Θεσσαλονίκη: Η άμπωτη στο Θερμαϊκό αποκάλυψε έναν υποθαλάσσιο σκουπιδότοπο

Θεσσαλονίκη: Η άμπωτη στο Θερμαϊκό αποκάλυψε έναν σκουπιδότοπο Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΤ.
0

Το φυσικό φαινόμενο της άμπωτης στο Θερμαϊκό Κόλπο, στη Θεσσαλονίκη αποκάλυψε έναν υποθαλάσσιο σκουπιδότοπο ο οποίος αποτελεί ρύπανση για την περιοχή.

Μπάζα, σκουπίδια και ελαστικά συνθέτουν το σκηνικό ενός απέραντου σκουπιδότοπου, στον βυθό της θάλασσας. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι ευθύνες για αυτήν την κατάσταση βαραίνουν τόσο τους πολίτες όσο και τις αρχές.

«Ξέρουμε πόσο μολυσματικά είναι τα ελαστικά για αυτή την περιοχή, από τη στιγμή που είναι και βιότοπος για πολλά πτηνά. Σε αυτή την περιοχή έρχονται και κάνουν στάση όταν μεταναστεύουν», ανέφερε εθελοντής.

Η υποχώρηση των υδάτων φαίνεται πως έγινε αφορμή να αποκαλυφθεί η εκτεταμένη ρύπανση του θαλάσσιου βυθού της δυτικής ακτής του κόλπου. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος της Κ. Μακεδονίας έχουν ξεκινήσει εργασίες για τον καθαρισμό της περιοχής.

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΝ: «θα γκρεμιστούν τα αυθαίρετα που κτίζονται στη Μύκονο»

Περιβάλλον / ΥΠΕΝ: «θα γκρεμιστούν τα αυθαίρετα που κτίζονται στη Μύκονο»

Ο υπουργός κατέληξε επισημαίνοντας ότι με την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού, το τοπίο θα ξεκαθαρίσει πλήρως μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια, διαμορφώνοντας ένα σαφές πλαίσιο για το πού επιτρέπεται και πού απαγορεύεται η δόμηση
LIFO NEWSROOM
Συμφωνία του Παρισιού: Μόνο 13 από τις 195 χώρες τήρησαν την προθεσμία του ΟΗΕ για νέους κλιματικούς στόχους

Περιβάλλον / Συμφωνία του Παρισιού: Μόνο 13 από τις 195 χώρες τήρησαν την προθεσμία του ΟΗΕ για νέους κλιματικούς στόχους

Η Συμφωνία του Παρισιού, που υπογράφηκε το 2015, δεσμεύει τις χώρες να διατηρήσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη κάτω από τους 1,5°C σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΝ: Ακύρωσε την έγκριση αιολικού σταθμού στα Βαρδούσια Όρη

Περιβάλλον / ΥΠΕΝ: Ακύρωσε την έγκριση αιολικού σταθμού στα Βαρδούσια Όρη

Ακυρώθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η περιβαλλοντική αδειοδότηση για την κατασκευή ενός αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα Βαρδούσια Όρη, ο οποίος προγραμματιζόταν να κατασκευαστεί σε Ζώνη Ειδικής Προστασίας του δικτύου Νatura, σε υψόμετρο 1.800 μέτρων.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ