Γιατί η Βασίλισσα δεν πάει στα βαφτίσια του μικρού πρίγκιπα

Γιατί η Βασίλισσα δεν πάει στα βαφτίσια του μικρού πρίγκιπα Facebook Twitter
0

Ο πρίγκιπας Λούι, το τρίτο παιδί του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της συζύγου του Κέιτ, βαπτίζεται σήμερα σε οικογενειακό κύκλο παρουσία στενών φίλων στο παρεκκλήσι των Ανακτόρων Σεντ Τζέιμς στο Λονδίνο.

Η προγιαγιά του, η βασίλισσα Ελισάβετ Β' δεν θα παραστεί, ούτε ο προπάππους του, ο 97χρονος Φίλιππος, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον.

Σύμφωνα με βασιλική πηγή, είχε συμφωνηθεί ότι η 92χρονη μονάρχης δεν θα παρίστατο στη μικρή οικογενειακή εκδήλωση, αλλά  η απουσία της δεν οφείλεται σε λόγους υγείας.

Η Ελισάβετ Β' δεν παρέστη σε λειτουργία τον περασμένο μήνα γιατί αισθανόταν "αδιαθεσία", ωστόσο έκτοτε πραγματοποίησε σειρά επίσημων υποχρεώσεων.

Η μονάρχης αναμένεται να επιστρέψει σήμερα στο Λονδίνο ενόψει ενός σφιχτού προγράμματος, συμπεριλαμβανομένης της συνάντησης με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την Παρασκευή στον πύργο του Ουίνδσορ.

Οι παππούδες του μικρού και από τους δύο γονείς θα παραστούν - ο πρίγκιπας Κάρολος, η σύζυγός του Καμίλα, οι γονείς της Κέιτ. Το παρών θα δώσουν επίσης ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν, ο αδελφός και η αδελφή της Κέιτ και βέβαια οι έξι νονοί του Λούι που είναι στενοί φίλοι και συγγενείς των γονιών του. Ανάμεσά τους η ξαδέλφη της Κέιτ, η Λούσι Μίντλετον, ο Νίκολας βαν Κούτσεμ, του οποίου η κόρη ήταν παρανυφάκι στο γάμο του Χάρι και της Μέγκαν, ο Γκάι Πέλι, παιδικός φίλος του Ουίλιαμ.

Ο Λούι θα βαπτιστεί από τον αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπερι Τζάστιν Ουέλμπι, ο οποίος θα βάλει στο μέτωπο του νεοφώτιστου νερό από τον Ιορδάνη ποταμό. Είναι ένα "μεγάλο προνόμιο", δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος.

Η βάπτιση θα αρχίσει στις 18.00 ώρα Ελλάδας και θα διαρκέσει περίπου 40 λεπτά. Στο βασιλικό παρεκκλήσι του 15ου αιώνα βαπτίστηκε το 2013 και ο μεγαλύτερος αδελφός του Τζορτζ, ο οποίος στις 22 Ιουλίου θα σβήσει τα πέντε κεράκια της τούρτας του. Η τρίχρονη αδελφή του πριγκίπισσα Σάρλοτ βαπτίστηκε το 2015 στην εκκλησία της Μαρίας της Μαγδαληνής στο Σάντριγχαμ.

Ο νεοφώτιστος θα φορέσει χειροποίητο αντίγραφο του βασιλικού βαπτιστικού φορέματος, το οποίο αντικατέστησε το 2008 το πρωτότυπο που φορούσαν όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας στις βαπτίσεις τους από το 1841.

Ο Λούι γεννήθηκε στις 24 Απριλίου του 2018. Είναι πέμπτος στη σειρά διαδοχής του θρόνου και έβδομο δισέγγονο για τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη συναυλία στη μνήμη του Βασίλη Καρρά στο Καλλιμάρμαρο

Πολιτισμός / Μεγάλη συναυλία στη μνήμη του Βασίλη Καρρά στο Καλλιμάρμαρο

Κωνσταντίνος Αργυρός, Μίλτος Πασχαλίδης, Δέσποινα Βανδή, Αντώνης Ρέμος, Γιάννης Πλούταρχος, Έλενα Παπαρίζου, Πυξ Λαξ και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες, θα τραγουδήσουν στη μνήμη του Βασίλη Καρρά
LIFO NEWSROOM
Επιστολή καλλιτεχνών προς την Εθνική Πινακοθήκη: «Αποσύρετε τα έργα μας, αν δεν επιστρέψουν τα βανδαλισμένα»

Πολιτισμός / Επιστολή καλλιτεχνών προς την Εθνική Πινακοθήκη: «Αποσύρετε τα έργα μας, αν δεν επιστρέψουν τα βανδαλισμένα»

«Η ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης προστατεύεται συνταγματικά από το άρθρο 16» αναφέρουν, κατηγορώντας ευθέως την Πινακοθήκη και το υπουργείο Πολιτισμού για αδράνεια και προσβολή της συνταγματικής τάξης
THE LIFO TEAM
Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού

Πολιτισμός / «Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού»: Το πολυβραβευμένο θεατρικό έργο ανεβαίνει το φθινόπωρο στην Ελλάδα

Θεωρήθηκε «επαναστατικό» σαν έργο, καθώς ανέτρεψε τα ταμπού και τις προκαταλήψεις γύρω από τα άτομα με κώφωση, φέρνοντας στην επιφάνεια τη δύναμη των ανθρώπινων σχέσεων.
LIFO NEWSROOM
Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου εναντίον ΚΑΣ για την απόρριψη Λάνθιμου

Πολιτισμός / Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου εναντίον ΚΑΣ για την απόρριψη Λάνθιμου

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου δηλώνει τον έντονο προβληματισμό της για την πρόσφατη άρνηση έκδοσης άδειας γυρισμάτων στην Ακρόπολη για την ταινία Bugonia του Γιώργου Λάνθιμου
LIFO NEWSROOM
Ο Ράμι Μάλεκ, ο Βloody Hawk και η Ιζαμπέλ Ιπέρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ο Ράμι Μάλεκ, ο Βloody Hawk και η Ιζαμπέλ Ιπέρ από αύριο στους κινηματογράφους

To κατασκοπικό θρίλερ «The Amateur» και το ντοκιμαντέρ για τον δημοφιλή ράπερ βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή της εβδομαδιαίας κινηματογραφικής σοδειάς, η οποία αυτή τη φορά διαθέτει και κάποιες ενδιαφέρουσες επιλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: 70 χρόνια, 103 εκδηλώσεις με Μνουσκίν, Κέντριτζ, Τρίφονοφ και φωνές νέων δημιουργών

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Μνουσκίν, Κέντριτζ, Τρίφονοφ και φωνές νέων δημιουργών

Σε αυτήν την επετειακή χρονιά του φεστιβάλ, εκτός από ένα πλούσιο πρόγραμμα, θα δούμε νέες και σημαντικές συμπράξεις -όσα έρχονται στο Ηρώδειο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πειραιώς 260 και τον Λυκαβηττό.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ