Μητσοτάκης: Ο Τakis ήταν ένας παγκόσμιος Έλληνας

Μητσοτάκης: Ο Τakis ήταν ένας παγκόσμιος Έλληνας Facebook Twitter
AΠΕ-ΜΠΕ
0

Ως «παγκόσμιο Έλληνα» χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον διεθνούς φήμης Έλληνα γλύπτη Παναγιώτη Βασιλάκη, γνωστού ως Takis, που πέθανε σήμερα

«Ο Τakis ήταν ένας παγκόσμιος Έλληνας. Πρωτοπόρος, αιρετικός, αστείρευτα δημιουργικός, άνοιξε νέους δρόμους στην τέχνη», αναφέρει σε tweet του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 


«Μπροστά στα γλυπτά του στέκονται καθημερινά οι επισκέπτες των σημαντικότερων μουσείων σύγχρονης τέχνης του πλανήτη. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του», συμπληρώνει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

Χαραλάμπους: Ο Takis υπήρξε κορυφαίος εκπρόσωπος της σύγχρονης ελληνικής γλυπτικής

«Ο Takis υπήρξε κορυφαίος εκπρόσωπος της σύγχρονης ελληνικής γλυπτικής. Εισήγαγε στην τέχνη της γλυπτικής τα ηλεκτομαγνητικά κύματα, διαγράφοντας μία λαμπρή διεθνή καριέρα», δήλωσε για τον θάνατο του γλύπτη ο πρύτανης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) Πάνος Χαραλάμπους.

«Οι σημαντικότερες στιγμές του ήταν όταν συνδέθηκε με τα κινήματα καλλιτεχνικής πρωτοπορίας στο Παρίσι των δεκαετιών του 1960 και του 1970. Σπουδαία, επίσης, φάση της πορείας του ήταν η περίοδος των ηχητικών του έργων. Τον τελευταίο καιρό, καθόλου τυχαία, τον ανακηρύξαμε επίτιμο διδάκτορα της ΑΣΚΤ», πρόσθεσε ο κ. Χαραλάμπους.

Λαμπρινός: Τον χαρακτήριζε το πείσμα και η αταλάντευτη προσήλωση 

 

«Ο Takis ήταν πρώτος ξάδελφος του πατέρα μου, αλλά είχαμε μικρή διαφορά ηλικίας και δεν το πολυλέγαμε. Ήμασταν εκείνος στο Παρίσι κι εγώ στη Μόσχα, αλλά παρακολουθούσα τις πρωτοποριακές εκθέσεις του τόσο στο Παρίσι όσο και στην Αθήνα με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Εκείνα που τον χαρακτήριζαν ήταν το πείσμα και η αταλάντευτη προσήλωση σε αυτό στο οποίο είχε αφιερωθεί. Πρόκειται για ένα εικαστικό έργο το οποίο το θαύμαζα και θα το θαυμάζω για πάντα», είπε ο κινηματογραφιστής και συγγραφέας Φώτης Λαμπρινός. 

Για τον θάνατο του Έλληνα γλύπτη έκανε δηλώσεις και η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM