H Zoe Saldana δήλωσε πως οι γιοι της μεγαλώνουν σε gender fluid σπίτι

H Zoe Saldana δήλωσε πως οι γιοι της μεγαλώνουν σε gender fluid σπίτι Facebook Twitter
4

Η Zoe Saldana και ο σύζυγός της Marco Perego διατηρούν το περιβάλλον στο σπίτι τους gender fluid μεγαλώνοντας τους τρεις γιους τους.

Η ηθοποιός αποκάλυψε πως θέλει τα τρία αγόρια τους, τα δίδυμα Cy και Bowie, 4 και ο Zen 2 ετών, να μεγαλώσουν σε ένα σπίτι με παιχνίδια για αγόρια και κορίτσια και πως τα νεαρά αγόρια πρέπει να μεγαλώσουν χωρίς να μαθαίνουν σε συμπεριφορές που επιβάλλουν τα στερεότυπα των φύλων.

Η Saldana, πρωταγωνίστρια του "Guardians of the Galaxy" λέει: «Πάντα θα είμαι ειλικρινής και αυτός είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος για να καλωσορίσω τον υγιή και ειλικρινή λόγο, ειδικά γύρω από το να μεγαλώνεις ένα παιδί».

«Τα δίδυμα έκαναν ένα σχόλιο πριν από δύο εβδομάδες, πως "τα αγόρια είναι πιο δυνατά από τα κορίτσια", επειδή βρίσκονται σε αυτό το στάδιο συγκρίσεων και πρέπει να έχουν ένα είδος απάντησης που θα τους δώσει να καταλάβουν», είπε στο Us Weekly.

Η ηθοποιός αποκάλεσε τα παιδιά της «λευκές σελίδες» που ελπίζει να διδαχθούν από τα παραδείγματα που τους δίνει.

Η Saldana δήλωσε πως ο Perego βοηθά πολύ με τους πιο οικιακούς ρόλους που συνήθως εκτελούν οι γυναίκες σε ένα νοικοκυριό και πως η ίδια κάνει το αντίστροφο, σε μια προσπάθεια να δείξουν στα παιδιά πως οι ρόλοι των φύλων δεν είναι στερεοτυπικοί.

Η ηθοποιός είπε πως αυτή επιλέγει να κάνει ακόμη και τις πιο σκληρές δουλειές που συνήθως κάνουν οι άνδρες, με βάση στερεότυπα που όμως αυτή θέλει να καταρρίψει.

Πολιτισμός
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φίλοι του Ισαάκ Σούση, τον αποχαιρετούν: «Έφυγε ταλαιπωρημένος και απομονωμένος»

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ισαάκ Σούσης: «Έφυγε ταλαιπωρημένος και απομονωμένος» γράφουν φίλοι του στιχουργού

Ο Ισαάκ Σούσης, ποιητής και στιχουργός, είχε συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιώργος Νταλάρας - Το μήνυμα της οικογένειάς του στα social media
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
...Χαίρω πολύ Χαιρόπουλος, Υπουργός Ελονοσίας: Η μέση γυναίκα έχει λιγότερη σωματική δύναμη απ' τον μέσο άνδρα, όπως η μέση γυναίκα είναι π.χ. πιο κοντή. Όπως, όμως, ένας άνδρας που είναι κοντός δεν θα έπρεπε να μεγαλώνει αισθανόμενος κόμπλεξ, έτσι και το αγόρι που θα το νικήσει ένα κορίτσι, δεν θα πρέπει να αισθάνεται κόμπλεξ και να το κοροϊδεύουν σε φάση: "ουυυ! σε κέρδισε ένα κορίτσι" ή ότι "πετάς την μπάλα σαν κορίτσι" κι ένα κορίτσι σίγουρα δεν θα πρέπει να ακούει τα: "ε, εντάξει για κορίτσι καλή είσαι" ή να υποτιμάται η δύναμή της. Νομίζω τα παραπάνω προσπαθεί να αποφύγει η κυρά Zoe, εκτός κι αν την θεωρείτε τόσο (μα τόσο) ηλίθια.Παρεμπιπτόντως, εάν μιλάμε για "αγόρι" και "κορίτσι" με την έννοια των ατόμων εως την εφηβεία, τότε οι διαφορές είναι μικρές [(π.χ. 11 έτη) ή και ανύπαρκτες (π.χ. 7 έτη) (ενώ και στις μεγάλες ηλικίες η έμφυλη διαφορά επίσης είναι μειωμένη)]. Επίσης υπάρχει και έτερος ορισμός της "δύναμης" βιολογικώς πάντοτε, του σώματος-οργανισμού που δεν αφορά, μόνον, το uper body strength-muscle mass και τα μπρα-ντε-φερ. Κι αυτό strength νοείται, κατά μία έννοια τλχ: βλ.https://www.globalcitizen.org/en/content/women-tougher-men-female-male-weaker-stronger-fami/
Αν τα αγόρια δεν είναι πιο δυνατά απ' τα κορίτσια, κυρία Zoe, τότε πώς θα εξηγήσεις στα παιδιά σου, γιατί στον αθλητισμό μιλάμε για πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών χωριστά; Ίσως απαντήσεις, πως δεν εννοούσες τη σωματική δύναμη... Και τότε μάλλον θα συμφωνήσω μαζί σου, αν και πάντα με τον προβληματισμό μου, γιατί ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ το πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών να γίνεται χωριστά...
Υπερβολές. Πιο πολύ θα τα μπερδέψουν τα παιδιά έτσι, άσε που μπορεί να βρεθούν και σε μια μικρή σύγχυση για τον εαυτό τους. ΥΓ: Δεν είναι κάποιο στερεότυπο. Συνήθως ο μέσος άνδρας είναι δυνατότερος απ την μέση γυναίκα. Μην γυρνάμε και τις αλήθειες όπως μας βολεύει κάθε φορά.