Θαύμα! Άρση ασυλίας τεσσάρων βουλευτών

Θαύμα! Άρση ασυλίας τεσσάρων βουλευτών Facebook Twitter
0

Να που στη Βουλή-ενώ απ' έξω βρίσκονται οι αγανακτισμένοι- συνέβη ένα από τα πιο σπάνια φαινόμενα της μεταπολιτευτικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Το Κοινοβούλιο αποφάσισε κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας, την άρση ασυλίας τεσσάρων βουλευτών, των Ιω. Αμοιρίδη του ΠΑΣΟΚ, Λ. Μίχου του ΠΑΣΟΚ, Κ. Κόλλια της Νέας Δημοκρατίας και Π. Μαρκάκη του ΛΑ.ΟΣ.

Ο κ. Αμοιρίδης κατηγορείται για ρύπανση του περιβάλλοντος και ψήφισαν «ναι» στην άρση της ασυλίας του 133 βουλευτές, 49 όχι, βρέθηκαν 7 παρών και ένα άκυρο.

Υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Μίχου, ο οποίος κατηγορείται για ελαφρά σωματική βλάβη και απειλή, ψήφισαν 167, κατά 17, παρών 5 και βρέθηκε ένα άκυρο.

Για τον κ. Κόλλια, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό από αμέλεια, «ναι» στην άρση της ασυλίας του ψήφισαν 168 βουλευτές, 13 είπαν «όχι», παρών 8 και βρέθηκε ένα άκυρο.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Μαρκάκη, για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και απιστίας, ψήφισαν 148, 30 κατά, 11 παρών και ένα άκυρο. Για την κατηγορία για σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο, που του αποδίδεται, επίσης υπέρ της άρσης ψήφισαν 151, κατά 30, 8 παρών και βρέθηκε ένα άκυρο. Μέχρι τώρα ελάχιστες ήταν οι φορές που βουλευτές ψήφιζαν υπέρ της άρσης ασυλίας συναδέλφου τους, ακόμη και για σοβαρότερες κατηγορίες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Ουδεμία ενημέρωση υπάρχει, ουδείς ανέλαβε την ευθύνη της απώλειας αυτών των ζωών και επικρατεί  πλήρης άγνοια για τη διοικητική και δικαστική έρευνα», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM