Κορωνοϊός: Μητέρα προσφεύγει δικαστικά κατά της κυβέρνησης Τζόνσον επειδή δεν έκλεισε τα σχολεία

Κορωνοϊός: Μητέρα προσφεύγει δικαστικά κατά της κυβέρνησης Τζόνσον επειδή δεν έκλεισε τα σχολεία Facebook Twitter
Ο Μπόρις Τζόνσον έχει επιλέξει να μην κλείσει τα σχολεία (Πηγή φωτό EPA)
0

Μια μητέρα στη Βόρεια Ιρλανδία, της οποίας η κόρη έχει προβλήματα υγείας και διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο από τον κορωνοϊό, προσφεύγει στα δικαστήρια κατά της βρετανικής κυβέρνησης επειδή δεν έχει κλείσει τα σχολεία.

Ο Μπόρις Τζόνσον έχει επιλέξει να ακολουθήσει διαφορετική προσέγγιση στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Στη Βρετανία τα σχολεία δεν έχουν κλείσει, ενώ ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι θεωρεί πρόωρο τόσο αυτό το μέτρο όσο και την απαγόρευση των μαζικών συναθροίσεων. Έτσι, σήμερα τα σχολεία παρέμειναν ανοιχτά στη Βόρεια Ιρλανδία, που ανήκει στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά ήταν κλειστά στην Ιρλανδία.

Η γυναίκα, που έχει κόρη η οποία πηγαίνει σε δημοτικό στην κομητεία Αρμά, ενημέρωσε αργά την Κυριακή τις τοπικές εκπαιδευτικές αρχές καθώς και τους υπουργούς Υγείας και Παιδείας της Βόρειας Ιρλανδίας για την πρόθεσή της να κινηθεί δικαστικά κατά της απόφασης να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία.

«Είναι ξεκάθαρο ότι οι αρμόδιες δημόσιες αρχές απέτυχαν να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην πελάτισσά μας και στην πραγματικότητα απέναντι σε όλα τα παιδιά, εξακολουθώντας να απαιτούν την παρουσία τους στα σχολεία υπό συνθήκες που αυξάνουν τον κίνδυνο να μολυνθούν» δήλωσε ο Ντάραγκ Μακίν, δικηγόρος της μητέρας.

«Δεν υπάρχει χρόνος για περαιτέρω καθυστέρηση. Πρέπει να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις και να εφαρμοστούν οι κατάλληλες πολιτικές με τρόπο που να αναγνωρίζει τον πραγματικό και άμεσο κίνδυνο» πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Ο χειρούργος Λε Σκουαρνέκ παραδέχτηκε τους βιασμούς εκατοντάδων ασθενών του

Διεθνή / Γαλλία: Ο χειρούργος Λε Σκουαρνέκ παραδέχτηκε τους βιασμούς εκατοντάδων ασθενών του

Ο Ζοέλ Λε Σκουαρνέκ κατηγορείται για επίθεση ή βιασμό 299 ασθενών, η συντριπτική πλειοψηφία κάτω των 15 ετών, μεταξύ 1989 και 2014, κυρίως στη Βρετάνη - Τι δήλωσε στο δικαστήριο
LIFO NEWSROOM
Οι Σοβιετικοί παρακολουθούσαν τον Τρότσκι στην Πρίγκηπο - Τι λένε αποχαρακτηριμένα έγγραφα της MİT

Διεθνή / Οι Σοβιετικοί παρακολουθούσαν τον Τρότσκι στην Τουρκία - Τι λένε αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της MİT

Οι αναφορές αποκαλύπτουν πώς πράκτορες των Σοβιετικών παρακολουθούσαν στενά τον Λέοντα Τρότσκι κατά την εξορία του στην Πρίγκηπο μεταξύ 1929 και 1933
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ