Επιστροφή στον Πλανήτη Αράκις, queer ερωτικά τρίγωνα και Αμερικανίδες στα Μπολσόι από αύριο στις αίθουσες

Επιστροφή στον Πλανήτη Αράκις, queer ερωτικά τρίγωνα και Αμερικανίδες στα Μπολσόι από αύριο στις αίθουσες Facebook Twitter
Αντέλ Εξαρχόπουλος και Φραντς Ρογκόφσκι στο «Passages».
0

Το Dune: Μέρος Δεύτερο του Ντενί Βιλνέβ είναι η ταινία που κλέβει την παράσταση αυτή την εβδομάδα.

Μετά τον μακροσκελή πρόλογο του πρώτου κινηματογραφικού κεφαλαίου, ο Ντενί Βιλνέβ καθυστερεί να περάσει στο κυρίως πιάτο, με μια μονότονη πρώτη ώρα, όπου, μεταξύ άλλων, ο Μεσσίας του Τιμοτέ Σαλαμέ έρχεται «αντιμέτωπος» με έναν τελευταίο πειρασμό.

Το Σχέδιο, όμως, έχει γραφτεί από το πρώτο μέρος με συγγραφέα τον ίδιο, είναι ένας Μεσσίας που θα φέρει τη σωτηρία με το τσεκούρι, και έτσι η υπόλοιπη ταινία πληροί τις προδιαγραφές του (υπερ)θεάματος, με συναρπαστική δραματουργία που καταλήγει σε ένα σαιξπηρικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Επιστροφή στον Πλανήτη Αράκις, queer ερωτικά τρίγωνα και Αμερικανίδες στα Μπολσόι από αύριο στις αίθουσες Facebook Twitter
«Πάγος που Καίει»

Δύο ερωτικά τρίγωνα θα μας απασχολήσουν αυτή την εβδομάδα. Το ένα, τα Περάσματα, έχει το όνομα, το άλλο, ο Πάγος που Καίει, έχει τη χάρη. Στα μάτια του υπογράφοντος η ταινία του Άιρα Σακς θα έβγαζε περισσότερο νόημα αν ακολουθούσε τους χαρακτήρες των Μπεν Γουίσο και Αντέλ Εξαρχόπουλος και όχι εκείνον του Φραντς Ρογκόφσκι. Όπως είναι φτιαγμένη, μέλημα της μοιάζει να είναι μια (επιφανειακή) ανατροπή γνώριμων συμβάσεων, με επίκεντρο έναν προβληματικό χαρακτήρα.

Αντίθετα, η ταινία του Άντονι Τσεν είναι η ήρεμη δύναμη, αγαπά τους ανθρώπους της και προσπαθεί να τους καταλάβει, στηρίζεται, δε, σε μια ατμόσφαιρα που λογικά θα αφήσει ευχαριστημένους τους φίλους του arthouse.

Κυκλοφορεί, επίσης, το Άκουσέ με, ένα ευγενών προθέσεων ελληνικό δράμα με μια υποσχόμενη ερμηνεία από την Ευθαλία Παπακώστα, η καλογυρισμένη Πρίμα Μπαλαρίνα, που (δυστυχώς) λειτουργεί ως αντι-Black Swan, και το τραγελαφικό Μια Γυναίκα, που μοιάζει να φτιάχτηκε ώστε να εξακριβώσουμε πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ένας φαν της Σοφί Μαρσό για χάρη της.

\Όσο για τους μικρούς μας φίλους, θα εκτεθούν στο είδος του whodunit μέσω του Περιπετειών του Επιθεωρητή Σαν.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμαρτωλά βαμπίρ, επίδοξοι bodybuilders και χαριτωμένα πάντα από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Αμαρτωλά βαμπίρ, επίδοξοι bodybuilders και χαριτωμένα panda από αύριο στους κινηματογράφους

Το κινηματογραφικό πρόγραμμα της (Μεγάλης) εβδομάδας απαρτίζεται από τρεις ταινίες, από τις οποίες ξεχωρίζει το μεγάλο, πρωτότυπο στοίχημα του Ράιαν Κούγκλερ με τίτλο «Sinners».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
UNESCO: Προτείνει να ανακηρυχθεί η 9η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Πολιτισμός / UNESCO: Προτείνει να ανακηρυχθεί η 9η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Η UNESCO επισημαίνει ότι η ελληνική υπήρξε η πρώτη lingua franca της Μεσογείου κατά την Ελληνιστική περίοδο, γλώσσα των Ευαγγελίων, των πρώτων επιστημονικών εγχειριδίων και των κειμένων που γέννησαν την Αναγέννηση και τον Διαφωτισμό
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Χαρίτος: Ο Γιώργος Λάνθιμος ψάχνει εναλλακτική λύση μετά την άρνηση του ΚΑΣ

Πολιτισμός / Λευτέρης Χαρίτος: Ο Γιώργος Λάνθιμος ψάχνει εναλλακτική λύση μετά την άρνηση του ΚΑΣ

«Δεν γίνεται κάθε φορά να βάζουμε μια ταυτότητα στην Ακρόπολη ανάλογα με το τι θέλουμε» ξεκαθάρισε ο γνωστός σκηνοθέτης και πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
LIFO NEWSROOM
Μεγάλη συναυλία στη μνήμη του Βασίλη Καρρά στο Καλλιμάρμαρο

Πολιτισμός / Μεγάλη συναυλία στη μνήμη του Βασίλη Καρρά στο Καλλιμάρμαρο

Κωνσταντίνος Αργυρός, Μίλτος Πασχαλίδης, Δέσποινα Βανδή, Αντώνης Ρέμος, Γιάννης Πλούταρχος, Έλενα Παπαρίζου, Πυξ Λαξ και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες, θα τραγουδήσουν στη μνήμη του Βασίλη Καρρά
LIFO NEWSROOM
Επιστολή καλλιτεχνών προς την Εθνική Πινακοθήκη: «Αποσύρετε τα έργα μας, αν δεν επιστρέψουν τα βανδαλισμένα»

Πολιτισμός / Επιστολή καλλιτεχνών προς την Εθνική Πινακοθήκη: «Αποσύρετε τα έργα μας, αν δεν επιστρέψουν τα βανδαλισμένα»

«Η ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης προστατεύεται συνταγματικά από το άρθρο 16» αναφέρουν, κατηγορώντας ευθέως την Πινακοθήκη και το υπουργείο Πολιτισμού για αδράνεια και προσβολή της συνταγματικής τάξης
THE LIFO TEAM