COP26: Εκνευρισμένη η βασίλισσα Ελισάβετ με τους ηγέτες «που μιλούν, αλλά δεν αναλαμβάνουν δράση για το κλίμα»

COP26: Εκνευρισμένη η βασίλισσα Ελισάβετ με τους ηγέτες - «Όχι μόνο λόγια, και πράξεις για το κλίμα» Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: ΑΡ
0

«Εκνευρισμένη» δήλωσε η βασίλισσα Ελισάβετ της Βρετανίας από τους παγκόσμιους ηγέτες που μιλούν για την κλιματική αλλαγή, αλλά δεν κάνουν τίποτα για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. 


Όπως πρόσθεσε, παραμένει ακόμη ασαφές το ποιος θα εμφανιστεί τελικά στη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στη Γλασκώβη (COP26). 

Η σπάνια εμπλοκή της βασίλισσας στην κλιματική πολιτική των ισχυρών του κόσμου προέκυψε εν μέσω ολοένα και αυξανόμενης ανησυχίας πως ο Σι Τζιπίνγκ, ο ηγέτης της χώρας με τις μεγαλύτερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, δεν θα παραστεί στη σύνοδο που ξεκινά στις 31 Οκτωβρίου. 

Πολλοί ηγέτες της Δύσης -όπως ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον- έχουν πολλάκις απευθύνει προειδοποίηση πως ο κόσμος πρέπει να αλλάξει ώστε να επιβραδυνθεί η κλιματική αλλαγή, ωστόσο σύμφωνα με τους ακτιβιστές, οι ηγέτες λένε πολλά και κάνουν ελάχιστα. 


Η βασίλισσα που αναμένεται να δώσει το «παρών» στην 26 διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, εμφανίστηκε να ασπάζεται αυτήν την άποψη, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Κάρντιφ. 


«Απίθανο, δεν είναι; Ακούω όλη την ώρα για την COP. Και ακόμα δεν ξέρω ποιος θα έρθει» ανέφερε η 95χρονη μονάρχης στην Καμίλα, Δούκισσα της Κορνουάλης και σύζυγο του πρωτότοκού της γιου, Καρόλου. 


«Γνωρίζουμε μόνον ποιοι δεν θα έρθουν. Είναι πραγματικά εκνευριστικό όταν μιλάνε, αλλά δεν αναλαμβάνουν δράση» πρόσθεσε η ίδια. 

Τα σχόλια αυτά έγιναν στο πλαίσιο μιας ιδιωτικής της κουβέντας με την Καμίλα. 

«Τα σχόλια έγιναν ιδιωτικά και έτσι θα έπρεπε να μείνουν» ανέφερε στο Sky News ο υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς. 

Πρόκειται για το τρίτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που κατηγορεί για ολιγωρία και αδράνεια τους ηγέτες, μετά τον Κάρολο και τον γιο του Ουίλιαμ που επίσης είχαν διαμηνύσει πως από τη διάσκεψη πρέπει να προκύψουν πράξεις, όχι λόγια. 

Με πληροφορίες από Reuters/SkyNews

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτές είναι οι πιο μολυσμένες πόλεις του κόσμου

Περιβάλλον / Αυτές είναι οι πιο μολυσμένες χώρες του κόσμου - Η θέση της Ελλάδας

Τα προβλήματα είναι πιθανό να επιδεινωθούν αφού οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα σταματήσουν να μοιράζονται δεδομένα για την ποιότητα του αέρα που συγκεντρώθηκαν από τις πρεσβείες και τα προξενεία τους παγκοσμίως λόγω «περιορισμών χρηματοδότησης»
LIFO NEWSROOM
«Ματωμένο φεγγάρι» και… εξαφάνιση των δακτυλίων του Κρόνου: Τα αστρονομικά γεγονότα του Μαρτίου

Περιβάλλον / «Ματωμένο φεγγάρι» και… εξαφάνιση των δακτυλίων του Κρόνου: Τα αστρονομικά γεγονότα του Μαρτίου

Τη νύχτα της 13ης προς 14η Μαρτίου, οι παρατηρητές του ουρανού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ολική έκλειψη Σελήνης, γνωστή και ως «Ματωμένο Φεγγάρι»
LIFO NEWSROOM
Τι εμποδίζει τις χώρες να καταργήσουν σταδιακά τα ορυκτά καύσιμα

Περιβάλλον / Τι εμποδίζει τις χώρες να καταργήσουν σταδιακά τα ορυκτά καύσιμα

Οι εταιρείες μπορούν να μηνύσουν τις κυβερνήσεις για το κλείσιμο πετρελαιοπηγών και ορυχείων - και ο κίνδυνος τεράστιων αποζημιώσεων ήδη εμποδίζει τις χώρες να ψηφίσουν πράσινους νόμους, λένε οι υπουργοί
LIFO NEWSROOM