Μια σειρά από αδημοσίευτες επιστολές του Καρόλου Ντίκενς δείχνουν την είχε επίγνωση της φήμης του.
Οι 11 επιστολές, που παρουσιάζονται σε έκθεση για το κοινό για πρώτη φορά, αποκαλύπτουν μεταξύ άλλων τις αναγνωστικές συνήθειες του συγγραφέα και την απογοήτευσή του για την κατάργηση του κυριακάτικου ταχυδρομείου.
Στη συγκεκριμένη, με ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 1866, όπου σχολιάζει την απόφαση να καταργηθεί η ταχυδρομική υπηρεσία τις Κυριακές, ο Ντίκενς αναφέρει χαρακτηριστικά πως αντιτίθεται «πιο αποφασιστικά και σθεναρά στην πρόκληση (να υποβάλει) σε οποιασδήποτε τέτοια ταλαιπωρία» τον αυτό του.
Αναφέρεται δε, στον αριθμό των επιστολών που λαμβάνει και στέλνει, λέγοντας ότι ο περιορισμός αυτός, ότι δηλαδή καταργείται το κυριακάτικο ταχυδρομείο θα ήταν τόσο μεγάλο εμπόδιο για εκείνον, «που νομίζω ότι θα με ανάγκαζε να πουλήσω την περιουσία μου εδώ» και να φύγω από το χωριό Κεντ του Χάιχαμ.
«Έχω τις καλύτερες σχέσεις με τους γείτονές μου, φτωχούς και πλούσιους, και πιστεύω ότι θα λυπόταν να με χάσουν», γράφει ο συγγραφέας του Όλιβερ Τουίστ.
Η Έμιλι Ντάνμπαρ, επιμελήτρια στο Μουσείο Κάρολος Ντίκενς, λέει ότι η επιστολή όπου παραπονιέται για τις ταχυδρομικές υπηρεσίες είναι «ένα σπουδαίο παράδειγμα, όπου δείχνει την αυτοπεποίθηση του Ντίκενς ότι είχε επίγνωση της μεγάλης του φήμης και της θέσης του στην κοινωνία».
Ένα από τα καλύτερα πράγματα, που αποκαλύπτονται στις επιστολές, όπως λέει είναι ότι δείχνουν τον συγγραφέα να γράφει στα 30, 40 και 50 του και «την ποικιλία των θεμάτων που απασχολούσαν το μυαλό του».
Η έκθεση με τις επιστολές θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο του Καρόλου Ντίκενς και διαδικτυακά από την Τετάρτη.
Οι επιστολές είναι μέρος μιας συλλογής αξίας 1,8 εκατομμυρίων λιρών, που είναι πλέον στην κατοχή του Μουσείο Κάρολος Ντίκενς.
Με πληροφορίες του BBC