300 ευρώ την ημέρα πρόστιμο στη ΔΕΗ, αν κόβει το ρεύμα λόγω χαρατσιού

300 ευρώ την ημέρα πρόστιμο στη ΔΕΗ, αν κόβει το ρεύμα λόγω χαρατσιού Facebook Twitter
0

Κανονικά θα μπορεί να εισπράττει το τέλος ακινήτων η ΔΕΗ μαζί με τον λογαριασμό μετά την σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου, όμως η απόφαση αυτή υποχρεώνει την επιχείρηση να μην προχωρά σε διακοπή ρεύματος, αν το χαράτσι δεν πληρώνεται.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκανε μεν δεκτή την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών μέχρι να κριθεί οριστικά η νομιμότητα της είσπραξης του τέλους από τη ΔΕΗ, κάτι που θα γίνει στις 22 Μαρτίου. Αυτή η απόφαση έγινε όμως δεκτή εν μέρει, αφού διατηρεί την υποχρέωση της επιχείρησης να καταβάλλει 300 ευρώ αποζημίωση για κάθε ημέρα διακοπής της παροχής σε καταναλωτές που δεν πλήρωσαν το τέλος.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Αρείου Πάγου ο υπουργός Οικονομικών, είπε:


«Είναι προφανές ότι θα σεβαστώ την απόφαση του Αρείου Πάγου. Το πρόβλημα, εξάλλου, αφορά το επόμενο εξάμηνο, διότι μετά, το ΕΕΤΗΔΕ θα ενσωματωθεί στον ενιαίο φόρο για τα ακίνητα. Το Υπουργείο Οικονομικών έχει θέσει υπόψη του Ανωτάτου Δικαστηρίου τους επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν να μην διαταραχθεί το σύστημα είσπραξης του ΕΕΤΗΔΕ μέσω της ΔΕΗ. Και για τους πολίτες, εξάλλου, είναι ευκολότερη η πληρωμή μέσω της ΔΕΗ και όχι μέσω των ΔΟΥ, γιατί υφίστανται μεγαλύτερη ταλαιπωρία» είπε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Οικονομία / Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Η Ελλάδα καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνει την ανεργία και αυξάνει τις εξαγωγές της - Τι είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup για την πορεία της οικονομίας
LIFO NEWSROOM
«Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Οικονομία / «Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Η πίεση από τις αγορές και η εμπορική σύγκρουση ΗΠΑ-ΕΕ, με την κλιματική κρίση να επηρεάζει πλέον την αγροτική παραγωγή, δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τον κλάδο του καφέ διεθνώς
LIFO NEWSROOM
«Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Οικονομία / «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Το Σάββατο, 12 Απριλίου και ώρα 10:30, ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης  θα συντονίσει συζήτηση με το καθόλα επίκαιρο θέμα «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» (Rules or Power-Based World Order: the EU view).
LIFO NEWSROOM