Κάτω από το μισό ο τζίρος στην αγορά

Κάτω από το μισό ο τζίρος στην αγορά Facebook Twitter
0

Το 53,4% εκτιμάται ότι θα φτάσει η μείωση του τζίρου των εμπορικών επιχειρήσεων το 2012 σε σχέση με το 2011, βάσει των στοιχείων της εξαμηνιαίας έρευνας του Ινστιτούτου Ερευνών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου που πραγματοποιήθηκε στο χρονικό διάστημα 14 Μαρτίου έως 25 Ιουνίου 2012. Όπως προκύπτει από την  έρευνα, τα χαμηλά ποσοστά κέρδους, τα οποία από το 2009 έφταναν κατά μέσο όρο στο εμπόριο τα 49.212,51 ευρώ, δέχονται με τη σειρά τους πιέσεις κάθε χρόνο ενώ η μείωση που προβλέπεται στο 2012 αγγίζει το 55%.

Το χονδρικό εμπόριο, σύμφωνα με την έρευνα παρουσιάζει τη μεγαλύτερη μείωση στον τζίρο (75,0%) σε σύγκριση με το λιανικό εμπόριο (44,2%), για την περίοδο 2009 - 2012.

Επίσης, η απασχόληση στο εμπόριο, μειώνεται αλλά με βραδύτερο ρυθμό. Ο μέσος όρος απασχολουμένων στο εμπόριο ανά επιχείρηση το 2009 ήταν 3,67 ενώ η εκτίμηση για το 2012 είναι 2,58.

Και σε αυτήν την έρευνα επιβεβαιώνεται η αδυναμία των εμπορικών επιχειρήσεων να χρηματοδοτηθούν για να ανασάνουν, αφού μόλις το 27% του δείγματος έχει λάβει τραπεζικό δάνειο. Το ποσοστό αυτό διπλασιάζεται μόνο στις μεγάλες επιχειρήσεις (20 + εργαζόμενοι).

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Οικονομία / Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Η Ελλάδα καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνει την ανεργία και αυξάνει τις εξαγωγές της - Τι είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup για την πορεία της οικονομίας
LIFO NEWSROOM
«Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Οικονομία / «Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Η πίεση από τις αγορές και η εμπορική σύγκρουση ΗΠΑ-ΕΕ, με την κλιματική κρίση να επηρεάζει πλέον την αγροτική παραγωγή, δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τον κλάδο του καφέ διεθνώς
LIFO NEWSROOM
«Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Οικονομία / «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Το Σάββατο, 12 Απριλίου και ώρα 10:30, ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης  θα συντονίσει συζήτηση με το καθόλα επίκαιρο θέμα «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» (Rules or Power-Based World Order: the EU view).
LIFO NEWSROOM