Σήμερα η κρίσιμη ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Σήμερα η κρίσιμη ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Facebook Twitter
0

Μετά από τη χθεσινή μέρα εντάσεων στη Βουλή η ώρα της κρίσιμης ψηφοφορίας για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που ζήτα ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε.

Απόψε τα μεσάνυχτα ολοκληρώνεται η συζήτηση για την επαναβεβαίωση της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση που έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός. Αμέσως μετά θα αρχίσει η ονομαστική (φανερή) ψηφοφορία.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής ξεκίνησε χθες το μεσημέρι σε συγκρουσιακό κλίμα και πολύ παρασκήνιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας χρειάζεται 151 ψήφους που όπως όλα δείχνουν θα αποσπάσει οριακά χάρη στους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους Κώστα Ζουράρι, Θανάση Παπαχριστόπουλο, Σπύρο Δανέλλη, Έλενα Κουντουρά, Βασίλη Κόκκαλη και Κατερίνα Παπακώστα.

Μετά τη ψήφο εμπιστοσύνης και αν δεν υπάρξει κάποια δραματική ανατροπή απόψε ξεκινά η νέα μάχη για τους 151 που χρειάζονται για τη Συμφωνία των Πρεσπών η οποία την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έρθει στη Βουλή.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM