Nosferatu: Κυκλοφόρησε το trailer για το νέο remake με την Λίλι Ρόουζ Ντεπ

Nosferatu: Βγείτε το trailer για το νέο remake με την Λίλι Ροούζ Ντεπ Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA, αρχείου
0

Πάνω από έναν αιώνα αφότου ο Nosferatu συστήθηκε στα κινηματογραφικά κοινά με την ομώνυμη ταινία του 1922, ο κλασσικός χαρακτήρας επιστρέφει τα Χριστούγεννα σε νέα εκδοχή με την Λίλι Ρόουζ Ντεπ υπό σκηνοθεσία του Ρόμπερτ Ίγκερς. 

Πλέον, μπορείτε να δείτε και το trailer της πολυαναμενόμενης παραγωγής, στο οποίο όμως δεν εμφανίζεται ο κεντρικός χαρακτήρας, όπως άλλωστε προστάζει η παράδοση του είδους, σύμφωνα με την οποία το «τέρας» πρέπει να εμφανίζεται στο τέλος.

Το φιλμ του Ιγκερς είναι μία νέα ματιά στην κλασσικό έργο «Nosferatu» του 1922, σε σκηνοθεσία Φ. Β. Μουρνάου, μία από τις πιο επιδραστικές ταινίες τρόμου στην ιστορία. Στην πραγματικότητα, ο χαρακτήρας του Nosferatu είναι βαθιά εμπνευσμένος από τον Κώμη Δράκουλα και το βιβλίο του Bram Stoker, όμως ο Μουρνάου δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τα πνευματικά δικαιώματα. Ο Γερμανός σκηνοθέτης, λοιπόν, άλλαξε μερικές από τις λεπτομέρειες του σεναρίου και κάπως έτσι γεννήθηκε ο Nosferatu, με τον χαρακτήρα να αποκτά την δική του μυθολογία στον αιώνα που ακολούθησε. 

Στην εκδοχή του Ρόμπερτ Ίγκερς, γνωστός για τις ταινίες τρόμου του με ιστορικά στοιχεία όπως «Ο φάρος» και «Ο άνθρωπος απ' τον Βορά», θα πρωταγωνιστήσουν η Λίλι Ρόουζ Ντεπ  στο ρόλο της νεαρής γυναίκας και ο Γουίλεμ Νταφόε, ο οποίος υποδύεται τον καθηγητή Albin Eberhart Von Franz, ενώ ο Μπιλ Σκάρσγκορντ θα παίξει τον κεντρικό ρόλο του Nosferatu. Μαζί τους θα βρεθούν και οι Νίκολας Χουλτ, Έμμα Κόριν, 'Ααρον Τέιλορ-Τζόνσον, Σάιμον ΜακΜπάρνεϊ και Ραλφ 'Αινεσον.

Ο Ρόμπερτ Ίγκερς ελπίζει να φτιάξει ένα remake της κλασσικής ταινίας εξίσου επιτυχημένο με αυτό του Βέρνερ Χέρζογκ, που σκηνοθέτησε την δική του εκδοχή με το «Νοσφεράτου: Ο Δράκουλας της Νύχτας» του 1979. 

Το «Nosferatu» θα κάνει πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες ανήμερα των Χριστουγέννων.

Με πληροφορίες από AFP

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Coca-Cola Hellenic ακύρωσε την εκδήλωσή της στο Καλλιμάρμαρο

Πολιτισμός / Η Coca-Cola Hellenic ακύρωσε την εκδήλωσή της στο Καλλιμάρμαρο

Σύμφωνα με την εταιρεία «κατά τη διάρκεια των εργασιών ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, τηρώντας απόλυτα τα αρχιτεκτονικά σχέδια και τις μελέτες, όπως είχαν υποβληθεί και εγκριθεί»
LIFO NEWSROOM
Όσκαρ: Πάνω από 500 διάσημοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες επικρίνουν την Ακαδημία για τη μη υποστήριξη του Χαμντάν Μπαλάλ

Πολιτισμός / Όσκαρ: Πάνω από 500 διάσημοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες επικρίνουν την Ακαδημία για τη μη υποστήριξη του Χαμντάν Μπαλάλ

Οι ηθοποιοί Μαρκ Ράφαλο και Πενέλοπε Κρουζ, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Αλφόνσο Κουαρόν συμπεριλαμβάνονται στα ονόματα που έχουν υπογράψει ανοιχτή επιστολή που καταδικάζει την έλλειψη δημόσιας υποστήριξης της Ακαδημίας προς τον Παλαιστίνιο κινηματογραφιστή
LIFO NEWSROOM
Αθωώθηκε η Dua Lipa για το «Levitating» – Το δικαστήριο απέρριψε αγωγή για λογοκλοπή

Πολιτισμός / Αθωώθηκε η Dua Lipa για το «Levitating» – Το δικαστήριο απέρριψε αγωγή για λογοκλοπή

Ο δικαστής είχε αποφανθεί τότε πως δεν υπήρχε καμία ένδειξη πως η Lipa ή οι συνδημιουργοί της είχαν ποτέ «πρόσβαση» στο τραγούδι του συγκροτήματος – βασικό προαπαιτούμενο για τη στοιχειοθέτηση περί λογοκλοπής
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας «Κική Δημουλά. Η Ποιήτρια»

Πολιτισμός / Τουρκία: Πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας «Κική Δημουλά. Η Ποιήτρια»

Στο συνέδριο συμμετείχε, μεταξύ άλλων και η κόρη της σπουδαίας ποιήτριας, Έλση Δημουλά, η οποία προέτρεψε τους μαθητές να «αγκαλιάσουν» τη γνώση και να τολμούν να εκφράζονται μέσα από την ποίηση
LIFO NEWSROOM
ΕΠΕΞ Τρόμος, Εγκογιάν και Ιζαμπέλ Ιπέρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τρόμος, Εγκογιάν και Ιζαμπέλ Ιπέρ από αύριο στους κινηματογράφους

Το κοψοχολιαστικό «Oddity», το «Seven Veils» με την Αμάντα Σέιφριντ, το «Α Traveler’s Needs» με την Ιζαμπέλ Ιπέρ και το γαλλικό crowdpleaser «En Fanfare» είναι μερικές από τις ταινίες που ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ