Στο κυνήγι της κληρονομιάς 275 εκατ. του Μαραντόνα - Δεν ήθελε να αφήσει τίποτα στα παιδιά του

Στο κυνήγι της κληρονομιάς 275 εκατ. του Μαραντόνα - Δεν ήθελε να αφήσει τίποτα στα παιδιά του Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

O Nτιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα πέρασε στην αιωνιότητα, αλλά η περιουσία που δημιούργησε μέσα από τη διαδρομή του στα γήπεδα του κόσμου, παραμένει πίσω στη γη.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν τα ΜΜΕ της Αργεντινής στις ημέρες νοσηλείας στις αρχές Νοεμβρίου, τα περιουσιακά στοιχεία του Μαραντόνα ανέρχονταν σε 275 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων κινητών και ακινήτων.


Μια κληρονομιά που ο Μαραντόνα φάνηκε πως δεν επιθυμούσε αφήσει στα παιδιά του. «Δεν πεθαίνω και σε καμία περίπτωση δεν αφήνω τίποτα στα παιδιά μου», είχε δηλώσει ο Μαραντόνα πριν από λίγους μήνες.


«Όλα όσα έχω κερδίσει θα δωρίσω και θα τα δώσω σε κάποιον άλλο», είχε πει απευθυνόμενος στην κόρη του Τζιανίνα. «Δεν θα της αφήσω ούτε μια δεκάρα, πρέπει να γνωρίζει ότι ούτε αυτή, ούτε η αδερφή της, ούτε η μητέρα της θα έχουν τίποτα μετά το θάνατό μου. Θα αφήσω τα πάντα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, θα δώσουν τα χρήματά μου σε αυτούς που έχουν ανάγκη και όχι σε όποιον θέλει να με εκμεταλλευτεί.»


Πριν ένα χρόνο είχε καταθέσει μάλιστα αγωγή εναντίον τους, κατηγορώντας και τις τρεις ότι του έκλεψαν περίπου 9 εκατομμύρια δολάρια. «Ο πατέρας μου είναι άρρωστος και τώρα πεθαίνει και δεν ξέρει πια τι λέει», είχε πει η Τζιανίνα.


Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ στην Αργεντινή η κληρονομιά του Μαραντόνα, εάν δεν το έχει κάνει εκείνος, θα πρέπει να μοιραστεί και στα άλλα αναγνωρισμένα παιδιά του, Ντιέγκο Τζούνιορ και Τζάνα Μαραντόνα αλλά και τον Ντιέγκο Φερνάντο Μαραντόνα.


Ο Ντιέγκο φέρεται να είχε και άλλα τρία παιδιά που μεγάλωσαν στην Κούβα, τα οποία απέκτησε με τρεις διαφορετικές γυναίκες κατά τη διάρκεια της περιόδου που ζούσε εκεί, έχοντας γίνει ο καλύτερος φίλος του Φιντέλ Κάστρο.


Πάντως ο Λούις Βεντούρα, Αργεντινός δημοσιογράφος και φίλος του Μαραντόνα, όπως αναφέρει η ιταλική ιστoσελίδα calcioefinanza, λίγες ώρες μετά το θάνατο του διάσημου Αργεντινού, εξήγησε ότι τα χρήματα είχαν «μερικώς σπαταληθεί» από τον ίδιο, και σε μεγάλο βαθμό, κλαπεί «από εκείνους που τον περιβάλλουν για να τον παραπλανήσουν και να αδειάσουν τις τσέπες του».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σεντ-Εξιπερί, η Νίκι ντε Σεν Φαλ και o Μπιλ Μάρεϊ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ο Σεντ-Εξιπερί, η Νίκι ντε Σεν Φαλ και o Μπιλ Μάρεϊ από αύριο στους κινηματογράφους

Μέτρια κινηματογραφική εβδομάδα, με δυο βιογραφικά δράματα που απογοητεύουν, μια κακόβουλη crime κωμωδία και μια διασκευή video game απευθυνόμενη στο οικογενειακό κοινό ανάμεσα στις νέες κυκλοφορίες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
«Τα Όσκαρ δεν φτιάχτηκαν για εμάς»: Η Χάλι Μπέρι λέει στις μαύρες ηθοποιούς να σταματήσουν να «ποθούν» τα χρυσά αγαλματίδια

Πολιτισμός / «Το σύστημα δεν φτιάχτηκε για εμάς»: Η Χάλι Μπέρι λέει στις μαύρες ηθοποιούς να σταματήσουν να «ποθούν» τα Όσκαρ

Η μόνη μαύρη γυναίκα που έχει κερδίσει Όσκαρ 'Α γυναικείου ρόλου δήλωσε ότι η ιστορική νίκη της τελικά επρόκειτο για ανωμαλία και όχι αλλαγή κατεύθυνσης από την Ακαδημία
LIFO NEWSROOM
Το Υπουργείο Πολιτισμού και η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζουν: 3ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Πολιτισμός / 3ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: Μια κατανυκτική εμπειρία στους δρόμους και στα τοπόσημα της Αθήνας

Σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Κουμεντάκη, το φεστιβάλ θα παρουσιάσει περισσότερες από 40 συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις σε εκκλησίες, μουσεία, αρχαιολογικούς και συναυλιακούς χώρους, καλωσορίζοντας για πρώτη φορά στο πρόγραμμά του και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.
LIFO NEWSROOM
Μουσείο Πράδο: Πλαστός ο «χαμένος πίνακας» του Καραβάτζιο – Στο στόχαστρο έμπορος τέχνης για απάτη

Πολιτισμός / Μουσείο Πράδο: Πλαστός ο «χαμένος πίνακας» του Καραβάτζιο – Στο στόχαστρο έμπορος τέχνης για απάτη

Η έκθεση του Πράδο ήταν καταπέλτης: το έργο δεν είναι αυθεντικός Καραβάτζιο, αλλά δημιούργημα αγνώστου καλλιτέχνη με «μέτρια τεχνική αρτιότητα», εκτιμώντας την πραγματική αξία του σε μόλις 22.000 ευρώ
LIFO NEWSROOM
Βραβεία GLAAD - Σίνθια Ερίβο: «Οι αντωνυμίες they/them υπάρχουν από τις απαρχές του κόσμου»

Πολιτισμός / Βραβεία GLAAD - Σίνθια Ερίβο: «Οι αντωνυμίες they/them υπάρχουν από τις απαρχές του κόσμου»

Η ηθοποιός τιμήθηκε με το βραβείο Stephen F. Kolzak, το οποίο απονέμεται σε «ανοιχτά queer μέλη της κοινότητας του θεάματος ή των MME για το έργο τους προς την εξάλειψη της ομοφοβίας»
LIFO NEWSROOM
Η Ακαδημία ζητά συγγνώμη για τη μη στήριξη στον Παλαιστίνιο νικητή των Όσκαρ, Χαμντάν Μπαλάλ

Πολιτισμός / Η Ακαδημία ζητά συγγνώμη για τη μη στήριξη στον Παλαιστίνιο νικητή των Όσκαρ, Χαμντάν Μπαλάλ

«Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από τον κ. Μπαλάλ και όλους τους καλλιτέχνες που αισθάνθηκαν ότι δεν υποστηρίχθηκαν από την προηγούμενη δήλωσή μας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Η Coca-Cola Hellenic ακύρωσε την εκδήλωσή της στο Καλλιμάρμαρο

Πολιτισμός / Η Coca-Cola Hellenic ακύρωσε την εκδήλωσή της στο Καλλιμάρμαρο

Σύμφωνα με την εταιρεία «κατά τη διάρκεια των εργασιών ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, τηρώντας απόλυτα τα αρχιτεκτονικά σχέδια και τις μελέτες, όπως είχαν υποβληθεί και εγκριθεί»
LIFO NEWSROOM
Όσκαρ: Πάνω από 500 διάσημοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες επικρίνουν την Ακαδημία για τη μη υποστήριξη του Χαμντάν Μπαλάλ

Πολιτισμός / Όσκαρ: Πάνω από 500 διάσημοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες επικρίνουν την Ακαδημία για τη μη υποστήριξη του Χαμντάν Μπαλάλ

Οι ηθοποιοί Μαρκ Ράφαλο και Πενέλοπε Κρουζ, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Αλφόνσο Κουαρόν συμπεριλαμβάνονται στα ονόματα που έχουν υπογράψει ανοιχτή επιστολή που καταδικάζει την έλλειψη δημόσιας υποστήριξης της Ακαδημίας προς τον Παλαιστίνιο κινηματογραφιστή
LIFO NEWSROOM