Σουηδία: 77 νεκροί σε 24 ώρες - Μειωμένος ο ρυθμός θανάτων, παρά την άρνηση για lockdown

Σουηδία: 77 νεκροί σε 24 ώρες - Μειωμένος ο ρυθμός θανάτων, παρά την άρνηση για lockdown Facebook Twitter
ΕΡΑ
2

Μείωση στον ημερήσιο αριθμό θανάτων και κρουσμάτων κορωνοϊού κατέγραψε η Σουηδία, που εξακολουθεί να αντιστέκεται στα μέτρα καραντίνας.

Χθες, Παρασκευή επιβεβαιώθηκαν 77 νέοι θάνατοι (από 106 της Πέμπτης) αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό στους 870 (από 793). Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 544 σε μία ημέρα - σημειώνοντας πτώση κατά 25% σε σχέση με τον ακριβώς προηγούμενο ημερήσιο απολογισμό των 722 θυμάτων. Συνολικά, τα κρούσματα ανέρχονται σε 9.685.

Παρόλα αυτά, η επιμονή της κυβέρνησης στη στρατηγική των ελάχιστων δυνατών μέτρων περιορισμού ώστε ένα μέρος του πληθυσμού να αποκτήσει ανοσία και να μην υπερφορτωθεί το σύστημα υγείας, εξακολουθεί να διχάζει.

Οι Σουηδοί συνεχίζουν να ψωνίζουν μαζικά σε καταστήματα, να τρώνε σε εστιατόρια και να στέλνουν στο σχολείο τα παιδιά τους ηλικίας κάτω των 16 ετών. Ο επικεφαλής επιδημιολόγος, αρμόδιος για τη διαχείριση της κρίσης στη χώρα, Άντερς Τένγκνελ ξεκαθάρισε προ ημερών πως δεν επιδιώκει μια γρήγορη «ανοσία της αγέλης» - πολιτική που είχε υιοθετηθεί αρχικά από Βρετανία και Ολλανδία, οι οποίες ωστόσο αναγκάστηκαν να αλλάξουν άρδην πλεύση, μετά την εκτόξευση θανάτων και κρουσμάτων.

Απέναντι στις επικρίσεις, ο Τέγκνελ απαντά δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι το να πράξει κανείς περισσότερα σε αυτό το στάδιο θα είχε καμία διαφορά. «Είναι πολύ καλύτερο να εισαγάγεις αυστηρά μέτρα σε πολύ συγκεκριμένες χρονικές περιόδους και να τα διατηρήσεις για όσο το δυνατόν λιγότερο».

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

Διεθνή / Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

«Αυτή είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές να δουν τη σειρά», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
LIFO NEWSROOM
Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Διεθνή / Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Η φιλορωσική στάση του Ορμπάν έχει προκαλέσει νέες εντάσεις, με την Ουγγαρία να χρησιμοποιεί επανειλημμένα το δικαίωμα βέτο για να εμποδίσει ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος Ρώσων ολιγαρχών και στρατιωτικών
LIFO NEWSROOM
Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Διεθνή / Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Η Νορβηγία δεν είναι μόνη. Η Σουηδία έχει επαναφέρει τη χρήση της υπόγειας ναυτικής βάσης στο νησί Muskö, ενώ η Κίνα, το Ιράν και άλλες χώρες χτίζουν ή ενισχύουν υπόγειες εγκαταστάσεις στρατιωτικής σημασίας
LIFO NEWSROOM
Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας απορρίπτει την τελευταία απειλή Τραμπ: «Δεν ανήκουμε σε κανέναν»

Διεθνή / Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας απορρίπτει την τελευταία απειλή Τραμπ: «Δεν ανήκουμε σε κανέναν»

Ο νέος ηγέτης κάλεσε τους πολίτες σε ενότητα απέναντι στις αυξανόμενες εξωτερικές πιέσεις, τονίζοντας πως είναι κρίσιμο «να σταθούμε μαζί ως λαός, ειδικά τώρα που δεχόμαστε πιέσεις από το εξωτερικό»
LIFO NEWSROOM