Yes sir, I can boogie

Yes sir, I can boogie Facebook Twitter
0

Να δούμε πού θα κάτσει η μπίλια φέτος στη νυχτερινή Αθήνα, σε μια σεζόν που προμηνύεται δύσκολη, τόσο για τα μικρά όσο και για τα μεγάλα μαγαζιά. Αρχικά, το μεγάλο νέο είναι η επιστροφή των Amateurboyz, και μάλιστα με μόνιμη βάση, στο gay club Λάμδα της οδού Λεμπέση, στην αρχή της Συγγρού. Μια Παρασκευή κάθε μήνα θα διοργανώνουν το δικό τους πάρτι με καλεσμένους DJs απ’ το εξωτερικό, ενώ θα επιμελούνται το πρόγραμμα και των υπόλοιπων Παρασκευών, μια εκ των οποίων θ’ ανήκει στις Outro (που αποχώρησαν απ’ το Yoga Bala), μια στον Άγγελο Πετρουτσά με το νέο του Twonite Party και μια θα λειτουργεί ως μπαλαντέρ, με διάφορα πάρτι. Τα μέχρι στιγμής κλεισμένα events είναι εντυπωσιακά. Aρχίζουμε με το DJ set του Jiles John (16/09) απ’ το διάσημο βερολινέζικο πάρτι Pet Shop Bears, που γίνεται στην Kantine του Berghain. Στις 07/10 οι Outro εγκαινιάζουν τα νέα τους πάρτι ROOM 101, με πρώτους καλεσμένους τους Neville Watson (Clone, Dissident, Rush Hour) και Paul Bennett (Modernista, Moxie). Στις 14/10 καταφθάνει το περίφημο βερολινέζικο πάρτι CockTail dAmore των Discodromo (προβλέπεται χαμός), στις 21/10 το πρώτο (νέο) Twonite με καλεσμένους τους Patrick Specke, Black Fantasy, Janet Davis και Bodj, στις 27/11 πάρτι των Amateurboyz με καλεσμένο το βρετανικό duo των Psychemagik, στις 04/11 Room 101 με καλεσμένο που θ’ ανακοινωθεί, στις 11/11 καταφθάνει το John, το πιο hot gay πάρτι της Μελβούρνης, στις 18/11 στα decks θ’ανέβει ο σπουδαίος Daniel Wang για ένα disco masterclass και στις 25/11, σ’ ένα ακόμα Amateur πάρτι, καλεσμένοι θα είναι οι Sean Johnston και Hardway Bros.

Το Six D.O.G.S θα είναι πολύ ενεργό και αυτήν τη σεζόν με πολλά (και καλά) events. Στις 23/09 θα κάνουν πάρτι οι Yes it Does!! Sure it Does!! με καλεσμένο τον ανερχόμενο Βρετανό παραγωγό Maxxi Soundsystem (η ίδια ομάδα θα κάνει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου δυο ακόμα guerrila-secret parties, που θ’ ανακοινωθούν μέσω Facebook και Twitter). Στις 30/09, στην οδό Αβραμιώτου θα βρίσκεται ο τρομερός Νορβηγός Prins Thomas, την 01/10 το Subbed Out γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια με καλεσμένους τους 2562 και Made Up Sound (08/10), στις 19/10 ο Eskmo (aka Brendan Angelides) απ’ το Σαν Φρανσίσκο, γνωστός απ’ τη συνεργασία του με τον μέγιστο Amon Tobin και με κυκλοφορίες στις εμβληματικές Warp Records, Planet Mu και Ninja Tune, θα κάνει ένα full audiovisual show. Hospital + Grounded Theory στις 22/10, ενώ πολύ κόσμος περιμένει την εμφάνιση του- Γερμανού Kassem Mosse (29/10), που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει techno και house θαύματα. Επίσης, Raufen & Saufen DJ-Team (aka Steffi & nd_baumecker) μαζί με Mr. Statik στις 5/11, Andy Stott στις 12/11 και Werk Bookings Night με Antonio Kalabrese (Perlon) και Aquarius Heaven Live (Circus Company, Wolf & Lamb) στις 25/11.

Το ΤΩΡΑ Κ44 έχει προγραμματίσει τα events μέχρι και τον Οκτώβριο, με μια απ’ τις σημαντικότερες βραδιές να είναι η μετάκληση του Αμερικανού Gazeebo (01/10), ο οποίος έχει κάνει όνομα τελευταία με τα εξαιρετικά του remixes σε space rock, heavy boogie και synth pop ρυθμούς. Στις 07/11 θα γιορτάσει εδώ και τα ένατα γενέθλιά του ο Κορμοράνος, με τους Teardrops, Oh Yeah, Θάλεια, Blue Lagoon, Legal Tende, David TV ν’ αναλαμβάνουν τα decks, και την Καναδέζα Lederhosen Lucil σε μια λάιβ εμφάνιση. Στις 21/11 οι Lilis Bros θα κάνουν ένα showcase για την Just Gazing, τη δισκογραφική που έχουν ιδρύσει, ενώ στις 27/11 θα λάβει χώρα ένα ακόμα MTV Yo Raps.

To Γκαζάκι θα συνεχίσει να επιμένει σε club nights και φέτος, κυρίως με έλληνες DJs. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη Miss Lollipop, που θ’ ανέβει στα decks του στις 11/10, 18/10, 25/10 και 15/11, το πολύ καλό duo Gus & Bonso στις 08/11 και το Clubkid στις 01/11 και 25/11. To Second Skin παραμένει στον εξαιρετικό χώρο όπου μετακόμισε πριν από μερικούς μήνες στου Ψυρρή. Εκεί θα γίνει και το πρώτο Population της σε- ζόν (30/09) με τους Νικήτα Μαντά, Παναγιώτη Μένεγο και Dear Quentin, την 01/10 το ένατο Fetish Ball με εγχώριους fetish/BDSM περφόρμερ, το διήμερο 07 και 08/10 εορτασμοί για τα τρία χρόνια Second Skin με ελεύθερη είσοδο και acts που θ’ ανακοινωθούν σύντομα και στις 25/11 το aftershow party της συναυλία του Peter Hook.

Το Mamaca’s ετοιμάζει κι αυτό μερικές καλές μετακλήσεις για φέτος, όπως αυτή του Quentin Haris στις 29/09, τους Βερολινέζους electrohouse M.A.N.D.Y. στις 13/10 και άλλα που θ’ ανακοινωθούν αργότερα. Επίσης, εκεί θα εγκατασταθεί φέτος και η ομάδα Magna. Σε άλλα νέα, η Αυτοκίνηση ξανανοίγει στη Συγγρού, στο πρώην κέντρο Αναμνήσεις, η ομάδα του Guzel αναλαμβάνει τον χώρο του Central στο Κολωνάκι με έντονες φήμες για αναβίωση (κιόλας;) του Rock & Roll, ενώ το Bios φαίνεται πως φέτος θα περιορίσει δραστικά τις club βραδιές και θα επικεντρωθεί κυρίως στο θέατρο και σε κάποιες σποραδικές συναυλίες.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρση Σωτηροπούλου στη LiFO: «Παραμένω ψύχραιμη»

Βιβλίο / «Παραμένω ψύχραιμη»: Η Έρση Σωτηροπούλου σχολιάζει στη LiFO τα προγνωστικά για το Νόμπελ Λογοτεχνίας

Θα γίνει η πρώτη Ελληνίδα που θα τιμηθεί με Νόμπελ Λογοτεχνίας, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις που τη θέλουν να «παίζει» ψηλά στη λίστα με τους πιθανούς νικητές του φετινού βραβείου;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ