Γαλλία: Αγρότες έριξαν σανό και «κατέβασαν» στο Παρίσι εκατοντάδες τρακτέρ

Γαλλία: Αγρότες έριξαν σανό και «κατέβασαν» στο Παρίσι εκατοντάδες τρακτέρ Facebook Twitter
EPA
0

Οι Γάλλοι αγρότες που είναι οργισμένοι από την κυβερνητική πολιτική έφτασαν σήμερα με τα τρακτέρ τους στο Παρίσι, και έριξαν σανό στους δρόμους.

Έως και χίλια τρακτέρ έφτασαν στο Παρίσι από ολόκληρη τη Γαλλία κλείνοντας κατά διαστήματα δρόμους, ηχώντας τις κόρνες τους και έχοντας υψωμένες τις σημαίες των δύο μεγαλύτερων συνδικάτων των αγροτών.

Γαλλία: Αγρότες έριξαν σανό και «κατέβασαν» στο Παρίσι εκατοντάδες τρακτέρ Facebook Twitter
EPA

Στο κέντρο του Παρισιού οι αγρότες έριξαν σανό κατά μήκος της λεωφόρου των Ηλυσίων Πεδίων και κατέλαβαν τις λωρίδες της κυκλοφορίας που οδηγούν στην πλατεία Κονκόρντ. Δυνάμεις της αστυνομίας τους ζήτησαν να διαλυθούν. «Μακρόν, απάντησέ μας! Σώσε τους αγρότες!», έγραφε ένα πανό που είχε αναρτηθεί σε τρακτέρ. «Η κυβέρνηση μάς αφήνει εκτεθειμένους, αφήστε μας να εργαστούμε», κατήγγειλε ένα άλλο.

Γαλλία: Αγρότες έριξαν σανό και «κατέβασαν» στο Παρίσι εκατοντάδες τρακτέρ Facebook Twitter

Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται έπειτα από έκκληση των δύο μεγαλύτερων συνδικάτων των αγροτών, τα οποία έχουν ζητήσει να συναντηθούν και με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για να του εκφράσουν τις ανησυχίες τους για την κυβερνητική πολιτική, η οποία, σύμφωνα με τα ίδια, βλάπτει τη γαλλική γεωργία.

Οι Γάλλοι αγρότες ανησυχούν για τους αυστηρούς κανόνες στη χρήση ζιζανιοκτόνων, τις συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου της ΕΕ με τον Καναδά και τη Mercosur , αλλά και τους μειονεκτικούς όρους πώλησης των προϊόντων τους στα μεγάλα καταστήματα.

Γαλλία: Αγρότες έριξαν σανό και «κατέβασαν» στο Παρίσι εκατοντάδες τρακτέρ Facebook Twitter
EPA

Κάποιοι γεωργοί κατηγορούν τον Μακρόν ότι βιάστηκε να απαγορεύσει το ζιζανιοκτόνο γλυφοσάτη ως το 2021, αντίθετα με την τρέχουσα πολιτική της ΕΕ, αν και η γαλλική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί εξαιρέσεις για τους γεωργούς που δεν έχουν εναλλακτική επιλογή.

«Έχουμε την εντύπωση ότι όλοι θέλουν να μας πουν πώς να κάνουμε τη δουλειά μας, παρόλο που οι αγρότες δεν κερδίζουν αρκετά για να ζήσουν», κατήγγειλε ο Κριστιάν Λαμπέρ, επικεφαλής του συνδικάτου FNSEA μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL. Τα συνδικάτα προετοιμάζονται και ενόψει των συζητήσεων για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, στον οποίο ενδέχεται να προβλέπονται περικοπές στις δαπάνες για τη γεωργία εξαιτίας της σχεδιαζόμενης αποχώρησης της Βρετανίας από το μπλοκ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Διεθνή / Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Κείμενο απόφασης 65 λέξεων για «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά στον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας φέρνει η κυβέρνηση Τραμπ στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
LIFO NEWSROOM
Σουδάν: Ασθένεια εξαπλώνεται μέσω του νερού - Τουλάχιστον 24 νεκροί

Διεθνή / Σουδάν: Ασθένεια εξαπλώνεται μέσω του νερού - Τουλάχιστον 24 νεκροί

Το ξέσπασμα της επιδημίας ακολούθησε επιδρομή drone στον κεντρικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Ουμ Νταμπακάρ, που προκάλεσε μεγάλο πρόβλημα ως προς την πρόσβαση σε πόσιμο νερό στην πόλη Κόστι
LIFO NEWSROOM