Το Μirazur στη Γαλλία στέφθηκε το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου σε μια τελετή απονομής των βραβείων στη Σιγκαπούρη.
Το εστιατόριο στη γαλλική Ριβιέρα, βρέθηκε στην κορυφή του ετήσιου διαγωνισμού που αναδεικνύει τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου. Το Mirazur διευθύνεται από έναν Αργεντίνο σεφ, τον Mauro Colagreco ο οποίος δήλωσε πως αισθάνεται ότι είναι στον ουρανό με τη νίκη του.
Τα βραβεία, που διεξάγονται από το 2002, ανταγωνίζονται τώρα τα περίφημα αστέρια Michelin, αν και ορισμένοι ειδικοί αμφισβητούν τη μεθοδολογία. Ο κατάλογος καταρτίστηκε με βάση την κρίση περισσότερων από 1.000 ειδικών μαγειρικής. Η Ισπανία είχε τρία εστιατόρια στα Top 10, ενώ η Γαλλία, η Δανία και το Περού είχαν από δύο.
Η κριτική επιτροπή αναφέρει ότι το Mirazur παρείχε «την απόλυτη εμπειρία εστιατορίου» και πως εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από τις κήπους με τα λαχανικά του και την ομάδα των «εξωφρενικά ταλαντούχων σεφ και του προσωπικού».
Ο Mauro Colagreco είπε ότι κερδίζοντας το διάσημο βραβείο «έδειξα στον κόσμο πως όταν έχετε ένα όνειρο, όλα είναι δυνατά». Το εστιατόριο άνοιξε το 2006 και τώρα έχει τρία αστέρια Michelin.
Η λίστα των 50 κορυφαίων βασίζεται σε ανώνυμη δημοσκόπηση ειδικών από όλο τον κόσμο. Κάποιοι την αμφισβητούν και σημειώνουν ότι δεν υπάρχουν ορθά καθορισμένα κριτήρια για την αξιολόγηση των εστιατορίων. Οι κανόνες άλλαξαν επίσης αυτό το έτος για να αποκλείσουν τα εστιατόρια που προηγουμένως είχαν κατακτήσει την κορυφή.
Τα πρώτα 10 καλύτερα εστιατόρια
Mirazur, Γαλλία
Noma, Δανία
Asador Etxebarri, Ισπανία
Gaggan, Ταϊλάνδη
Geranium, Δανία
Central, Περού
Mugaritz, Ισπανία
Arpège, Παρίσι
Disfrutar, Ισπανία
Maido, Περού
σχόλια