Κάτω από τα 80 δολ. το βαρέλι έπεσε το πετρέλαιο

Κάτω από τα 80 δολ. το βαρέλι έπεσε το πετρέλαιο Facebook Twitter
1

Κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι έπεσε για πρώτη φορά από το 2010 η τιμή του πετρελαίου τύπου brent, το οποίο βρίσκεται πλέον στα79,77 δολάρια το βαρέλι.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η πτώση στην τιμή του πετρελαίου λόγω της χαμηλότερης ζήτησης, κυρίως από την Κίνα, αλλά και της μείωσης του κόστους ενέργειας, επηρεάζει αρνητικά το δείκτη τιμών καταναλωτή.

Έτσι είναι πιθανό το ενδεχόμενο να ληφθούν μέτρα στήριξης της οικονομικής δραστηριότητας παγκοσμίως από τις κεντρικές τράπεζες, προκαλώντας αναστάτωση στην αγορά νομισμάτων.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακαινίζω - Νοικιάζω: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για την υποβολή νέων αιτήσεων για αυξημένη επιδότηση

Οικονομία / Ανακαινίζω - Νοικιάζω: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για την υποβολή νέων αιτήσεων για αυξημένη επιδότηση

Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, επιδοτεί την επισκευή και ανακαίνιση κατοικιών για εκμίσθωση, με δικαιούχους ιδιοκτήτες ή επικαρπωτές ακινήτων που πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αν πεις οτι το να πεφτει η τιμη του πετρελαιου,και μαλιστα με τχεις ρυθμους,δεν ειναι καλο πραγμα,πολλοι θα αντιδρασουν η θα σε θεωρησουν γραφικο.Δυστυχως,ομως,ειναι οντως επικινδυνη εξελιξη.Οχι μονον οικονομικα,αφου συνδεεται αρρηκτα με υφεσιακες συνθηκες,αλλα και γεωπολιτικα.Διοτι υπαρχει μονον μια-πασιγνωστη- διαδικασια η οποια οδηγει σε αμεση και μεγαλη ανοδο της τιμης του πετερελαιου,μεσω της οποιας καποιες χωρες και καποιοι πετρελαικοι κολοσσοι θα "ανακτησουν τα κερδη τους".Και αυτη η προφανης διαδικασια ειναι ακριβως εκεινη την οποια κανεις απλος και λογικος ανθρωπος δεν θελει ουτε να την σκεφτεται.