Ανακαλύφθηκε άγνωστο μουσικό έργο του Μότσαρτ σε βιβλιοθήκη στη Γερμανία

Ανακαλύφθηκε άγνωστο μουσικό έργο του Μότσαρτ σε βιβλιοθήκη στη Γερμανία Facebook Twitter
Μότσαρτ/ Φωτ.: Getty
0

Ένα άγνωστο μέχρι τώρα μουσικό έργο του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, πιθανότατα συντεθειμένο κατά τη νεανική του ηλικία, ανακαλύφθηκε σε βιβλιοθήκη στη Γερμανία. 

Το έργο, το οποίο χρονολογείται από τη δεκαετία του 1760, περιλαμβάνει επτά μικρές κινήσεις για τρίο εγχόρδων, με συνολική διάρκεια περίπου 12 λεπτών, όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι δημοτικές βιβλιοθήκες της Λειψίας.

Ο Μότσαρτ, γεννημένος το 1756, υπήρξε παιδί-θαύμα και άρχισε να συνθέτει από πολύ μικρή ηλικία υπό την καθοδήγηση του πατέρα του. Το έργο ανακαλύφθηκε στη μουσική βιβλιοθήκη της Λειψίας κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της τελευταίας έκδοσης του καταλόγου Köchel, του επίσημου αρχείου των μουσικών έργων του Μότσαρτ.

Το χειρόγραφο δεν γράφτηκε από τον ίδιο τον Μότσαρτ, αλλά θεωρείται ότι είναι αντίγραφο που δημιουργήθηκε γύρω στο 1780. Το έργο παρουσιάστηκε από ένα τρίο εγχόρδων κατά την αποκάλυψη της νέας έκδοσης του καταλόγου Köchel στην αυστριακή πόλη του Σάλτσμπουργκ την Πέμπτη και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη Γερμανία στη Λειψία το Σάββατο.

Το κομμάτι αναφέρεται στον κατάλογο ως Ganz kleine Nachtmusik και το χειρόγραφο αποτελείται από καφέ μελάνι σε χειροποίητο λευκό χαρτί, όπως αναφέρουν οι βιβλιοθήκες της Λειψίας.

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη συναυλία στη μνήμη του Βασίλη Καρρά στο Καλλιμάρμαρο

Πολιτισμός / Μεγάλη συναυλία στη μνήμη του Βασίλη Καρρά στο Καλλιμάρμαρο

Κωνσταντίνος Αργυρός, Μίλτος Πασχαλίδης, Δέσποινα Βανδή, Αντώνης Ρέμος, Γιάννης Πλούταρχος, Έλενα Παπαρίζου, Πυξ Λαξ και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες, θα τραγουδήσουν στη μνήμη του Βασίλη Καρρά
LIFO NEWSROOM
Επιστολή καλλιτεχνών προς την Εθνική Πινακοθήκη: «Αποσύρετε τα έργα μας, αν δεν επιστρέψουν τα βανδαλισμένα»

Πολιτισμός / Επιστολή καλλιτεχνών προς την Εθνική Πινακοθήκη: «Αποσύρετε τα έργα μας, αν δεν επιστρέψουν τα βανδαλισμένα»

«Η ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης προστατεύεται συνταγματικά από το άρθρο 16» αναφέρουν, κατηγορώντας ευθέως την Πινακοθήκη και το υπουργείο Πολιτισμού για αδράνεια και προσβολή της συνταγματικής τάξης
THE LIFO TEAM
Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού

Πολιτισμός / «Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού»: Το πολυβραβευμένο θεατρικό έργο ανεβαίνει το φθινόπωρο στην Ελλάδα

Θεωρήθηκε «επαναστατικό» σαν έργο, καθώς ανέτρεψε τα ταμπού και τις προκαταλήψεις γύρω από τα άτομα με κώφωση, φέρνοντας στην επιφάνεια τη δύναμη των ανθρώπινων σχέσεων.
LIFO NEWSROOM
Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου εναντίον ΚΑΣ για την απόρριψη Λάνθιμου

Πολιτισμός / Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου εναντίον ΚΑΣ για την απόρριψη Λάνθιμου

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου δηλώνει τον έντονο προβληματισμό της για την πρόσφατη άρνηση έκδοσης άδειας γυρισμάτων στην Ακρόπολη για την ταινία Bugonia του Γιώργου Λάνθιμου
LIFO NEWSROOM
Ο Ράμι Μάλεκ, ο Βloody Hawk και η Ιζαμπέλ Ιπέρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ο Ράμι Μάλεκ, ο Βloody Hawk και η Ιζαμπέλ Ιπέρ από αύριο στους κινηματογράφους

To κατασκοπικό θρίλερ «The Amateur» και το ντοκιμαντέρ για τον δημοφιλή ράπερ βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή της εβδομαδιαίας κινηματογραφικής σοδειάς, η οποία αυτή τη φορά διαθέτει και κάποιες ενδιαφέρουσες επιλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: 70 χρόνια, 103 εκδηλώσεις με Μνουσκίν, Κέντριτζ, Τρίφονοφ και φωνές νέων δημιουργών

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Μνουσκίν, Κέντριτζ, Τρίφονοφ και φωνές νέων δημιουργών

Σε αυτήν την επετειακή χρονιά του φεστιβάλ, εκτός από ένα πλούσιο πρόγραμμα, θα δούμε νέες και σημαντικές συμπράξεις -όσα έρχονται στο Ηρώδειο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πειραιώς 260 και τον Λυκαβηττό.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ