Θα βρέξει κοκτέιλ

Θα βρέξει κοκτέιλ Facebook Twitter
0

Τα χρόνια πέρασαν, η εξέλιξη επιβεβαίωσε τη δαρβινική θεωρία και σήμερα και ο κυρ Τάκης, ο καφετζής, γνωρίζει πώς να ταρακουνήσει το shaker. Δεν μας πέφτει και άσχημα. Τα κοκτέιλ πάντα μυρίζουν καλοκαίρι και, όπως πάμε, στην Αθήνα θα είναι πάντα καλοκαίρι. Γι' αυτό, άλλωστε, αν καλοκοιτάξεις το χάρτη της νυχτερινής διασκέδασης θα αντικρίσεις ένα «μάτσο» από μαγαζιά που έχουν μόνο έναν προσανατολισμό: ν' αναγάγουν το κοκτέιλ από επιστήμη σε τέχνη.

Στα κλασικά μονοπάτια του nightlife βρίσκεις τα σωστά μαγαζιά για τα καλοκαιρινά κοκτέιλ, ξεκινώντας από τον πεζόδρομο της Χάρητος και το City, όπου μπορούμε να δοκιμάσουμε ένα από τα πενήντα πέντε κοκτέιλ του καταλόγου. Super Star του μαγαζιού είναι πάντα το Long Island Tea και τα επτά διαφορετικά υλικά που περιέχει. Σουξέ επίσης έχουν το French Rasberry Mint Martini(λευκό ρούμι, λικέρ από μούρα, δυόσμος) και το Red Bell Pepper Martini (κίτρινη τεκίλα, λάιμ, κόκκινη πιπεριά, δυόσμος). Στη Μηλιώνη, το Jackson Hall Spirit, εκτός από τα καταπληκτικά burgers, έχει και μια εξίσου καλή μπάρα με τριάντα τέσσερα κοκτέιλ στον κατάλογό του. Ένα Bloody Mary γι' αρχή, μια Pina Colada στη συνέχεια, ένα Mai Tai πάνω στο τρελό κέφι και για κλείσιμο ένα B-52. Είναι καλό για τη χώνεψη.

Τον master των κοκτέιλ ή αλλιώς mixologist Αχιλλέα Καραουλάνη έχει επιστρατεύσει το καλοκαιρινό Baraonda για να φέρει την Αθήνα του 2009 πιο κοντά στο 19ο αιώνα, τότε που ανακατεύτηκαν και τα πρώτα κοκτέιλ. Αν σας βγάλει ο δρόμος σας στην Τσόχα, μη διστάσετε να πέσετε με τα μούτρα σε όλες τις πιθανές εκδοχές της Caipirinha (Caipirovska και Caipirissima) και σε όσες ιδέες περιλαμβάνει το μενού των Fruit Paradise (Daiquiris classic & frozen, Passionissima, Mango Art, Pina Colada). «Κοκτέιλ με θέα» μπορεί να ονομαστεί η ανάβαση στον τελευταίο όροφο του Hilton. Η, κατά πολλούς, καλύτερη ταράτσα της πόλης θα μοιάζει ομορφότερη με ένα Blackberry Frappe (λευκή τεκίλα, σιρόπι ζάχαρης, χυμό λεμονιού, Champord liquer και θρυμματισμένο πάγο) στο χέρι. Οι μουσικές της Έλενας Παναγίδη θα κάνουν την ατμόσφαιρα ακόμα καλύτερη. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στην ταράτσα του Santa Botella στην Πανόρμου. Funk μουσική και, απ' ό,τι μας είχε εξομολογηθεί ο barman το χειμώνα, «το χέρι του δεν αφήνει λεπτό το γουδοχέρι.» Τα Μohito πέφτουν βροχή. Για τους φανατικούς της απέραντης θέας όμως, το Apolis Scherzo στην Πετρούπολη είναι ο κατάλληλος προορισμός.

Στην περιοχή του κέντρου τώρα τα κοκτέιλ δίνουν και παίρνουν. Από τους δεξιοτέχνες στο Use (εξαιρετικό μοχίτο) της πλατείας Καρύτση, στους μάστορες του BarTessera (Vodkatini-vodka, martini)). Καλά δουλεύουνε το δυόσμο και στο Capu, στο κρυφό και ανερχόμενο μαργαριτάρι της πόλης. Κλασική αξία το daquiri μάνγκο στο Pop, όσο και να προσπαθεί να του φάει τη δόξα το εξίσου καλό Baba au Rum. Στην Πραξιτέλους τα κορίτσια του Key είναι πρόθυμα να βάλουν όλο το θέρος μέσα σ' ένα ποτό με το Midnight Smash: φρούτα (μαύρο σταφύλι, φράουλες, lime) amaro, vodka, ginger ale. Λίγα στενά πιο κάτω, πολύχρωμα κοκτέιλ στολίζουν την Αιόλου από το λαό που συνωστίζεται στο Magaze. Νέα και πολλά υποσχόμενη είσοδος είναι αυτή του Chandelier στην Παλαιολόγου Μπενιζέλου στη Μητρόπολη. Καλά ποτά και με ιδιαίτερη φαντασία στα κοκτέιλ σαμπάνιας. Πριν αφήσουμε την περιοχή down town, μην ξεχάσουμε να κάνουμε και μια περατζάδα από το Circus στη Ναβαρίνου. Ονόματα όπως mangorita, circuscosmo και grapecaipirovska μάς εξάπτουν την περιέργεια και οι συνδυασμοί διάφορων φρούτων με το prosecco κάνουν τα Εξάρχεια να μοιάζουν με μια μικρή Βενετία.

Το My Bar στου Ψυρρή συνδυάζεται πάρα πολύ καλά με το Sex on The Beach, αφού κατά καιρούς διοργανώνει τα διάσημα beach party του (05/07). Το Belafonte στο Μεταξουργείο ξεχωρίζει για τα κοκτέιλ του. Όχι μόνο για τις πατροπαράδοτες συνταγές αλλά και για τα mix poy που ετοιμάζει ξεχωριστά κάθε bar tender. Δίπλα του ακριβώς, το Nixon είναι για πιο κλασικές και ροκ καταστάσεις. Ένα Dry Martini θα ήταν κατάλληλο για την περίσταση. Στην Τριπτολέμου στο Γκάζι φράουλες σπέρνεις, κοκτέιλ θερίζεις. Gin Fizz στην ταράτσα στο Γκαζάκι, Blue Hawaian στο Dirty Ginger και στο Cocktail's Code οι barmen προτείνουν ανεπιφύλακτα Testarossa, Barracuda, Flirtini, French 75 καθώς και τα ιδιαίτερα Daquiri και Mohito του. Νέα είσοδος στην Ιάκχου το Swing. Πάνω από 70 κοκτέιλ με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς που μπορεί να προκύψουν από το μιξάρισμα ποτών όπως το ρούμι και την τεκίλα με το lime, το χυμό λεμονιού, το βασιλικό, το δυόσμο και τα φρούτα. All time classics ποτά όπως το Mohito, η Caipirinha και οι Μαργαρίτες θα συναγωνιστούν με τη νέα πρόκληση του καλοκαιριού που λέγεται Ginger Mohito (στη γνωστή συνταγή βάζουμε και φρέσκο τζίντζερ, κάνοντάς το λίγο πιο spicy). Στο χορευτικό Void Dance Bar τα beats και το Orient Lady πάνε χέρι χέρι. Η «ανατολίτισσα» δεν είναι κάτι δύσκολο: Saffron Gin, Gabriel Boudier, Ginger Liquer , Pago Lemon Lime, φρέσκος χυμός lime και λίγο σιρόπι ζάχαρης. Μην ξεχνάμε βέβαια το ροκ Gaspar και τα Μohito του, το «αρχαίο» Νηπιαγωγείο και το διαχρονικό Fanatseed.

Στην κατηφόρα για την παραλία μια ανέλπιστα ενδιαφέρουσα στάση είναι στο Deco Cafe στη Συγγρού. Οι mainstream και ποπ ήχοι δημιουργούν μια ευφορία, που με μια Pina Colada στο χέρι, μπορεί να μετατραπεί σε ξεσάλωμα. Ο Ιστιοπλοϊκός στο Μικρολίμανο είναι από τα γνωστότερα στέκια του Πειραιά. Το καλοκαίρι μάλιστα το ντεκόρ του θυμίζει περισσότερο αιγαιοπελαγίτικο νησί παρά το λιμάνι μιας μεγαλούπολης. Ξακουστά είναι και τα κοκτέιλ του με βάση τη σαμπάνια. Μετά μόνο το γιότ σού λείπει. Παρόμοια κατάσταση και συναισθήματα στην Πισίνα στη Φρεαττύδα. Ατραξιόν του μαγαζιού το Negroni Long, καθώς και το Καρπούζι. Μην πέσετε μόνο στην τεράστια πισίνα που στολίζει το κατάστημα. Αν πάλι έχετε μια τέλεια βεράντα, ένα καλό mixer και την κατάλληλη παρέα, πού να τρέχετε; Πάρτε μια Casco Viejo Tequila από τη διπλανή κάβα, λεμόνι ή φράουλα και ζήστε μια βραδιά αλά Friends στο σπίτι σας. Εξάλλου, η Αθήνα τη νύχτα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα γιγαντιαίο μπαρ.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ταινία της Σοφίας Εξάρχου ανάμεσα στις 5 υποψήφιες για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX

Πολιτισμός / «Animal»: Υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX η ταινία της Σοφίας Εξάρχου

Η τρίτη ελληνική ταινία στην ιστορία που κερδίζει υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX, που συνδιοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.
LIFO NEWSROOM
Οι ανθρώπινες σχέσεις στο επίκεντρο του νέου προγράμματος της Στέγης

Πολιτισμός / Οι ανθρώπινες σχέσεις στο επίκεντρο του νέου προγράμματος της Στέγης

Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ρομέο Καστελούτσι, Τιάγκο Ροντρίγκες, Μπενχαμίν Λαμπατούτ, Γιώργος Κουτλής, Μάριο Μπανούσι: Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που συμμετέχουν στον εντυπωσιακό προγραμματισμό της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση για τη σεζόν 2024-25.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Τι θα δούμε στο Εθνικό Θέατρο την περίοδο 2024-25

Πολιτισμός / 17 νέες παραγωγές και 2 επαναλήψεις: Οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου για τη σεζόν 2024-25

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Μόσχος παρουσίασε το νέο πρόγραμμα, ανακοινώνοντας παράλληλα πως δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στο τιμόνι του Εθνικού Θεάτρου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
lee

Πολιτισμός / H Κέιτ Γουίνσλετ, η Χάλι Μπέρι και η «Πλεξούδα» από αύριο στους κινηματογράφους

Ένας μεγάλος αριθμός νέων ταινιών έρχεται για να προλάβει τις τελευταίες μέρες των θερινών κινηματογράφων, λίγο πριν παραδώσουν τη σκυτάλη στις χειμερινές αίθουσες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Γουίτνεϊ Χιούστον: Η ιστορική συναυλία της στη Νότια Αφρική το 1994 θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες

Πολιτισμός / Γουίτνεϊ Χιούστον: Η ιστορική συναυλία της στη Νότια Αφρική το 1994 θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες

Η περιορισμένη κινηματογραφική προβολή θα κάνει πρεμιέρα στις 23 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει την πρώτη παρουσίαση της συναυλίας από το Ντουρμπάν, στη Νότια Αφρική
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντινούπολη: Βυζαντινός αμφορέας ηλικίας 1.100 ετών ανακαλύφθηκε στο λιμάνι του αρχαίου Ακρίτα

Αρχαιολογία & Ιστορία / Κωνσταντινούπολη: Βυζαντινός αμφορέας ηλικίας 1.100 ετών ανακαλύφθηκε στο λιμάνι του αρχαίου Ακρίτα

Οι δύο λαβές του αμφορέα που ανακαλύφθηκε στα ανατολικά της Κωνσταντινούπολης βρέθηκαν ανέπαφες, ενώ το σώμα ήταν καλυμμένο από θαλάσσιους οργανισμούς
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Βουλγαρία: Αρχαιολόγος ανακάλυψε βωμούς που αποδεικνύουν την ύπαρξη του μεγάλου ναού του Διονύσου στο αρχαίο Περπερικόν

Αρχαιολογία & Ιστορία / Βουλγαρία: Αρχαιολόγος ανακάλυψε βωμούς που αποδεικνύουν την ύπαρξη του μεγάλου ναού του Διονύσου στο αρχαίο Περπερικόν

Ο καθηγητής Νικολάι Οβτσάροφ είπε στο BTA ότι αυτοί οι βωμοί αποδεικνύουν πλήρως το γεγονός ότι ο μεγάλος ναός του Διονύσου βρισκόταν στο συγκρότημα
THE LIFO TEAM