Ανησυχία για όρκες που παγιδεύτηκαν σε πάγο στην Ιαπωνία

Ανησυχία για όρκες που παγιδεύτηκαν σε πάγο στην Ιαπωνία Facebook Twitter
0

Αυξάνεται η ανησυχία για την επιβίωση για όρκες που φαίνεται να έχουν παγιδευτεί σε πάγο ανοιχτά των ακτών του Χοκάιντο στη βόρεια Ιαπωνία. 

Πλάνα που μεταδόθηκαν από το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK την Τρίτη έδειχναν τουλάχιστον 10 όρκες να ξεπροβάλλουν από ένα μικρό κενό στην επιφάνεια του νερού περίπου 1 χλμ. από την ακτή Ραούσου στη χερσόνησο Σιρετόκο, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco που φημίζεται για την άγρια φύση του.

Η ακτοφυλακή του Ραούσου ανακοίνωσε ότι πρέπει να περιμένουν να σπάσει ο πάγος, ο οποίος είχε καταστήσει αδύνατη την προσπάθεια απελευθέρωσης των θηλαστικών από εκεί. «Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να περιμένουμε να σπάσει ο πάγος και να διαφύγουν με αυτόν τον τρόπο» δήλωσε εκπρόσωπός της. 

Η θάλασσα στα ανοικτά του ανατολικού Χοκάιντο, του βορειότερου νησιού της Ιαπωνίας, σκεπάζεται κάθε χειμώνα από πάγο. Η ποσότητά του έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας της θάλασσας που προκαλείται από την κλιματική κρίση. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το γεγονός ότι δεν φυσούσε αυτή την εβδομάδα σήμαινε ότι οι πάγοι δεν είχαν μετακινηθεί σχεδόν καθόλου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι όρκες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην περιοχή. Το 2005, πολλά θηλαστικά πέθαναν αφού παγιδεύτηκαν σε πάγο ανοιχτά της ίδιας περιοχής. 

Με πληροφορίες από Guardian


 

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλιματική αλλαγή: Οι φτωχές χώρες χρειάζονται τουλάχιστον $1 τρισ. τον χρόνο για την πράσινη μετάβαση

Περιβάλλον / Κλιματική αλλαγή: Οι φτωχές χώρες χρειάζονται τουλάχιστον $1 τρισ. τον χρόνο για την πράσινη μετάβαση

Οι πλουσιότερες χώρες στον κόσμο έχουν δεσμευθεί να στηρίξουν οικονομικά τις φτωχότερες, με 100 δισ. δολάρια τον χρόνο, ωστόσο τα κονδύλια ξεκίνησαν να αποδεσμεύονται όπως πρέπει, μόλις το 2022
LIFO NEWSROOM
Το λεξικό της COP29: Βασικές έννοιες για τη φετινή διάσκεψη για το κλίμα στο Αζερμπαϊτζάν

Περιβάλλον / COP29: Όροι-κλειδιά και βασικές έννοιες της Διάσκεψης για το Κλίμα στο Αζερμπαϊτζάν

Το Αζερμπαϊτζάν είναι από τα πρώτα κράτη που αναπτύχθηκαν οικονομικά λόγω πετρελαίου και εξακολουθεί να βασίζεται στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο για το 90% των εξαγωγών του
LIFO NEWSROOM
Η ανθρωπότητα έχει ήδη θερμάνει τον πλανήτη κατά 1,5°C από το 1700

Περιβάλλον / Από το 1700 μέχρι σήμερα, η ανθρωπότητα έχει θερμάνει τον πλανήτη κατά 1,5°C

Η αλλαγή της βάσης εκτίμησης μπορεί να θεωρηθεί ως «μετακίνηση των στόχων» για την κλιματική δράση, καθώς το τρέχον επίπεδο θέρμανσης είναι σαφώς κοντά στο όριο των 1,5°C, ανεξάρτητα από την αρχική βάση
LIFO NEWSROOM