Βρέθηκε πίνακας του Γκούσταφ Κλιμτ μετά από 100 χρόνια

Βρέθηκε πίνακας του Γκούσταφ Κλιμτ μετά από 100 χρόνια Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ένας πίνακας του Γκούσταφ Κλιμτ, που πιστεύεται ότι είχε χαθεί για 100 χρόνια, βρέθηκε στη Βιέννη, με την αξία του να ανέρχεται στα 54 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών im Kinsky.

Πρόκειται για το πορτρέτο της φροϊλάιν Λίζερ (Portrait of Fraulein Lieser) το οποίο ανήκε κάποτε σε μια πλούσια εβραϊκή οικογένεια βιομηχάνων στην Αυστρία και εμφανίστηκε για τελευταία φορά δημόσια το 1925. Έκτοτε, η κατάληξη του πίνακα του Γκούσταφ Κλιμτ είναι ασαφής, ωστόσο ανήκει στην οικογένεια των σημερινών ιδιοκτητών του από τη δεκαετία του 1960.

Ο οίκος δημοπρασιών δήλωσε πως «ένας πίνακας τέτοιας σπανιότητας, καλλιτεχνικής σημασίας και αξίας δεν ήταν διαθέσιμος στην αγορά τέχνης στην Κεντρική Ευρώπη εδώ και δεκαετίες». Το πορτρέτο θα δημοπρατηθεί στις 24 Απριλίου για λογαριασμό των νόμιμων διαδόχων της οικογένειας Λίζερ. Πρόκειται για διαδικασία που βασίζεται στις αρχές της Ουάσιγκτον, μια διεθνή συμφωνία για την επιστροφή της λεηλατημένης από τους Ναζί τέχνης στους απογόνους των ανθρώπων από τους οποίους την πήραν.

Πριν από τη δημοπρασία, ο πίνακας του Γκούσταφ Κλιμτ θα παρουσιαστεί σε διάφορες διεθνείς τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ελβετίας, της Γερμανίας και του Χονγκ Κονγκ, δήλωσε ο οίκος δημοπρασιών.

Ένας δικηγόρος τέχνης είπε στα αυστριακά μέσα ενημέρωσης ότι μέχρι στιγμής δεν είχαν βρει στοιχεία ότι το έργο είχε λεηλατηθεί ή κλαπεί πριν ή κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Με πληροφορίες από BBC

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο

Πολιτισμός / Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο

«Οι επισκέπτες θα κατανοήσουν καλύτερα γιατί ο ελληνικός πολιτισμός δεν είναι μόνο η κοιτίδα του Δυτικού Πολιτισμού, αλλά έχει τεράστιο αποτύπωμα και στην Ασία» τόνισε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα
LIFO NEWSROOM
Μουσείο Prado: Tα αληθινά χρώματα της γλυπτικής φωτίζουν την «χρυσή εποχή» της Ισπανίας

Πολιτισμός / Μουσείο Prado: Tα αληθινά χρώματα της γλυπτικής φωτίζουν την «χρυσή εποχή» της Ισπανίας

Η έκθεση «Χέρι με χέρι: Γλυπτική και Χρώμα στην Ισπανική Χρυσή Εποχή», καταδεικνύει ότι ο δυτικός καλλιτεχνικός κανόνας δεν έκανε διακρίσεις σε βάρος ορισμένων καλλιτεχνών μόνο λόγω γεωγραφίας και φύλου, αλλά και λόγω των υλικών που χρησιμοποιούσαν
LIFO NEWSROOM
Κίλιαν Μέρφι

Πολιτισμός / Ο Κίλιαν Μέρφι, ο Νόμος του Μέρφι και η Μαριόν Κοτιγιάρ από αύριο στους κινηματογράφους

Η κινηματογραφική μεταφορά των «Μικρών Πραγμάτων σαν κι Αυτά», ένα εγχώριο εμπορικό στοίχημα από τον σκηνοθέτη της «Ευτυχίας» και τρεις ακόμα επιλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Αλέν Ντελόν: Νέα βιογραφία υποστηρίζει πως ο μύθος του γαλλικού σινεμά ήταν αμφιφυλόφιλος

Πολιτισμός / Αλέν Ντελόν: Νέα βιογραφία υποστηρίζει πως ο μύθος του γαλλικού σινεμά ήταν αμφιφυλόφιλος

Ο βιογράφος του Αλέν Ντελόν, δήλωσε πως ο μεγάλος Γάλλος ηθοποιός «από σεξουαλική άποψη είχε εξερευνήσει τα πάντα, με άνδρες, με γυναίκες και κάνοντας τρίο»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ