Αντζελίνα Τζολί για Μαρία Κάλλας: «Η μητέρα της την διέλυσε όταν ήταν πολύ μικρή»

Αντζελίνα Τζολί για Μαρία Κάλλας: «Η μητέρα της την διέλυσε όταν ήταν πολύ μικρή» Facebook Twitter
0

Η Αντζελίνα Τζολί παραχώρησε μια συνέντευξη από κοινού με τον σκηνοθέτη της πολυαναμενόμενης ταινίας, «Maria».

Καθισμένη πλάι στον σκηνοθέτη, Πάμπλο Λαραΐν, η Αντζελίνα Τζολί περιέγραψε τη σημασία που έχει η Ελλάδα, ως σημείο εκκίνησης των γυρισμάτων για την βασισμένη στη ζωή της Μαρίας Κάλλας, ταινία.

«Ξεκινήσαμε από την Ελλάδα και θεωρώ ότι ήταν κάτι συμβολικό που η ταινία αυτή άρχισε από την Ελλάδα, για διάφορους προφανείς λόγους. Μπορείς να το αισθανθείς», είπε αρχικά η Αντζελίνα Τζολί, στο MEGA.

Με τη σειρά του, ο Λαραΐν περιέγραψε τη συμβολή του φωτός και των χρωμάτων της Ελλάδας στον κινηματογράφο.

«Προφανώς το νερό, τα χρώματα, τα νησιά στο φόντο, αλλά κυρίως το φως, πιστεύω ως κινηματογραφιστής ότι το φως έχει ιδιαίτερη σημασία και νομίζω ότι το φως στην Ελλάδα είναι ένα κομμάτι που δεν μπορείς να κλέψεις. Πολλά πράγματα στις ταινίες μπορείς να κλέψεις, αλλά όχι το φως» ανέφερε


«Τι ήταν εκείνο που διέλυσε την Κάλλας; Ήταν, άραγε, ο Αριστοτέλης Ωνάσης;» ρωτήθηκε μεταξύ άλλων η Χολιγουντιανή σταρ. Η απάντησή της ήταν:  «Θεωρώ ότι κάποιος υποτιμά πολύ αυτή τη γυναίκα, όταν πιστεύει ότι ένας άνδρας θα είχε τόσο σημαντική επίδραση στη ζωή της. Φυσικά, ο Ωνάσης είχε μία επίδραση στη ζωή της. Θεωρώ ότι η μητέρα της την διέλυσε όταν ήταν πολύ μικρή. Πιστεύω ότι ο πόλεμος την επηρέασε πολύ. Αλλά νομίζω ότι η φωνή της και όταν δεν μπορούσε πια να τραγουδάει, όταν δεν μπορούσε να κάνει το μόνο πράγμα που ένιωθε ότι ήξερε, το μόνο πράγμα για το οποίο ζούσε, πίστευε ότι αυτή ήταν η ζωή της και όταν ήταν ανήμπορη να το κάνει πια, όταν άρχισε να χάνει τη φωνή της, τότε διαλύθηκε πραγματικά».

Για τον  Πάμπλο Λαραΐν, «η ίδια η Μαρία Κάλλας προκάλεσε αυτή την καταστροφή και όχι κάποιος άλλος. Όσον αφορά στη σχέση της με τον Ωνάση, ένιωσε πως τη χρησιμοποίησαν. Κάποια στιγμή αγαπήθηκε, αλλά στο τέλος τη χρησιμοποίησαν. Έτσι, θύμωσε με τον ίδιο της τον εαυτό μόλις το κατάλαβε αυτό. Είναι η ίδια ιστορία, αλλά έχει να κάνει με την αντίληψη από ποια πλευρά βλέπεις μία ιστορία. Εμείς αυτό κάνουμε, βλέπουμε τη δική της πλευρά».

Το επιβλητικό trailer του Maria βάζει το κοινό στον κόσμο της Κάλλας και το μεταφέρει στο Παρίσι, εκεί που η σπουδαία σοπράνο πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής της. Σκηνές της ταινίας έχουν γυριστεί και στην Ελλάδα, ενώ στο καστ συμμετάσχουν και Ελληνίδες ηθοποιοί, όπως η Αγγελίνα Παπαδοπούλου στον ρόλο της Κάλλας όταν ακόμη ήταν σε νεαρή ηλικία. Εμφανίζεται και η Λυδία Κονιόρδου που έχει αναλάβει τον ρόλο της μητέρας της.

Η ταινία του μετρ των biopics Πάμπλο Λαραΐν, επικεντρώνεται στις άγνωστες πτυχές της ζωής της μεγαλύτερης ντίβας της όπερας, και αποκαλύπτει πλευρές της προσωπικότητάς της που κανείς δεν γνώριζε μέχρι σήμερα.


Η ταινία με την Αντζελίνα Τζολί κυκλοφορεί στους κινηματογράφους από την 5η Δεκεμβρίου.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέχνη και διασκέδαση για τις γιορτές

Πολιτισμός / Τέχνη και διασκέδαση για τις γιορτές

Νέες ταινίες, πάρτι, κλασική μουσική, σημαντικές εικαστικές εκθέσεις και στολισμένα spots στην πόλη για τις εβδομάδες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ, ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ, ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Τούρκοι αρχαιολόγοι: Εντοπίσαμε το σημείο που έγινε η μάχη του Γρανικού του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Πολιτισμός / Τούρκοι αρχαιολόγοι: Εντοπίσαμε το σημείο που έγινε η μάχη του Γρανικού του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Για να προσδιορίσει τη διαδρομή που ακολούθησε ο Μέγας Αλέξανδρος για να φτάσει στο πεδίο της μάχης, η ομάδα των επιστημόνων μελέτησε προσεκτικά αρχαίες πηγές
LIFO NEWSROOM
Καζαντζίδης, Ρασούλοφ και Μουφάσα από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Καζαντζίδης, Ρασούλοφ και Μουφάσα από αύριο στους κινηματογράφους

Η στρωτή μουσική βιογραφία του Στέλιου Καζαντζίδη, η ηχηρή πολιτική δήλωση του Ρασούλοφ, το origin story του βασιλιά των λιονταριών Μουφάσα και τρεις ακόμα προτάσεις εγκαινιάζουν την εορταστική σεζόν στους κινηματογράφους.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ