Απελευθερώθηκαν μόνες τους οι όρκες που είχαν παγιδευτεί στον πάγο

Δραπέτευσαν μόνες τους οι όρκες που παγιδεύτηκαν σε πάγο στην Ιαπωνία Facebook Twitter
0

Ένα κοπάδι από περίπου δώδεκα όρκες που παγιδεύτηκε από πάγο στα ανοικτά του βορειότερου νησιού της Ιαπωνίας φαίνεται ότι κατάφερε να απελευθερωθεί, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Οι εγκλωβισμένες όρκες εντοπίστηκαν από έναν ψαρά νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σχεδόν ένα χιλιόμετρο ανοικτά του Χοκάιντο. Πλάνα από drone έδειχναν τα θηλαστικά στοιβαγμένα σχεδόν το ένα πάνω στο άλλο και να βγάζουν τα κεφάλια τους από το νερό για να αναπνεύσουν.

Τα πλάνα προβλήθηκαν στην ιαπωνική τηλεόραση, προκαλώντας κύμα δημόσιας ανησυχίας για τα ζώα αυτή την εβδομάδα και εκκλήσεις για κυβερνητική βοήθεια.

Ωστόσο, σήμερα αξιωματούχοι ανέφεραν ότι την τελευταία φορά που τις παρακολούθησαν φαίνεται να είχαν απομακρυνθεί από το σημείο. 

«Πιστεύουμε ότι κατάφεραν να διαφύγουν με ασφάλεια», είπε ένας τοπικός αξιωματούχος στην παραθαλάσσια πόλη Ραουσού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ιαπωνικών μέσων ενημέρωσης, οι όρκες, σε αντίθεση με άλλες μεγάλες φάλαινες, δεν μπορούν να παραμείνουν κάτω από το νερό για πολύ και πρέπει να βγαίνουν ξανά στην επιφάνεια κάθε λίγα λεπτά.

Με πληροφορίες από BBC


 

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το λιώσιμο των πάγων απειλεί την τροφή και το νερό δύο δισ. ανθρώπων, προειδοποιεί ο ΟΗΕ

Περιβάλλον / Το λιώσιμο των πάγων απειλεί την τροφή και το νερό δύο δισ. ανθρώπων, προειδοποιεί ο ΟΗΕ

Έκθεση της Unesco υπογραμμίζει την «άνευ προηγουμένου» απώλεια των παγετώνων της Γης που οφείλεται στην κλιματική κρίση και απειλεί τα οικοσυστήματα, τη γεωργία και τις πηγές νερού
LIFO NEWSROOM
Οι θερμοκρασίες ρεκόρ που καταγράφηκαν το 2024 επιτάχυναν το λιώσιμο των πάγων και την άνοδο της στάθμης των θαλασσών

Περιβάλλον / Οι θερμοκρασίες ρεκόρ του 2024 επιτάχυναν το λιώσιμο των πάγων

Οι μέσες ετήσιες θερμοκρασίες το 2024 ήταν κατά 1,55° Κελσίου υψηλότερες σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή, ξεπερνώντας κατά 0,1° Κελσίου το προηγούμενο ρεκόρ του 2023, επεσήμανε ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός
LIFO NEWSROOM