Το lockdown βοήθησε δύο πάντα να ζευγαρώσουν για πρώτη φορά - Μετά από 10 χρόνια

Το lockdown βοήθησε δύο πάντα να ζευγαρώσουν για πρώτη φορά - Μετά από 10 χρόνια Facebook Twitter
0

Αυτό που δεν κατάφερε η ίδια η φύση και η Επιστήμη, το κατάφερε το lockdown λόγω κορωνοϊού: Δύο πάντα κατάφεραν επιτέλους να ζευγαρώσουν για πρώτη φορά, μετά από ακούραστες προσπάθειες δέκα ετών από τους υπεύθυνους ζωολογικού κήπου.

Κάπως έτσι, ο Ying Ying και η Le Le, τα γιγάντια πάντα που φιλοξενούνται στο Ocean Park του Χονγκ Κονγκ, ίσως περιμένουν απόγονο.

Την ανακοίνωση έκαναν με ενθουσιασμό οι άνθρωποι του ζωολογικού κήπου: «Η επιτυχής αυτή διαδικασία ζευγαρώματος γεννά μεγάλο ενθουσιασμό σε όλους εμάς, καθώς η πιθανότητα εγκυμοσύνης μέσω φυσικού ζευγαρώματος είναι υψηλότερη απ'ό,τι με τεχνητή γονιμοποίηση» τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Μάικλ Μπους, διευθυντής ζωολογικών λειτουργιών του Ocean Park.

Το lockdown βοήθησε δύο πάντα να ζευγαρώσουν για πρώτη φορά - Μετά από 10 χρόνια Facebook Twitter

Εξαιτίας της πανδημίας, το ζωολογικό πάρκο ήταν κλειστό για το κοινό από τα τέλη Ιανουαρίου. Σ'αυτό το διάστημα, το προσωπικό παρατήρησε συγκεκριμένες συμπεριφορές των γιγάντιων πάντα που συνήθως καταγράφονται κατά την κοινή αναπαραγωγική περίοδο, μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου κάθε έτους.

«Από τα τέλη Μάρτη, η Ying Ying άρχισε να περνά περισσότερο χρόνο παίζοντας στο νερό ενώ ο Le Le άφηνες το οσφρητικό του αποτύπωμα στο χώρο, αναζητώντας τη μυρωδιά της Ying Ying στην περιοχή της» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παρότι είναι νωρίς για τους επιστήμονες του πάρκου να γνωρίζουν αν υπάρχει... διάδοχος, παρατηρούν από κοντά το σώμα και τις αλλαγές στη συμπεριφορά της Ying Ying. «Αν η προσπάθεια ήταν επιτυχής, τα σημάδια εγκυμοσύνης - μεταξύ αυτών ορμονικές διακυμάνσεις και αλλαγές συμπεριφοράς - θα φανούν στις αρχές Ιουνίου, παρότι υπάρχει πάντα η πιθανότητα ψευδοκύησης» τόνισε ο Μπους.

Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη στο πλαίσιο των αδιάλειπτων προσπαθειών διατήρησης του είδους που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη λίστα των ευάλωτων - ένα βήμα από την κατηγορία των υπό απειλή ζώων.

Υπάρχουν μόλις 1.000 γιγάντια πάντα που ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον, σύμφωνα με το Ocean Park.

Με πληροφορίες από CNN

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλιματική αλλαγή: Οι φτωχές χώρες χρειάζονται τουλάχιστον $1 τρισ. τον χρόνο για την πράσινη μετάβαση

Περιβάλλον / Κλιματική αλλαγή: Οι φτωχές χώρες χρειάζονται τουλάχιστον $1 τρισ. τον χρόνο για την πράσινη μετάβαση

Οι πλουσιότερες χώρες στον κόσμο έχουν δεσμευθεί να στηρίξουν οικονομικά τις φτωχότερες, με 100 δισ. δολάρια τον χρόνο, ωστόσο τα κονδύλια ξεκίνησαν να αποδεσμεύονται όπως πρέπει, μόλις το 2022
LIFO NEWSROOM
Το λεξικό της COP29: Βασικές έννοιες για τη φετινή διάσκεψη για το κλίμα στο Αζερμπαϊτζάν

Περιβάλλον / COP29: Όροι-κλειδιά και βασικές έννοιες της Διάσκεψης για το Κλίμα στο Αζερμπαϊτζάν

Το Αζερμπαϊτζάν είναι από τα πρώτα κράτη που αναπτύχθηκαν οικονομικά λόγω πετρελαίου και εξακολουθεί να βασίζεται στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο για το 90% των εξαγωγών του
LIFO NEWSROOM
Η ανθρωπότητα έχει ήδη θερμάνει τον πλανήτη κατά 1,5°C από το 1700

Περιβάλλον / Από το 1700 μέχρι σήμερα, η ανθρωπότητα έχει θερμάνει τον πλανήτη κατά 1,5°C

Η αλλαγή της βάσης εκτίμησης μπορεί να θεωρηθεί ως «μετακίνηση των στόχων» για την κλιματική δράση, καθώς το τρέχον επίπεδο θέρμανσης είναι σαφώς κοντά στο όριο των 1,5°C, ανεξάρτητα από την αρχική βάση
LIFO NEWSROOM