Ενέκριναν οι Βρετανοί βουλευτές το αίτημα αναβολής του Brexit ως τις 30 Ιουνίου

Ενέκριναν οι Βρετανοί βουλευτές το αίτημα αναβολής του Brexit ως τις 30 Ιουνίου Facebook Twitter
EPA
0

Με την στήριξη της αντιπολίτευσης εγκρίθηκε η πρόταση της κυβέρνησης για την αναβολή του Brexit μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Με 420 ψήφους υπέρ και 110 κατά οι Βρετανοί βουλευτές ενέκριναν το αίτημα της κυβέρνησης προς την ΕΕ για παράταση του Άρθρου 50 για το Brexit έως τις 30 Ιουνίου.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήρθε λίγη ώρα πριν από τη δημοσιοποίηση του σχεδίου συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σύμφωνα με το οποίο οι Ευρωπαίοι εταίροι συναινούν στη χορήγηση νέας παράτασης, χωρίς όμως να έχει προσδιοριστεί ακόμα η διάρκεια αυτής.

Εν τω μεταξύ, ανακοίνωση του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης αναφέρει ότι διεξήχθησαν σήμερα νέες λεπτομερείς συζητήσεις με υπουργούς, με σκοπό την εύρεση ενός σχεδίου για το Brexit.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι «ακόμα δεν είδαμε την ξεκάθαρη μετατόπιση της κυβέρνησης από τις θέσεις της που απαιτείται για να διασφαλιστεί μία συμβιβαστική συμφωνία».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Έχουμε συμφωνήσει να έχουμε περαιτέρω συζητήσεις την Πέμπτη, σε μια προσπάθεια να σπάσουμε το αδιέξοδο του Brexit και να βρούμε έναν συμβιβασμό που μπορεί να κερδίσει την υποστήριξη του κοινοβουλίου και να ενώσει τη χώρα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αιτήματα σύλληψης για ηγέτες των Ταλιμπάν λόγω εγκλημάτων κατά των γυναικών

Διεθνή / Αιτήματα σύλληψης για ηγέτες των Ταλιμπάν λόγω εγκλημάτων κατά των γυναικών

Πρόκειται για την πρώτη φορά που το ΔΠΔ βασίζει δικογραφία σε εκτεταμένα εγκλήματα κατά γυναικών και κοριτσιών, γεγονός που νομικοί αναλυτές χαρακτηρίζουν ως σημαντική εξέλιξη
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωκοινοβούλιο αποκλείει τη Huawei λόγω έρευνας για διαφθορά – Μαζικές έρευνες και συλλήψεις

Διεθνή / Το Ευρωκοινοβούλιο αποκλείει τη Huawei λόγω έρευνας για διαφθορά – Μαζικές έρευνες και συλλήψεις

Το βελγικό δικαστικό σύστημα ζήτησε τη σφράγιση συγκεκριμένων γραφείων στο Ευρωκοινοβούλιο που συνδέονται με δύο κοινοβουλευτικούς βοηθούς, οι οποίοι θεωρούνται βασικοί εμπλεκόμενοι
LIFO NEWSROOM