Θεοδωρικάκος για ψήφο αποδήμων: Αυτό που πετύχαμε συμβολίζει την ανάγκη συναινέσεων

Θεοδωρικάκος για ψήφο αποδήμων: Αυτό που πετύχαμε συμβολίζει την ανάγκη συναινέσεων Facebook Twitter
Τι τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, λίγες ώρες μετά την έγκριση του νομοσχεδίου για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού - EUROKINISSI
0

Λίγες ώρες μετά την έγκριση του νομοσχεδίου για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε για τις ζυμώσεις που οδήγησαν στην ιστορική πλειοψηφία.

«Αυτό που πετύχαμε, συμβολίζει την ανάγκη συναινέσεων σε θέματα που αφορούν εθνικά ζητήματα και αυτονόητα δημοκρατικά δικαιώματα. Τότε τη συναίνεση την επιδιώκουμε και την πετυχαίνουμε και είναι σπουδαίο που το καταφέρνουμε», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

«Θέλαμε 200 ψήφους. Εμείς είχαμε 158, με το ΚΙΝΑΛ και την Ελληνική Λύση, δύο κόμματα που από την αρχή είχαν θετική συνδρομή και την ίδια άποψη με εμάς, φτάναμε τις 190 ψήφους», σημείωσε ο υπουργός, χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία των διαβουλεύσεων με τα κόμματα, «πολύ επίπονη προσπάθεια», που όπως είπε, κράτησε τουλάχιστον 100 ημέρες.

Όπως πρόσθεσε, ο ίδιος προσωπικά, αλλά και η ΝΔ, επιθυμούσαν «να έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν όλοι οι Έλληνες πάνω στη γη», αλλά εάν δεν προχωρούσε με συναίνεση η διαδικασία κανένας δεν θα ψήφιζε και θα είχαμε τέσσερα ακόμη χρόνια χαμένα.

«Μου λένε: το ποτήρι είναι μισογεμάτο ή μισοάδειο; Απαντώ, ότι έχει νερό μέσα. Αν δεν το ψηφίζαμε δεν θα είχε ούτε μια σταγόνα», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM