείλη, θα το κάνω για μένα»: Μας έχουν καταστρέψει οι Καρντάσιαν;

Πόσο εντάξει είναι να κάνουν οι έφηβοι fillers; Πώς φτάσαμε να κάνουμε botox ακόμα και στο κομμωτήριο; Και τι μπορεί να πάει στραβά με τα ενέσιμα; Μία δερματολόγος και μια ψυχοθεραπεύτρια απαντούν.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Αποκατάσταση ασθενών: Η μαύρη τρύπα του ΕΣΥ

Φάκελος Υγεία / Αποκατάσταση ασθενών: Η μαύρη τρύπα του ΕΣΥ

Το κουβάρι της αποκατάστασης των ασθενών στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι μπλεγμένο και πολυδιάστατο, κι όταν πιάσει κανείς το νήμα διαπιστώνει ότι αναφύονται δύσκολα κοινωνικά ζητήματα, που συνήθως κρύβονται κάτω από το χαλί της επικαιρότητας.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ