Νέα σφαγή στα Νησιά Φερόε: Σκότωσαν τουλάχιστον 52 δελφίνια

Νέα σφαγή στα Νησιά Φερόε: Σκότωσαν τουλάχιστον 52 δελφίνια Facebook Twitter
Πηγή: Sea Shepherd UK.
0

Τουλάχιστον 52 δελφίνια σφαγιάστηκαν στα Νησιά Φερόε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τη θανάτωση ακόμη 1.428, που οδήγησε σε παγκόσμια κατακραυγή.

Τα δελφίνια αρχικά προορίζονταν να σημανθούν και στη συνέχεια να αφεθούν ελεύθερα στη θάλασσα. Ωστόσο, το τοπικό μουσείο Φυσικής Ιστορίας είπε πως δεν είχε προσωπικό για να κάνει τις απαραίτητες σημάνσεις και καταγραφές.

Τότε, αντί να αφήσουν τα δελφίνια πίσω στον ωκεανό χωρίς σημάνσεις, οι φαλαινοθήρες αποφάσισαν να τα σφάξουν.

Η Βαλεντίνα Κραστ, ακτιβίστρια με την περιβαλλοντική ομάδα «Sea Shepherd», χαρακτήρισε τις σφαγές «ασυγχώρητες».

«Προφανώς το τελευταίο κυνήγι και η κριτική που ακολούθησε μετά από αυτό δεν τους έκανε να ξανασκεφτούν τη συμπεριφορά τους» τόνισε και πρόσθεσε πως «είχαν ένα πρόγραμμα επιστημονικής έρευνας για τη σήμανση δελφινιών ώστε να τα παρακολουθούν. Όμως επειδή δε διέθεταν προσωπικό για τη σήμανση αποφάσισαν να τα δολοφονήσουν». 

Πρόσφατα, σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η σφαγή πάνω από 1.400 δελφινιών στην ίδια περιοχή, στο πλαίσιο εθίμου. Το κυνήγι τους ονομάζεται Grindadrap.

Τα δελφίνια παρασύρονται από μηχανοκίνητα σκάφη προς την ακτή και στη συνέχεια θανατώνονται από τους φαλαινοθήρες στις ακτές χρησιμοποιώντας καμάκια, ακόμη και τρυπάνια. Το Grindadrap θεωρείται παράδειγμα παραδοσιακής «φαλαινοθηρίας των αβορίγινων».

Με πληροφορίες από SkyNews

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλιματική αλλαγή: Οι φτωχές χώρες χρειάζονται τουλάχιστον $1 τρισ. τον χρόνο για την πράσινη μετάβαση

Περιβάλλον / Κλιματική αλλαγή: Οι φτωχές χώρες χρειάζονται τουλάχιστον $1 τρισ. τον χρόνο για την πράσινη μετάβαση

Οι πλουσιότερες χώρες στον κόσμο έχουν δεσμευθεί να στηρίξουν οικονομικά τις φτωχότερες, με 100 δισ. δολάρια τον χρόνο, ωστόσο τα κονδύλια ξεκίνησαν να αποδεσμεύονται όπως πρέπει, μόλις το 2022
LIFO NEWSROOM
Το λεξικό της COP29: Βασικές έννοιες για τη φετινή διάσκεψη για το κλίμα στο Αζερμπαϊτζάν

Περιβάλλον / COP29: Όροι-κλειδιά και βασικές έννοιες της Διάσκεψης για το Κλίμα στο Αζερμπαϊτζάν

Το Αζερμπαϊτζάν είναι από τα πρώτα κράτη που αναπτύχθηκαν οικονομικά λόγω πετρελαίου και εξακολουθεί να βασίζεται στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο για το 90% των εξαγωγών του
LIFO NEWSROOM
Η ανθρωπότητα έχει ήδη θερμάνει τον πλανήτη κατά 1,5°C από το 1700

Περιβάλλον / Από το 1700 μέχρι σήμερα, η ανθρωπότητα έχει θερμάνει τον πλανήτη κατά 1,5°C

Η αλλαγή της βάσης εκτίμησης μπορεί να θεωρηθεί ως «μετακίνηση των στόχων» για την κλιματική δράση, καθώς το τρέχον επίπεδο θέρμανσης είναι σαφώς κοντά στο όριο των 1,5°C, ανεξάρτητα από την αρχική βάση
LIFO NEWSROOM