» Περιμένω την εμφάνιση των Liars, των Holy Fuck και των Θεσσαλονικιών Good Luck Mister Gorsky στο φετινό Synch (14, 15, 16 Ιουνίου) -σε μια χρονιά που η Αθήνα θυμίζει το μουσικό ΚΑΠΗ της Ευρώπης και τα νέα ονόματα με ενδιαφέρον (από όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα) είναι ελάχιστα-, την PJ Harvey στη νέα περιοδεία της μετά το εξαιρετικό περσινό άλμπουμ της (στο τέλος Ιουνίου) και με μεγάλη περιέργεια να δω τους Black Lips στις 10 Απριλίου στο Gagarin, ένα γκρουπ με προκλητικές εμφανίσεις που παίζει sold out σε κάθε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα…
M. Hulot
» Περιμένω με ανυπομονησία την επίσκεψη των Swayzak στις 11 Απριλίου στο Motel. Το αγαπημένο δίδυμο της electronica έχει επισκεφτεί πολλάκις και στο παρελθόν τη χώρα μας, αλλά μας έχει μάθει να το εμπιστευόμαστε. Ελπίζουμε να ακούσουμε καινούργιες αλλά κυρίως παλιές επιτυχίες του. Στις 13 του μηνός ανυπομονώ να δω τους Έλληνες Air Guitarists να δίνουν ένα performance αντάξιο των ξένων συναδέλφων τους. Το Gagarin θα γεμίσει με εικονικούς rock stars που με μοναδικά όπλα μια ανύπαρκτη κιθάρα αλλά με τόνους θάρρους, θα ερμηνεύσουν ένα αγαπημένο τους κομμάτι εκτελώντας όλες τις φιγούρες ενός βετεράνου της σκηνής. Στις 18 Απριλίου η βραδιά ανήκει στη δισκογραφική του Richie Hawtin M_nus και στον διπλωματικό της εκπρόσωπο, τον Jon Gaiser. Πέρα από τις κυκλοφορίες του στο βερολινέζικο (πλέον) label, τσεκάρετε και τα EP τους ως Fraktion στη Resopal. Deep minimal beats για groovy χορούς από εδώ μέχρι τον Άρη.
Σοφία Ιγνατίδου
» Η αποκάλυψη του Σκοτεινού Μεγαλείου των μεγάλων δημιουργών είναι οπωσδήποτε ένα θέμα ιντριγκαδόρικο. Με ενδιαφέρον περιμένω να ακούσω την προσέγγιση στο θέμα από τον Σερ Βασίλειο Μαρκεζίνη, στη διάλεξη που διοργανώνει το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Τρίτη 8 Απριλίου, στις επτά το απόγευμα. Με τη βοήθεια φωτογραφιών, μουσικών αποσπασμάτων και επιλεγμένων κειμένων, ο Βασίλειος Μαρκεζίνης θα διερευνήσει πώς τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας παρεισφρέουν στα έργα μερικών μεγάλων καλλιτεχνών -Bernini, David, Mozart- και θα πραγματευθεί κάποια σπανίως θιγόμενα προβλήματα που ανακύπτουν από τις έννοιες του καλού και του κακού. Μεταξύ άλλων, θα αναρωτηθεί γιατί η κοινωνία «συγχωρεί» ή υποβαθμίζει τις αδυναμίες χαρακτήρα των μεγάλων δημιουργών, ενώ υιοθετεί μια αυστηρότερη στάση όταν τις εμφανίζουν απλοί πολίτες.
Κατερίνα Ι. Ανέστη
σχόλια