Ο «Fresh Prince» μήνυσε την Epic Games για αντιγραφή των χορευτικών του στο Fortnite

Ο «Fresh Prince» μήνυσε την Epic Games για αντιγραφή των χορευτικών του στο Fortnite Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

O Αλφόνσο Ριμπέριο, πρωταγωνιστής του «The Fresh Prince of Bel-Air» μήνυσε τους δημιουργούς δύο βιντεοπαιχνιδιών.

Τους κατηγορεί πως αντέγραψαν τις χορευτικές κινήσεις χαρακτήρα που είχε υποδυθεί. 

Συγκεκριμένα η αγωγή κατατέθηκε ενάντια στην Epic Games, που έχει δημιουργήσει το Fortnite και στην Take-Two Interactive που έχει δημιουργήσει το NBA 2K.

Ο ηθοποιός κατηγορεί τις εταιρείες πως κερδοσκόπησαν από τη δημιουργική του έκφραση και την αναγνωρισιμότητά του. 

Ο χορός έγινε διάσημος από τον χαρακτήρα Κάρλτον Μπανκς στην κωμωδία που σημάδεψε τη δεκαετία του 1990 με πρωταγωνιστή τον Γουίλ Σμιθ.

O Ριμπέριο χόρεψε με επιτυχία τις κινήσεις στο «It's Not Unusual», του Τομ Τζόουνς κάτι που συνεχίζει να κάνει για τους θαυμαστές του. 

Ο ηθοποιός κατέθεσε τα απαραίτητα νομικά έγγραφα σε δικαστήριο της Καλιφόρνια. Ο δικηγόρος του ανέφερε πως η πνευματική ιδιοκτησία του πελάτη του έχει σφετεριστεί από την Epic Games στο πιο διάσημο παιχνίδι σήμερα στον κόσμο. 

Παράλληλα έκανε λόγο για την μεγάλη κερδοφορία που έχει σημειώσει η Epic και κατήγγειλε πως η εταιρεία απέτυχε να αντισταθμίσει ή ακόμα και να ζητήσει άδεια από τον Ριμπέριο για τη χρήση της ομοιότητάς του και της πνευματικής του ιδιοκτησίας. 

Έτσι ο Ριμπέριο επιδιώκει «τα δίκαια και εύλογα μερίδιά του από τα κέρδη που εισέπραξε η Epic από τη χρήση της πνευματικής του περιουσίας». 

Σημειώνεται πως ο ράπερ 2Milly επίσης κινήθηκε νομικά ενάντια στην Epic και την Take-Two νωρίτερα φέτος υποστηρίζοντας πως οι δημιουργοί του παιχνιδιού σφετερίστηκαν μια φιγούρα που επινόησε για ένα μουσικό βίντεο το 2014. 

Το Fortnite είναι σήμερα ένα από τα διασημότερα βιντεοπαιχνίδια στον κόσμο, ενώ το NBA 2K είναι ένα αντίστοιχο παιχνίδι που αφορά το μπάσκετ. 

Ούτε η Epic Games ούτε η Take-Two Interactive έχουν τοποθετηθεί για την αγωγή. 

Με πληροφορίες από ΒΒC

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών αναγνωρίζεται ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς

Πολιτισμός / Το Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών αναγνωρίζεται ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς

Το Σπαθάρειο Μουσείο ιδρύθηκε το 1991 σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου και στεγάστηκε αρχικά στην πλατεία Κασταλίας, προτού μεταφερθεί σε ιδιόκτητο κτήριο του Δήμου
LIFO NEWSROOM
Εγκαίνια για το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο – Ανακοινώθηκε η ημερομηνία

Πολιτισμός / Εγκαίνια για το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο – Ανακοινώθηκε η ημερομηνία

Η συντομογραφία του μουσείου, GEM (Grand Egyptian Museum), παραπέμπει και στην αγγλική λέξη "gem", που σημαίνει «πολύτιμος λίθος», τονίζοντας έτσι τη σημασία και τη μοναδικότητα του μουσείου ως ένα «κόσμημα» της αιγυπτιακής πολιτιστικής κληρονομιάς
LIFO NEWSROOM
Ένας οσκαρικός διεκδικητής, ένα υπέροχο μελόδραμα κι ένα arthouse slasher από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ένας οσκαρικός διεκδικητής, ένα υπέροχο μελόδραμα κι ένα arthouse slasher από αύριο στους κινηματογράφους

Το πολυσυζητημένο «Brutalist» του Μπρέιντι Κόρμπετ, η ευχάριστη έκπληξη που λέγεται «All Shall be Well» και η sui generis ταινία τρόμου «In a Violent Nature» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Κορυφαία διάκριση για την Κατερίνα Ευαγγελάτου από τη Γαλλική Δημοκρατία

Πολιτισμός / Κορυφαία διάκριση για την Κατερίνα Ευαγγελάτου από τη Γαλλική Δημοκρατία

Στη σκηνοθέτιδα και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ο τίτλος του Ιππότη του Τάγματος των Γραμμάτων και των Τεχνών και στον σκηνοθέτη Μιχαήλ Μαρμαρινό το παράσημο του Αξιωματικού του Τάγματος των Γραμμάτων και των Τεχνών.
LIFO NEWSROOM
Barbie Hsu: Πέθανε σε ηλικία 48 ετών η εμβληματική ηθοποιός του «Meteor Garden»

Πολιτισμός / Barbie Hsu: Πέθανε σε ηλικία 48 ετών η εμβληματική ηθοποιός του «Meteor Garden»

Η Hsu είχε ιστορικό επιληψίας και καρδιακής νόσου και είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν λόγω κρίσεων. Αφήνει πίσω τον σύζυγό της, τον Νοτιοκορεάτη τραγουδιστή DJ Koo, καθώς και δύο παιδιά από τον προηγούμενο γάμο της
LIFO NEWSROOM