Μητσοτάκης για Λάνθιμο: Ένας πρωτοπόρος Έλληνας μεταξύ των κορυφαίων του διεθνούς κινηματογράφου

Μητσοτάκης για Λάνθιμο: Ένας πρωτοπόρος Έλληνας μεταξύ των κορυφαίων του διεθνούς κινηματογράφου Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Τα συγχαρητήριά του στον Γιώργο Λάνθιμο για το βραβείο που κέρδισε στις φετινές Χρυσές Σφαίρες 2024 με την ταινία Poor Things, εκφράζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ένας πρωτοπόρος Έλληνας μεταξύ των κορυφαίων του διεθνούς κινηματογράφου» αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Γιώργο Λάνθιμο, επισημαίνοντας πως μετά και τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία η νέα βράβευση «αναδεικνύει τον Γιώργο σε έναν από τους πιο μεγάλους σύγχρονους σκηνοθέτες».

«Δικαιώνεται, έτσι, η τολμηρή ματιά του δημιουργού στην προσέγγιση επίκαιρων και, ταυτόχρονα, διαχρονικών θεμάτων μέσα από εκφραστικούς τρόπους με το δικό του μοναδικό στίγμα. Αποδεικνύοντας ότι το σινεμά παραμένει τέχνη για τους πολλούς, που γεφυρώνει την προσωπική αναζήτηση με τους κοινούς προβληματισμούς», σημειώνει. «Είμαστε όλοι υπερήφανοι. Συγχαρητήρια και πάλι!» καταλήγει ο πρωθυπουργός.

Λίνα Μενδώνη για Γιώργο Λάνθιμο: «Οι δυο “Χρυσές Σφαίρες” είναι ένας λαμπρός πρόλογος σε όσα ακολουθούν»

Με δήλωσή της και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη συνεχάρη τον Γιώργο Λάνθιμο, σημειώνοντας πως «αναγνωρίζεται η απίθανη δημιουργικότητά του, καθώς ανοίγει νέους δρόμους έκφρασης, στην κινηματογραφική τέχνη».

«Ο Γιώργος Λάνθιμος με τις δημιουργίες του, πρωταγωνιστεί ίσως στην πιο ανταγωνιστική αγορά της εποχής μας. Πιστεύω πώς η απονομή των δύο χρυσών σφαιρών αποτελούν έναν λαμπρό πρόλογο στα όσα επακολουθούν» κατέληξε η υπουργός.

Κασσελάκης για Λάνθιμο: «Ενας δημιουργός που όρισε ο ίδιος το μέλλον του»

Τα θερμά του συγχαρητήρια προς τον Γιώργο Λάνθιμο για την κατάκτηση της φετινής Χρυσής Σφαίρας καλύτερης ταινίας στην κατηγορία κωμωδία/μιούζικαλ έδωσε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «X» και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Ενας νέος άνθρωπος που ξεκίνησε από την Ελλάδα για να γίνει πολίτης του κόσμου και ένας από τους σημαντικότερους “auteur” του παγκόσμιου κινηματογράφου των ημερών μας», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης.

«Το Poor Things, που μιλάει με την ιδιαίτερη γλώσσα του Λάνθιμου για τη γυναικεία χειραφέτηση, το σύμπαν συμβολισμών, χρωμάτων, αισθημάτων είναι σίγουρα προσωπική επιτυχία ενός δημιουργού που όρισε ο ίδιος το μέλλον του. Μοιραζόμαστε τη χαρά του και είμαστε περήφανοι γι’ αυτόν», προσθέτει.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι σημαίνει η Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Κωμωδίας στο «Poor Things»

Οθόνες / Τι σημαίνει η Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Κωμωδίας στο «Poor Things»

Το Barbenheimer δεν συνέβη ακριβώς, το «Poor Things» αναστάτωσε τις Σφαίρες με μια νίκη-έκπληξη, ο Γιώργος Λάνθιμος και ο Κρίστοφερ Νόλαν ανεβαίνουν στην κούρσα των βραβείων και η Έμα Στόουν με τη Λίλι Γκλάντστοουν θα πρέπει να λύσουν τις «διαφορές» τους στα Όσκαρ, όπως και ο Κίλιαν Μέρφι με τον Πολ Τζιαμάτι.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Poor Things: Χρυσές Σφαίρες στον Γιώργο Λάνθιμο και την Έμα Στόουν

Πολιτισμός / «Poor Things»: Χρυσές Σφαίρες στον Γιώργο Λάνθιμο και την Έμα Στόουν

Χρυσή Σφαίρα απέσπασε ο Γιώργος Λάνθιμος για το «Poor Things» στην κατηγορία καλύτερη κωμωδία ή μιούζικαλ ενώ και η Έμα Στόουν επιβεβαίωσε τις φήμες κερδίζοντας τη Χρυσή Σφαίρα για καλύτερη γυναικεία ερμηνεία.
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμαρτωλά βαμπίρ, επίδοξοι bodybuilders και χαριτωμένα πάντα από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Αμαρτωλά βαμπίρ, επίδοξοι bodybuilders και χαριτωμένα panda από αύριο στους κινηματογράφους

Το κινηματογραφικό πρόγραμμα της (Μεγάλης) εβδομάδας απαρτίζεται από τρεις ταινίες, από τις οποίες ξεχωρίζει το μεγάλο, πρωτότυπο στοίχημα του Ράιαν Κούγκλερ με τίτλο «Sinners».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
UNESCO: Προτείνει να ανακηρυχθεί η 9η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Πολιτισμός / UNESCO: Προτείνει να ανακηρυχθεί η 9η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Η UNESCO επισημαίνει ότι η ελληνική υπήρξε η πρώτη lingua franca της Μεσογείου κατά την Ελληνιστική περίοδο, γλώσσα των Ευαγγελίων, των πρώτων επιστημονικών εγχειριδίων και των κειμένων που γέννησαν την Αναγέννηση και τον Διαφωτισμό
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Χαρίτος: Ο Γιώργος Λάνθιμος ψάχνει εναλλακτική λύση μετά την άρνηση του ΚΑΣ

Πολιτισμός / Λευτέρης Χαρίτος: Ο Γιώργος Λάνθιμος ψάχνει εναλλακτική λύση μετά την άρνηση του ΚΑΣ

«Δεν γίνεται κάθε φορά να βάζουμε μια ταυτότητα στην Ακρόπολη ανάλογα με το τι θέλουμε» ξεκαθάρισε ο γνωστός σκηνοθέτης και πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
LIFO NEWSROOM
Μεγάλη συναυλία στη μνήμη του Βασίλη Καρρά στο Καλλιμάρμαρο

Πολιτισμός / Μεγάλη συναυλία στη μνήμη του Βασίλη Καρρά στο Καλλιμάρμαρο

Κωνσταντίνος Αργυρός, Μίλτος Πασχαλίδης, Δέσποινα Βανδή, Αντώνης Ρέμος, Γιάννης Πλούταρχος, Έλενα Παπαρίζου, Πυξ Λαξ και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες, θα τραγουδήσουν στη μνήμη του Βασίλη Καρρά
LIFO NEWSROOM