Ο Alessandro Michele δημιουργικός διευθυντής στον οίκο Valentino

Ο Αλεσάντρο Μικέλε δημιουργικός διευθυντής στον οίκο Βαλεντίνο Facebook Twitter
Ο Michele είναι βέβαιο ότι θα χαρίσει viral στιγμές και οι υψηλές πωλήσεις στον Valentino.
0

Μεταγραφών συνέχεια στον κόσμο της μόδας που κανένας δεν ξέρει τη επόμενη κίνηση των μεγάλων οίκων.

Μετά την αποχώρηση του Dries van Noten και τη αναζήτηση διαδόχου στον οίκο του, την αποχώρηση του Pier Paolo Piccioli από τον οίκο Valentino (λέγεται ότι οδεύει στον Givenchy), τα καλά νέα είναι η ανακοίνωση του νέου δημιουργικού διευθυντή του οίκου που είναι ο Alessandro Michele, πρώην δημιουργικός διευθυντής του οίκου Gucci από το 2015 έως το 2022.

Μετά την αποχώρηση του Pier Paolo Piccioli από τον οίκο Valentinoοι φήμες είχαν φουντώσει για το ποιος θα τον διαδεχθεί τον Piccioli και το όνομα του Michele ήταν ένα από τα επικρατέστερα. Η διοίκηση του οίκου Valentino μάλιστα ανακοίνωσε ότι δεν θα παρουσιάσει τις συλλογές υψηλής ραπτικής τον Ιούνιο, γεγονός που εξυπονοεί και την άμεση αποχώρηση του Piccioli όσο και τη αδυναμία του επόμενου να παρουσιάσει σε τόσο ικρό διάστημμα μια συλλογή.

Είναι πάντως η κατάλληλη εποχή και μάλλον όλα ήταν προσυμφωνημένα, αφού η ρήτρα μη ανταγωνισμού του Michele λήγει τον Μάρτιο ενώ έχει ξεκινήσει την ανακαίνιση σε ένα νέο σπίτι στη Ρώμη - κοντά στα κεντρικά γραφεία του Valentino.

Η περίοδος του Michele στον Gucci στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ο ιδιοσυγκρασιακός σχεδιαστής άλλαξε την εικόνα που είχαμε για τον συγκεκριμένο οίκο, έπαιξε με τα σύμβολά του, έφερε στα ρούχα επιρροές από την ιστορία, τη σύγχρονη πραγματικότητα, είχε χιούμορ και μια εντελώς φρέσκια εικόνα για το ποιος είναι ο νέος πελάτης του Gucci. H τελευταία δεκαετία έχει σφραγιστεί με το ύφος του.

Η εκλεκτική αισθητική του Michele-ένα μείγμα μποέμ, ρομαντικών και ρετρό στοιχείων - καθόρισε την ιταλική ετικέτα τη δεκαετία του 2010, προσελκύοντας διασημότητες όπως οι A$AP Rocky, Harry Styles, Diane Keaton, Miley Cyrus, Billie Eilish και Jared Leto. Χάρη στον Michele ο οίκος Gucci απέκτησε μια εντελώς νέα αισθητική.

Ο Michele είναι βέβαιο ότι θα χαρίσει viral στιγμές και οι υψηλές πωλήσεις στον Valentino, αφού αποδεδειγμένα έχει την ικανότητα να χτίζει τον κόσμο μιας μάρκας με μια αφοσιωμένη και μεγάλη βάση θαυμαστών της δουλειάς του.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λευτέρης Χαρίτος: Ο Γιώργος Λάνθιμος ψάχνει εναλλακτική λύση μετά την άρνηση του ΚΑΣ

Πολιτισμός / Λευτέρης Χαρίτος: Ο Γιώργος Λάνθιμος ψάχνει εναλλακτική λύση μετά την άρνηση του ΚΑΣ

«Δεν γίνεται κάθε φορά να βάζουμε μια ταυτότητα στην Ακρόπολη ανάλογα με το τι θέλουμε» ξεκαθάρισε ο γνωστός σκηνοθέτης και πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
LIFO NEWSROOM
Μεγάλη συναυλία στη μνήμη του Βασίλη Καρρά στο Καλλιμάρμαρο

Πολιτισμός / Μεγάλη συναυλία στη μνήμη του Βασίλη Καρρά στο Καλλιμάρμαρο

Κωνσταντίνος Αργυρός, Μίλτος Πασχαλίδης, Δέσποινα Βανδή, Αντώνης Ρέμος, Γιάννης Πλούταρχος, Έλενα Παπαρίζου, Πυξ Λαξ και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες, θα τραγουδήσουν στη μνήμη του Βασίλη Καρρά
LIFO NEWSROOM
Επιστολή καλλιτεχνών προς την Εθνική Πινακοθήκη: «Αποσύρετε τα έργα μας, αν δεν επιστρέψουν τα βανδαλισμένα»

Πολιτισμός / Επιστολή καλλιτεχνών προς την Εθνική Πινακοθήκη: «Αποσύρετε τα έργα μας, αν δεν επιστρέψουν τα βανδαλισμένα»

«Η ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης προστατεύεται συνταγματικά από το άρθρο 16» αναφέρουν, κατηγορώντας ευθέως την Πινακοθήκη και το υπουργείο Πολιτισμού για αδράνεια και προσβολή της συνταγματικής τάξης
THE LIFO TEAM
Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού

Πολιτισμός / «Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού»: Το πολυβραβευμένο θεατρικό έργο ανεβαίνει το φθινόπωρο στην Ελλάδα

Θεωρήθηκε «επαναστατικό» σαν έργο, καθώς ανέτρεψε τα ταμπού και τις προκαταλήψεις γύρω από τα άτομα με κώφωση, φέρνοντας στην επιφάνεια τη δύναμη των ανθρώπινων σχέσεων.
LIFO NEWSROOM
Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου εναντίον ΚΑΣ για την απόρριψη Λάνθιμου

Πολιτισμός / Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου εναντίον ΚΑΣ για την απόρριψη Λάνθιμου

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου δηλώνει τον έντονο προβληματισμό της για την πρόσφατη άρνηση έκδοσης άδειας γυρισμάτων στην Ακρόπολη για την ταινία Bugonia του Γιώργου Λάνθιμου
LIFO NEWSROOM
Ο Ράμι Μάλεκ, ο Βloody Hawk και η Ιζαμπέλ Ιπέρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ο Ράμι Μάλεκ, ο Βloody Hawk και η Ιζαμπέλ Ιπέρ από αύριο στους κινηματογράφους

To κατασκοπικό θρίλερ «The Amateur» και το ντοκιμαντέρ για τον δημοφιλή ράπερ βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή της εβδομαδιαίας κινηματογραφικής σοδειάς, η οποία αυτή τη φορά διαθέτει και κάποιες ενδιαφέρουσες επιλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: 70 χρόνια, 103 εκδηλώσεις με Μνουσκίν, Κέντριτζ, Τρίφονοφ και φωνές νέων δημιουργών

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Μνουσκίν, Κέντριτζ, Τρίφονοφ και φωνές νέων δημιουργών

Σε αυτήν την επετειακή χρονιά του φεστιβάλ, εκτός από ένα πλούσιο πρόγραμμα, θα δούμε νέες και σημαντικές συμπράξεις -όσα έρχονται στο Ηρώδειο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πειραιώς 260 και τον Λυκαβηττό.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ