LIFO PODCASTS

ΑΑΔΕ: 3,2 δισ. ευρώ οι απλήρωτοι φόροι το πρώτο 7μηνο του 2023

ΑΑΔΕ: Απλήρωτοι φόροι 3,2 δισ. ευρώ το 7μηνο του 2023 Facebook Twitter
Φωτ.: Pixabay
0

Νοικοκυριά και επιχειρήσεις άφησαν απλήρωτους φόρους 3,2 δισ. ευρώ το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2023, σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ.

Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών ξεπέρασε τα 105 δισ. ευρώ με τα «φρέσκα» κόκκινα φορολογικά χρέη να αυξάνονται κατά 358 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο και συνολικά στο επτάμηνο να ανέρχονται σε 3,199 δις. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ:

  • Το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου 2023 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο έφτασαν συνολικά σε 3,875 δισ. ευρώ ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο είχαν ανέλθει σε 4,7 δις ευρώ, ποσό το οποίο είναι σημαντικά αυξημένο λόγω οφειλής ύψους 800 εκατ. ευρώ από ένα οφειλέτη του δημοσίου.
  • Το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος έχει ανέλθει σε 105,07 δισ. ευρώ εκ των οποίων 26,3 δις. ευρώ είναι ανεπίδεκτα είσπραξης και το καθαρό ληξιπρόθεσμο χρέος διαμορφώνεται σε 78,77 δισ. ευρώ.
  • Με χρέη στην εφορία εμφανίζονται 3.984.904 φυσικά και νομικά πρόσωπα (στο τέλος Ιουνίου οι οφειλέτες ήταν 4.184.515). Από τους οφειλέτες αυτούς, 2.005.499 απειλούνται με κατασχέσεις ενώ σε 1.463.635 έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Οικονομία
0

LIFO PODCASTS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακαινίζω - Νοικιάζω: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για την υποβολή νέων αιτήσεων για αυξημένη επιδότηση

Οικονομία / Ανακαινίζω - Νοικιάζω: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για την υποβολή νέων αιτήσεων για αυξημένη επιδότηση

Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, επιδοτεί την επισκευή και ανακαίνιση κατοικιών για εκμίσθωση, με δικαιούχους ιδιοκτήτες ή επικαρπωτές ακινήτων που πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια
LIFO NEWSROOM
Airbnb: Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα έως 20.000 ευρώ - Η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ με τις νέες προδιαγραφές

Οικονομία / Airbnb: Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα έως 20.000 ευρώ - Η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ με τις νέες προδιαγραφές

Όταν οι έλεγχοι διενεργούνται από μικτά κλιμάκια υπαλλήλων του υπουργείου Τουρισμού με τη συμμετοχή και ελεγκτών της ΑΑΔΕ, εκτός από τον έλεγχο προδιαγραφών βραχυχρόνιας μίσθωσης θα γίνεται και επιτόπιος φορολογικός έλεγχος
LIFO NEWSROOM
Σκυλακάκης: Προσεγγίζει το 1 δισ. ευρώ ο συνολικός προϋπολογισμός για «Εξοικονομώ» και «Αλλάζω σύστημα θέρμανσης και θερμοσίφωνα»

Οικονομία / Σκυλακάκης: Προσεγγίζει το 1 δισ. ευρώ ο συνολικός προϋπολογισμός για «Εξοικονομώ» και «Αλλάζω σύστημα θέρμανσης και θερμοσίφωνα»

Σε σχέση δε με τις καθυστερήσεις στα προηγούμενα «Εξοικονομώ», είπε ότι δεν οφείλονται στην έλλειψη των πόρων αλλά στις διαδικασίες και τους ελέγχους που εφαρμόζονται από την ΕΕ, παράγοντες που έχουν εξαλειφθεί στα νέα προγράμματα
LIFO NEWSROOM