Κορωνοϊός στη Βρετανία: Στους 14.576 οι νεκροί - «Βολές» για αργοπορημένη αντίδραση

Κορωνοϊός στη Βρετανία: Στους 14.576 οι νεκροί - «Βολές» για αργοπορημένη αντίδραση Facebook Twitter
EPA
0

Στους 14.576 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από κορωνοϊό στη Βρετανία

Σύμφωνα με την πλέον πρόσφατη ανακοίνωση των Αρχών ως και το απόγευμα 847 άτομα έχασαν τη ζωή σε 24 ώρες. Τα κρούσματα ανέρχονται σε 108.692 ενώ 5.599 καταγράφηκαν για το τελευταίο 24ωρο για το οποίο υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία.

Ως το πρωί της Παρασκευής διενεργήθηκαν συνολικά 438.991 τεστ. 

Στη Βρετανία καταγράφονται κάτω από 900 θάνατοι την ημέρα κατά τις τελευταίες έξι ημέρες. Ο υψηλότερος απολογισμός ήταν στις 10 Απριλίου όταν και ανακοινώθηκαν 980 νεκροί. Συνολικά 14.576 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Βρετανία. 

Η Βρετανία έκανε γνωστό σήμερα ότι διευρύνει τον αριθμό των ανθρώπων που θα μπορούν να κάνουν το διαγνωστικό τεστ για την COVID-19, με τη συμμετοχή των αστυνομικών, των πυροσβεστών, των δικαστικών, αλλά και άλλων. Την απόφαση γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την επέκταση του προγράμματος διάγνωσης.

«Βολές» για  αργοπορημένη αντίδραση 

Η Βρετανία ήταν πολύ αργή στην αντίδρασή της σε μια σειρά από μέτωπα, αναφορικά με το ξέσπασμα του νέου κορωνοϊού, όπως δήλωσε σήμερα ο Άντονι Κοστέλο καθηγητής Διεθνούς Παιδικής Υγείας και διευθυντής του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Υγείας (UCL), στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας. «Που υπήρξαν λάθη του συστήματος που μας οδήγησαν στο να έχουμε πιθανόν τους μεγαλύτερους δείκτες θανάτων στην Ευρώπη;» αναρωτήθηκε ενώπιον της επιτροπής ο καθηγητής.

Σημειώνεται ότι χθες έγινε γνωστό, δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών Ντομινίκ Ραμπ, ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, όπως το lockdown και η κοινωνική απόσταση, θα παραμείνουν σε ισχύ τουλάχιστον για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με τις συστάσεις του επιστημονικού συμβουλίου. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κιερ Στάρμερ, σε ανακοίνωσή του για την απόφαση συνέχισης του lockdown, εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του και τόνισε ότι προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η διασφάλιση της αύξησης των τεστ, του προστατευτικού εξοπλισμού στο ιατρικό προσωπικό και η προστασία των οίκων φροντίδας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: Στους 65 οι νεκροί από την έκρηξη στο λιμάνι - Για «αμέλεια» μιλά η κυβέρνηση

Διεθνή / Ιράν: Στους 65 οι νεκροί από την έκρηξη στο λιμάνι - Για «αμέλεια» μιλά η κυβέρνηση

Η έκρηξη στο μεγαλύτερο λιμάνι του Ιράν προκάλεσε 65 θανάτους – Φωτιά από χημικά υλικά, αμέλεια και πολιτική αναταραχή στο φόντο των συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα
LIFO NEWSROOM
Μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία: «Περιορίστε τις μετακινήσεις», λέει ο δήμαρχος Μαδρίτης

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία: «Περιορίστε τις μετακινήσεις», λέει ο δήμαρχος Μαδρίτης

Ο δήμαρχος Μαδρίτης λέει ότι λόγω του μπλακ άουτ εκτός από τα φανάρια που είναι εκτός λειτουργίας, χρειάστηκε να κλείσουν και οι σήραγγες ορισμένων αυτοκινητοδρόμων
LIFO NEWSROOM