Σήμερα τα σπουδαία για το ευρώ

Σήμερα τα σπουδαία για το ευρώ Facebook Twitter
0

 Σήμερα τα σπουδαία για την κρίση στην ευρωζώνη καθώς αναμένεται στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ο πρόεδρος της Μάριο Ντράγκι να εξαγγείλει μέτρα που θα «θεραπεύσουν» τις διαιρέσεις μεταξύ των κρατών και θα σώσουν το ευρώ, όπως είχε υποσχεθεί.

Αυτό που θέλουν να ακούσουν οι επενδυτές από το στόμα του Ντράγκι είναι-σύμφωνα με το Ρόιτερς-ότι θα ξεκινήσει ένα μεγάλο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, μια παρέμβαση ζωτικής σημασίας που θα αποτελεί μια μακροπρόθεσμη απάντηση στην κρίση.

"Η συνάντηση αυτή είναι απολύτως ζωτικής σημασίας, επειδή οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές. Εάν η ΕΚΤ δεν κάνει αυτό που πρέπει, θα μπούμε σε μια νέα δύσκολη περίοδο», δήλωσε ανώτερος οικονομολόγος της Deutsche Bank.

Οι αγορές από την πλευρά τους περιμένουν από τον  Draghi να παρουσιάσει ένα τολμηρό σχέδιο στη σημερινή Σύνοδο.

Πηγή από την ΕΚΤ είπε στο Ρόιτερς ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα έχει αυστηρές προϋποθέσεις για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα.

Στις προθέσεις και στα σχέδια Ντράγκι εμφανίζεται πάντως και πάλι αντίθετη η Γερμανία. Ο πρόεδρος της κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν αντιτίθεται στα σχέδια της ΕΚΤ για την αγορά χρέους χωρών της ευρωζώνης με υψηλό κόστος δανεισμού, υποστηρίζοντας ότι το σχέδιο αυτό δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις μεταρρυθμίσεις. Στο πλευρό του βρίσκεται, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Ρόιτερς, η Γερμανίδα Καγκελάριος που δεσμεύτηκε να τον στηρίξει.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Οικονομία / Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Η Ελλάδα καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνει την ανεργία και αυξάνει τις εξαγωγές της - Τι είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup για την πορεία της οικονομίας
LIFO NEWSROOM
«Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Οικονομία / «Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Η πίεση από τις αγορές και η εμπορική σύγκρουση ΗΠΑ-ΕΕ, με την κλιματική κρίση να επηρεάζει πλέον την αγροτική παραγωγή, δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τον κλάδο του καφέ διεθνώς
LIFO NEWSROOM
«Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Οικονομία / «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Το Σάββατο, 12 Απριλίου και ώρα 10:30, ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης  θα συντονίσει συζήτηση με το καθόλα επίκαιρο θέμα «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» (Rules or Power-Based World Order: the EU view).
LIFO NEWSROOM
Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Διεθνή / Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Οταν οι αγορές καταρρέουν, προειδοποίησε ο Μπλιν Άκμαν, οι νέες επενδύσεις σταματούν, οι καταναλωτές σταματούν να ξοδεύουν και οι επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιορίσουν τις επενδύσεις και να απολύσουν εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM